Bulka při kojení

63
24.8.13 08:58

Bulka při kojení

Ahojte. možná někde tady tohle téma, už je. Ale plně kojím a našla mezi prsem a paží bulku spíše podelného tvaru, která nebolí máte s tím některá zkušenosti. Četla jsem, že se jedná o zatvrdlé mléko? K doktorovi samozřejmě půjdu, ale zajímá mě jestli jste to některá měla taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
24.8.13 09:01

Mozna spis uzlina :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.8.13 09:03

Mám za to, že Gladis jednou psala, že na to trpěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
24.8.13 09:18

Na zatvrdlé mléko je to na blbém místě ne? Já to měla přímo v prsu a to bylo mlíko a dalo se to rozmasírovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
24.8.13 09:20

Ne, bulky z mléka jsem měla čistě v prsu, né až u paže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.8.13 09:24

Není to vyloženě u paže, ale nad prsem a je to podélné, když jsem to masírovala tak mám pocit že se zmenšuje možná je to nějaká ta uzlinka, nevím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
24.8.13 09:49

NEmůže to být ta přídatná mléčná žláza? Mně se taky párkrát zduřila. Ta se masírovat nemá. Záleží, kde přesně to máš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.8.13 09:54

Nad prsem a pod paží je to mezi a je to spíše podlouhlé. Tebe to bolelo? za jak ti to dlouho zmizlo a co se teda má s tím dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.8.13 10:46

@Karol86
ja to mela teda primo v prsu. ale taky to zpocatku nebolelo, ani zadne teploty nic. ale casem se to zhorsilo, nabehlo, zcervenalo a ze zatvrdleho mleka byl zanet a abces.
radim zatim zkusit kojit tak, aby dite odtama tahalo co nejvic (bradicku smerem k tomu mistu) a pokud to behem vikendu nezmizi, tak k lekari. nenechet to rozjet a nenech se zmast tim, ze to neboli.
PS: vzhledem k lokaci ale to taky muze byt neco jineho, treba nejaka uzlina. kazdopadne hlidej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
24.8.13 11:05

No, pokud to je zatvrdlina, tak rozmasírovat. Doktor Ti stejně nic jiného neporadí. (Já byla na pohotovosti se zatvrdlinama a vysokýma horečkama, a Dr. řekl dát horkou vanu, a rozmasírovat, poté nechat pořádně vysát od mimina, když nestačí, tak od partnera. ;) :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
24.8.13 11:16

Já jsem to měla mezi prsem a podpažím. Zasahovalo mi to až do podpaží, vždycky když mi to naběhlo, nemohla jsem používat tuhý antiperspirant, jen sprej, bylo to strašně citlivé. Těžko říct, jestli to není zatvrdlé mléko. Měla jsem i mastitidu, to bolelo mnohem víc, to jsem brečela, když jsem se musela pohnout. Ale je to individuální, no, já úplně vynechala fázi „pouze zatvrdlina“, večer bylo trochu citlivé prso zespoda a ráno už 40tky. Každipádně ať je to brzy dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karol 86
24.8.13 17:46

A myslíte si že to má souvislost s kojením?

• Citovat
  • Upravit
63
29.8.13 16:40

Díky všem za odpověď, dnes jsem byla na ultrazvuku a vše je ok je to uzlinka, nic vážného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
29.8.13 16:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
29.8.13 18:40

@Karol86 Tak to je fajn! ;) A co to tedy znamená, má to co dělat s kojením? Předpokládám, že ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová