Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Taky jsem mela Medelu, je super. Ještě jsem k ní měla pás pro snadné odsávání, takže jsem při odsávání měla volné ruce
Odsávání mě tak vůbec nezdržovalo. Malého hlavně nenutit, občas si spolu nazí vlezte do postele a mazlete se, třeba se pak sám pokusí přisát. Nebo zkuste samopřisátí. A klobouček neeeeeee, to je úplně na prd.
Ted jsem to zkousela, jestli se neprisaje a trochu se prisal, ale jak zjistil, ze tam toho moc neni, zacal se vztekat. Presne z tohohle duvodu jsem prestala kojit. Nemela jsem na to nervy.
U prvniho miminka jsem to mela stejne. Staci, ze se aspon prisaje, jako signal mozku je to perfektni stimulace. A uz jsi zkousela odsavat? Nevadi, ze tykam?? ![]()
Ano zkoušela už dvakrát, kape to z obou prsou, sice zatím maličko (několik ml), ale aspoň že kape
tykání nevadí, já taky na emiminu tykám. Budu ho pořád zkoušet, třeba jak tam toho bude víc se chytí.
Ahoj, chtela bych se vás zeptat, zda-Li je možne znovu rozjet produkci MM a popřípadě jak? Po porodu se mi krasne rozjela laktace, mléka bylo dost, ale od 2 měsíce mi začalo nějak ubývat a malému to nestačilo. Musela jsem přejít na UM a dostrikavat do toho MM, ale bohužel chtěl vic a vic a me se mléko začalo ztrácet. Predtim sem odstrikala treba 70ml. Ted je 2 měsíce na UM a stále se snažím odstrikat co nejvic to jde, ale nevytahnu ze sebe vic jak 20ml
myslíte ze je nějaká možnost zvýšit množství mm? Jsem spatna z toho, ze malý nedostává poradně protilátky, nepotrebuju se vrátit pouze ke kojení, ale dat mu do prikrmu alespon 50ml pokazde, by bylo fajn. Prosim anonym.
Ahoj, dovolím se k tématu vyjádřit jako dětská sestra pracující s novorozenci: kojení je bezva pokud nikoho nestresuje, je to věda a není pro každého, není to povinnost, je to možnost. Nekojicí matka je pro své dítě tou nejlepší i tak. A z nekojeného miminka vyroste silný, zdravý a spokojený člověk. Je mi líto všech, které se hroutí s pocitem, že jsou špatné matky protože nekojí. Internet a nátlak dnešní doby je vymývárna mozků. Kojila jsem dvě děti skoro čtyři roky a i tak bych nikdy nikoho nesoudila a nekritizovala. A mimochodem, děti na flašce jsou hodnější ![]()
@Nada24 muzu se také zeptat na radu jak jsi to dokázala? Já měla tak dlouho problémy a bolesti až jsme skončily prakticky na UM a kojila jsem jednou denně jednu a jednou druhou holcicku (mám dvouměsíční dvojčata, šly ven akutni sekci a dostala jsem je k sobě až 10.den a ani poté nebyla podpora kojení ale jen se odstrikavalo…) nicméně rada bych to ještě zkusila rozhýbat když už se mi prsa zahojily…
Nebylo by lepší se na to vyprdnout, když už je na um? Ono je logické, že čím více jsi toho umka dala tím méně toho mléka máš. Jestliže ti z prsa vůbec nepije.Tak odsávat a to i v noci!! Nevím jak ty ale já chtěla podpořit laktaci a vstala jsem tak tři krát pak už mi nešlo vstát ani za boha
![]()
Zkoušela jsem, ale vůbec neví co stím. Do pusy ho dá, ale nesaje. Zkusím to prvně rozjet, a pak na klobouček jestli se chytne, kdyby ne, tak nevadí, hlavně, že mu trochu svého dám. Odsávačku budu mít tu, co v porodnici na obě prsa - medelu.