Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Pro novouška? Rybilku na dupu a olej (dělaný z lékárny) do koupele, víc nepotřebuješ. Ještě Bepanthen, ten využiteje oba. Čím míň toho na dítě napatláš, tím líp. ![]()
Bepanthen, olivový olej z lékárny, nějaké mýdlo - nám se osvědčila Nivea Baby mycí gel.
Na dupku rybilku, sudocrem nebo bepanthen
jinak používám Weledu - do koupele 1× týdně a mám krém na celé tělo - mažu po každém koupání, ten krém od weledy je s měsíčkem, malá se mi hodně osypávala a po namazání jí to zmizelo, zabralo to i na šupinky suché kůže ![]()
pokud čekáš holčičku, tak slunečnicový olej na pysky
a ještě mám opalovací krém, faktor 50 od biodermy tuším
U nás bepanthen a vazelína, bepanthen i pro mě na bradavky. Nějaký mycí gel, když má moc špinavou prdelku.
Na ven vlhčené ubrousky, beru bez parfemace, většinou bílé z DM.
Nůžky s kulatou špičkou, též DM.
Do roka je tp asi tak všechno ![]()
Bepanthen na prdelku, příp. bradavky a linolu do koupele - to do začátku stačí, a pak můžu doporučit mycí gel od nivei a mandlový olej nobilis (později až se mimčo „zašpiní“)
Příspěvek upraven 09.07.12 v 12:28
Sudocrem na opruzeniny, mastička na zadek z lékárny jako prevence opruzenin a víc mě nenapadá. ![]()
Jo když byl starší a začal být jak prase, tak jsem pořídila Niveu Senzitive a jednou za týden pořádně vydrhla,
jinak koupu v obyčejný vodě. ![]()
Vše výše uvedené plus jsem dokupovala pudr Aviril, malej byl osypaný v porodnici a tam mi ho koupací sestřička doporučila, jinak nic jinýho nepotřebuješ, olejíček jsem koupila až později, protože byl dost mastný z koupele od Weledy.
Bepanthen pro vás oba, nebo sudocrem pro prcka. Slunečnicový olej z lékárny.
a opalovací krém Sebamed..mimčo nesmí na sluníčko, ale jako prevenci ho občas použiji.
Ještě jsem měla do koupele olej od Linoli plus i šampon na ty šupinky ve vláskách na doporučení lékaře je od té firmy i krém, tím jsem mazali za ouškama kam se mu to rozlezlo, ale to nech až když to třeba bude potřeba, je to dražší. Na zimu jsem kupovala od weledy krém, je na zimu a vítr, ochraný. Ale na to je čas pokud nebudeš rodit v zimě. Jo a ještě se nám na suchou plet osvědčil klasický Infadolan, Sudokrém nám nevyhovoval. Líh na pupík, ty polštářky na čištění pupíku, na oči Oftalmoseptonex (nevím přesně jak se to píše). Uchošťoury.
Měla jsem Bepanthen a čistej lanolin z lékárny na prdel a kožní problémy. Používala jsem jenom při problémech, ne preventivně, ale každý dítě je jinak citlivý výrobků jsou mraky. Do koupele jsem měla sprcháč Babylove Sensitive, to samé i tělové mléko. Je to bez parfemace, což mi přišlo lepší, sprcháč jsem používala i já, abych miminku nesmrděla voňavkama. Ze začátku jsem koupala i v čisté vodě, se sprcháčem sem tam nebo v bylinkách, třeba měsíčku. Nic jinýho jsem asi nepotřebovala. Leda dětskej olejíček na teploměr. Ten používám ale stejně na odličování očí, takže ten jsem měla:-)
Ještě ve čtyřech měsíců mi stačí na koupání čistá voda, mažu obyč slunečnicovým olejem z lékárny a pak Bepanthen. Zpočátku líh na pupík.
Líh na pupík z lékárny, gázové čtverce
slunečnicový olej z lékárny - na namazání tělíčka, u holčiček na čištění pipky
Bepanthen - já používala hlavně pro sebe na bradavky, ale je dobrý i na zadek
Mycí pěna Alverde - na mytí pokakaného zadku, má pumpičku, takže se nabere jednou rukou, druhou držíš mimi
Ubrousky na zadek bílé z DM - nejsou parfemované a dělají menší balení, takže nevyschnou, když se blbě zavřou
na ostatní jsem měla oblíbenou Weledu - Měsíčkový kojenecký krém na zadek proti opruzeninám, Měsíčková koupel - pár kapek do vody, krém do studeného počasí (měla jsem zimní mimi).
Tělové mléko mi s odstupem času přišlo nejlepší Babylove Sensitive (vyzkoušela jsem vše, přes J&J, Weledu po La Roche, Linolu, Adermu…)
Infadolan (lze i na opruzeniny), Bepanthen jsme měli z porodky, ale nikdy nijak nepoužívali, líh na pupík, krém na opruzeniny (my min. měsíc nemazali, pak začali používat Sebamed kosmetiku), nůžtičky, tyčinky (hlavně na vymazávání pupíka), hoodně ubrousků na prdku, novorozeneček má hodně řídké hovénko, do vody jsme takto od začátku nepoužívali nic, přebalovací podložky..
Avirilem jsme namazala jednou a malá se mi nehorázně osipala.
Pro maminku tampony do podprsenky, podku budeš kojit, ty jsem využila opravdu hodně.
Děkuji moc. Teď aspoň vím, pro co jít do lékárny:-) Měl by někdo napsat základní manuál pro prvorodičky, protože diskuze jsou super, ale informací je moc:-)
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zkušenější maminek jaku pořídit základní výbavičku pro mimi co se týče kosmetiky. Máte nějaké ověřené přípravky, které je dobré pořídit? Díky moc L.