Můžu panadol při kojení?

170
26.8.13 21:11

Můžu panadol při kojení?

Prosím, můžu Panadol při kojení? Malému je půl roku. Teplotu sice nemám, ale chytla jsem „bacila“ a chtěla bych to vypotit. Děkuji za vaše reakce. Případně co mi radíte. Bolí mě v krku a mám dost rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
26.8.13 21:12

Já jsem to nedávno hledala a našla jsem někde, že kojící můžou jeden paralen :think: taky jsem měla před nedávnem horečku, ale odešla sama, tak jsem si nakonec nemusela nic brát

• Citovat
  • Upravit
zrustice
26.8.13 21:14

Já teď s oběma dcerami chytla šílenou virózu. Musela jsem se nadopovat Paralenem, abych byla schopná fungovat. nebála bych se ani Panadolu.

• Citovat
  • Upravit
31594
26.8.13 21:16

Můžeš panadol i brufen, o omezeních nevím, vzala bych jen jak je lék určen, na snižování horečky, na bolest…
Doporučuju pryznic, spoustu horkého čaje, zvlhčovat vzduch, kapky do nosu běžné (nasivin, olynth atd), éterák třeba eukalyptus (do mističky s horkou vodou, bude se dobře odpařovat), mentolovou mast pod nos a hlavně odpočinek, jak jen to jde.

Příspěvek upraven 26.08.13 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Panadol určtiě můžeš, ale jestli nemáš teplotu, tak si panadolem určitě nepomůžeš. Uvař si bylinky, dej si horkou vanu a zalez do postele. To bych si raději dala panáka slivovice, než takhle zbytečně panadol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361

Můžeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
26.8.13 21:24

Já brala panadol novum

• Citovat
  • Upravit
21848
26.8.13 21:28
@madi píše:
Já jsem to nedávno hledala a našla jsem někde, že kojící můžou jeden paralen :think: taky jsem měla před nedávnem horečku, ale odešla sama, tak jsem si nakonec nemusela nic brát

Při kojení se paralen právě nemá, narozdíl od brufíka. Ten se do mlíka nedostává, paracetamol ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.8.13 21:31
@Seizdra píše:
Při kojení se paralen právě nemá, narozdíl od brufíka. Ten se do mlíka nedostává, paracetamol ano.

tak to nevím. já volala zástupu našeho dr. a ta mi řekla, že malá už je velká a že ten paralen můžu.. pak jsem to našla ještě na netu myslím.. ale nakonec jsem to nepotřebovala.. no ona ta doktorka asi neměla dobrej den, protože mě se střevní chřipkou posílala do nemocnice pro atb :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21848
26.8.13 21:51
@madi píše:
tak to nevím. já volala zástupu našeho dr. a ta mi řekla, že malá už je velká a že ten paralen můžu.. pak jsem to našla ještě na netu myslím.. ale nakonec jsem to nepotřebovala.. no ona ta doktorka asi neměla dobrej den, protože mě se střevní chřipkou posílala do nemocnice pro atb :mrgreen:

Já to taky nevěděla, myslím, že jsem to tu četla někde od @Gladys :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
26.8.13 21:59

Můžeš, akorát že ne moc dlouho, přečti příbalovou informaci, je to i na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.8.13 22:06
@Seizdra píše:
Při kojení se paralen právě nemá, narozdíl od brufíka. Ten se do mlíka nedostává, paracetamol ano.

ale tak ne že by se neměl, můžeš, ale s vědomím, že se to tam uvolňuje. Pro dítě to není nějak ohrožujícílátka.
A Ano, brufen první volba, to jsem zapomněla napsat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1873
26.8.13 22:06
@lili8 píše:
Prosím, můžu Panadol při kojení? Malému je půl roku. Teplotu sice nemám, ale chytla jsem „bacila“ a chtěla bych to vypotit. Děkuji za vaše reakce. Případně co mi radíte. Bolí mě v krku a mám dost rýmu.

PANADOL NOVUM A SEPTISAN /pastilky/ můžeš jak těhotná, tak i kojící… a ten septisan je boží a rychle pomáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
26.8.13 22:25

Panadol můžeš, je to stejná látka jako v Paralenu.
Já při horečkách střídala po 4h Paralen s Ibubrofenem.

(při migréně jsem si dala i Aspirin - v malém množství se může)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
26.8.13 22:42

Z panadolů jsem měla povolen jen Novum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová