Obnova laktace - lze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.11.17 13:18

Zkoušela jsem, ale vůbec neví co stím. Do pusy ho dá, ale nesaje. Zkusím to prvně rozjet, a pak na klobouček jestli se chytne, kdyby ne, tak nevadí, hlavně, že mu trochu svého dám. Odsávačku budu mít tu, co v porodnici na obě prsa - medelu.

• Citovat
  • Upravit
6094
6.11.17 13:56

Taky jsem mela Medelu, je super. Ještě jsem k ní měla pás pro snadné odsávání, takže jsem při odsávání měla volné ruce :D Odsávání mě tak vůbec nezdržovalo. Malého hlavně nenutit, občas si spolu nazí vlezte do postele a mazlete se, třeba se pak sám pokusí přisát. Nebo zkuste samopřisátí. A klobouček neeeeeee, to je úplně na prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.17 14:16

Ted jsem to zkousela, jestli se neprisaje a trochu se prisal, ale jak zjistil, ze tam toho moc neni, zacal se vztekat. Presne z tohohle duvodu jsem prestala kojit. Nemela jsem na to nervy.

• Citovat
  • Upravit
6094
6.11.17 17:04

U prvniho miminka jsem to mela stejne. Staci, ze se aspon prisaje, jako signal mozku je to perfektni stimulace. A uz jsi zkousela odsavat? Nevadi, ze tykam?? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.17 19:32

Ano zkoušela už dvakrát, kape to z obou prsou, sice zatím maličko (několik ml), ale aspoň že kape :) tykání nevadí, já taky na emiminu tykám. Budu ho pořád zkoušet, třeba jak tam toho bude víc se chytí.

• Citovat
  • Upravit
6094
7.11.17 08:08

Drzim moc pesti!!! Tvorba se urcite zvysi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.20 09:01

Dá se zvýšit produkce MM?

Ahoj, chtela bych se vás zeptat, zda-Li je možne znovu rozjet produkci MM a popřípadě jak? Po porodu se mi krasne rozjela laktace, mléka bylo dost, ale od 2 měsíce mi začalo nějak ubývat a malému to nestačilo. Musela jsem přejít na UM a dostrikavat do toho MM, ale bohužel chtěl vic a vic a me se mléko začalo ztrácet. Predtim sem odstrikala treba 70ml. Ted je 2 měsíce na UM a stále se snažím odstrikat co nejvic to jde, ale nevytahnu ze sebe vic jak 20ml :( myslíte ze je nějaká možnost zvýšit množství mm? Jsem spatna z toho, ze malý nedostává poradně protilátky, nepotrebuju se vrátit pouze ke kojení, ale dat mu do prikrmu alespon 50ml pokazde, by bylo fajn. Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
17
29.8.20 09:45

Ahoj, dovolím se k tématu vyjádřit jako dětská sestra pracující s novorozenci: kojení je bezva pokud nikoho nestresuje, je to věda a není pro každého, není to povinnost, je to možnost. Nekojicí matka je pro své dítě tou nejlepší i tak. A z nekojeného miminka vyroste silný, zdravý a spokojený člověk. Je mi líto všech, které se hroutí s pocitem, že jsou špatné matky protože nekojí. Internet a nátlak dnešní doby je vymývárna mozků. Kojila jsem dvě děti skoro čtyři roky a i tak bych nikdy nikoho nesoudila a nekritizovala. A mimochodem, děti na flašce jsou hodnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
29.8.20 10:32

Lze to, sama jsem důkaz. Rada poradím, kdyžtak napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.4.21 21:39

@Nada24 muzu se také zeptat na radu jak jsi to dokázala? Já měla tak dlouho problémy a bolesti až jsme skončily prakticky na UM a kojila jsem jednou denně jednu a jednou druhou holcicku (mám dvouměsíční dvojčata, šly ven akutni sekci a dostala jsem je k sobě až 10.den a ani poté nebyla podpora kojení ale jen se odstrikavalo…) nicméně rada bych to ještě zkusila rozhýbat když už se mi prsa zahojily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
23.4.21 23:22

Nebylo by lepší se na to vyprdnout, když už je na um? Ono je logické, že čím více jsi toho umka dala tím méně toho mléka máš. Jestliže ti z prsa vůbec nepije.Tak odsávat a to i v noci!! Nevím jak ty ale já chtěla podpořit laktaci a vstala jsem tak tři krát pak už mi nešlo vstát ani za boha :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová