Zvrací mi mé mléko

dvorga
27.8.13 22:46

Zvrací mi mé mléko

Dobrý den maminky, žádám Vás o radu.
Mému synovi (3.měsíce) nestačilo už mé MM. Začala jsem tedy dle porady s laktační poradkyní s příkrmem UM (nutrilon). 14 dní vydržel kombinaci UM s MM. Ale poslední dva dny mi mé mlíčko vrací. Zřejmě si zvykl na UM a MM už mu nechutná. Tak mu ho dávám jen v noci. Chci se tedy zeptat, co pomáhá ukončit laktaci, protože jsem už zoufalá z toho, že mu mé mlíčko nechutná, že ho odmítá. Určitě nemá cenu laktaci udržovat, když už ho nechce. Bojím se totiž, že když to nechám jen tak, tak si budu koledovat o nějaký problém se zatvrdnutím mléka v prsou.

Děkuji Vás za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
27.8.13 22:49

Zvraci vsechno? zvraci jen nekdy? zvraci obloukem nebo ublinkava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.8.13 22:53
@jizvíková píše:
Zvraci vsechno? zvraci jen nekdy? zvraci obloukem nebo ublinkava?

No - tak nejak…

• Citovat
  • Upravit
10680
27.8.13 23:07

Spíš není to MM řidší než UM? Nebo nemůžeš zkontrolovat kolik toho vypije, tak se přejí a pak ublinkne? :think: Jako že by to zvracel, protože mu to nechutnalo, to zní jako nesmysl, to by to nechtěl vůbec, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
27.8.13 23:24

Takhle malý mimino si určitě nevyvolá zvracení kvůli tomu, že mu MM mléko nechutná ;)
Ale k otázce.. nejlíp kdyby ses poradila znovu s tou laktační. Můžeš pít šalvějový čaj, přestaň kojit úplně a jen když budeš mít hodně tvrdá a nalitá prsa, tak trošku odstříkej do úlevy. Časem se to srovná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dvorga
27.8.13 23:51

No právě že ani moc nevypije - max. 4o, 5o ml.. A vyzvrací určitě všechno, dle množství vyzvraceného mléka. Mrzí mě to za něho, že ho nemůžu kojit, ale co můžu dělat… Přeci ho nenechám hladovět. Takže UM je teď u nás na 1.místě.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
28.8.13 06:54

To se mi nezdá, jak přesně krmíš, nejdřív UM a pak MM? Třeba je spíš přecpaný. Určitě neumí zvracet to co mu nechutná. Ono to vypadá, že vyzvraceli hodně, ale je to jen pocit.. Malá se přežírala a byly pod ní bazény a i tak přibírala víc než nadprůměrně.. Těch 40,50 myslíš UM nebo MM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
28.8.13 07:37

… jsem mela blici dite po MM i UM :nevim: Na vaze pribyvala normalne - hezky, zadny hubnuti ani extremni pribyvani. Pediatr kontroloval, vse OK…Doporucil UM „protiblinkaci“ - nic moc. Nakonec jsme skocily na obyc Sunar - prijde mi, ze je takovej „hustejsi“ - no, proste po nem mala ublinkavala min a behem par dni pohoda - akorat ji zase „zabetonoval“ :lol:… Jinak po MM blila jako Alik :) A to nejspis proto, ze po nem prestala od cca 4.m pribirat, tak proste cucala, cucala, aby se napucla a nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.8.13 07:57

Tak mně připadá, že jsi vnitřně rozhodnutá skončit kojit a chceš to tady potvrdit, odsouhlasit. Heleď, to je na tobě, určtiě ti nebude nikdo nadávat, že jsi špatná matka nebo tak něco. Když prtěti chutná UM, je to ok. Vitaminů už má od tebe dost - říká se, že nejdůležitějších je prvních 6 týdnů, to si dítě bere z matčina mléka protilátky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
28.8.13 08:40

Mi malý taky zvracel hrozně moc po mateřském mléku, byl i několikrát na kapačkách, protože byl dehydratovaný. Mlíčko jsem odstříkavala a podávala z láhve, ještě jsem ho zahušťovala nutritonem, udělala jsem maximum proto, abych mu mohla dávat svoje mléko a stejně to nepomohlo. Navíc jsem držela i bezmléčnou dietu, abych vyloučila, že má alergii na mléko. Nakonec jsme přešli na hypoalergenní bebu, kterou si snášel dobře, proto jsem se rozhodla, že mu zkusím trošku mléčka mého zamíchat do UM v poměru 1:2 MM:UM, a začal zase zvracet, teď bych si nafackala, že jsem to zase zkoušela…
Prostě všem dětem asi nesedí mateřinka, já bych tebou, tak zkusila to míchat, případně zahustit a když to nepomůže tak vysadit… není nic horšího než pak vidět dítko na kapačkách a mít kvůli toho výčitky svědomí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dvorga
28.8.13 09:21
@rejžička píše:
Tak mně připadá, že jsi vnitřně rozhodnutá skončit kojit a chceš to tady potvrdit, odsouhlasit. Heleď, to je na tobě, určtiě ti nebude nikdo nadávat, že jsi špatná matka nebo tak něco. Když prtěti chutná UM, je to ok. Vitaminů už má od tebe dost - říká se, že nejdůležitějších je prvních 6 týdnů, to si dítě bere z matčina mléka protilátky. :mavam:

No tak určitě to nedělám schválně. Jsem z toho už zoufalá, že mé zvrací a nutrilon ne. Snažím se stále se plně snykojit, ale když mi to vrací, co zmůžu :-( určitě bych mu mé mlíčko nechtěla dát, vím myslím vědomě přestat kojit. To bych mu neudělala!

Jinak se to snažím střídat. Jednou Kojeni a jednou um. Když mu to namícham taky to jde ven.. Zkusím ještě chvíli vydržet, když se to zlepší budu šťastná :-)

• Citovat
  • Upravit
7240
28.8.13 13:57

@dvorga Jéé, nemyslím schválně, neboj. Jen mi přišlo, že už ses rozhodla, jen to chceš potvrdit od nás, víš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
28.8.13 14:07

Pokud chceš opravdu ukončit laktaci zajdi si do lékárny na homeopatika na zastavení laktace, tam už ti poradí. Měla jsem je ale už si nevzpomínám na přesný název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dvorga
28.8.13 14:55

Já kojeni nechci jen tak skončit. Ale bojím se, že na to jednou dojde. Už se snažím víc jak týden znovu rozkojit plně, a prostě se nedaří :-( myslím, že by to mrzelo každou. Mě je ho prostě líto a mám strach, že to takhle dlouho psychicky nevydržim. Nechci ho trápit. Tak uvažuji i nad touhle možnosti - že bude jen UM.

• Citovat
  • Upravit
36544
29.8.13 19:02

Syn mi delal to same… skoncili jsme pak uplne na UM… takze si myslim, ze tak to bude i uvas.. hodne sil posilam… nakonec v UM uvidis vyhody ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová