Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím, můžu Panadol při kojení? Malému je půl roku. Teplotu sice nemám, ale chytla jsem „bacila“ a chtěla bych to vypotit. Děkuji za vaše reakce. Případně co mi radíte. Bolí mě v krku a mám dost rýmu.
Já jsem to nedávno hledala a našla jsem někde, že kojící můžou jeden paralen
taky jsem měla před nedávnem horečku, ale odešla sama, tak jsem si nakonec nemusela nic brát
Já teď s oběma dcerami chytla šílenou virózu. Musela jsem se nadopovat Paralenem, abych byla schopná fungovat. nebála bych se ani Panadolu.
Můžeš panadol i brufen, o omezeních nevím, vzala bych jen jak je lék určen, na snižování horečky, na bolest…
Doporučuju pryznic, spoustu horkého čaje, zvlhčovat vzduch, kapky do nosu běžné (nasivin, olynth atd), éterák třeba eukalyptus (do mističky s horkou vodou, bude se dobře odpařovat), mentolovou mast pod nos a hlavně odpočinek, jak jen to jde.
Příspěvek upraven 26.08.13 v 21:16
Panadol určtiě můžeš, ale jestli nemáš teplotu, tak si panadolem určitě nepomůžeš. Uvař si bylinky, dej si horkou vanu a zalez do postele. To bych si raději dala panáka slivovice, než takhle zbytečně panadol.
@madi píše:
Já jsem to nedávno hledala a našla jsem někde, že kojící můžou jeden paralentaky jsem měla před nedávnem horečku, ale odešla sama, tak jsem si nakonec nemusela nic brát
Při kojení se paralen právě nemá, narozdíl od brufíka. Ten se do mlíka nedostává, paracetamol ano.
@Seizdra píše:
Při kojení se paralen právě nemá, narozdíl od brufíka. Ten se do mlíka nedostává, paracetamol ano.
tak to nevím. já volala zástupu našeho dr. a ta mi řekla, že malá už je velká a že ten paralen můžu.. pak jsem to našla ještě na netu myslím.. ale nakonec jsem to nepotřebovala.. no ona ta doktorka asi neměla dobrej den, protože mě se střevní chřipkou posílala do nemocnice pro atb ![]()
@madi píše:
tak to nevím. já volala zástupu našeho dr. a ta mi řekla, že malá už je velká a že ten paralen můžu.. pak jsem to našla ještě na netu myslím.. ale nakonec jsem to nepotřebovala.. no ona ta doktorka asi neměla dobrej den, protože mě se střevní chřipkou posílala do nemocnice pro atb
Já to taky nevěděla, myslím, že jsem to tu četla někde od @Gladys ![]()
Můžeš, akorát že ne moc dlouho, přečti příbalovou informaci, je to i na netu
@Seizdra píše:
ale tak ne že by se neměl, můžeš, ale s vědomím, že se to tam uvolňuje. Pro dítě to není nějak ohrožujícílátka.
A Ano, brufen první volba, to jsem zapomněla napsat ![]()
@lili8 píše:
Prosím, můžu Panadol při kojení? Malému je půl roku. Teplotu sice nemám, ale chytla jsem „bacila“ a chtěla bych to vypotit. Děkuji za vaše reakce. Případně co mi radíte. Bolí mě v krku a mám dost rýmu.
PANADOL NOVUM A SEPTISAN /pastilky/ můžeš jak těhotná, tak i kojící… a ten septisan je boží a rychle pomáhá…
Panadol můžeš, je to stejná látka jako v Paralenu.
Já při horečkách střídala po 4h Paralen s Ibubrofenem.
(při migréně jsem si dala i Aspirin - v malém množství se může)