Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Měla jsem a mám bepanthen na prdelku a Sebamed mycí emulzi - myji jen kožní záhyby.
Bepanthen na zadecek i na bradavky, sudocrem taky na zadek
Na mazani obyc olejicek z lekarny (slunecnicovy nebo olivovy)
Ted kdyz uz je trochu vetsi tak pouzivam nivea nutri sensitive myci gel a obcas i krem, ale s kosmetikou se to pro miminka nema prehanet
Já měla pro malého kosmetiku Sebamed - tělové mléko po koupání, krém na obličej a syndet (kostku) na mytí zadečku. To používám dodneška, jen jsem přidala ještě mycí emulzi a šampon. Na mazání prdelky jsem střídala Bepanthen a Rybilku, Sudocrem je vynikající na opruzeniny, ale zároveň vysušuje, takže bych tím určitě mazala jen při problémech. Potřebovali jsme ještě líh na pupík a to bylo asi všechno.
Ubrousky jsem používala jen venku, doma meju dítě rovnou pod kohoutkem.
My měli a máme bepanthen na zadeček, Mycí gel Nivea a olejíček taky Nivea. Teď když svítí sluníčko na holé nožky v kočárku tak jí máznu opalovákem Ladival 50+ Jinak je to asi vše.. ten líh na pupíček jsme dostali v porodnici.
Studovala jsem diskuzi, ale na vlásky jsem tu nic neobjevila. Prďolka bude mít 14 dní, takže koupeme jen občas v čisté vodě, pravidelně jen zadeček při přebalování. Na zadeček používáme Bepanthen a mažeme olivovým olejem z lékárny, měla jsem koupený dětský s měsíčkem od Saloos, ale kůžička se po něm začala loupat a na ručce vyrazil i jakoby exémek, tak to teď zkoušíme napravit tím čistým oliváčem. Dost jste psali o slunečnicovém a že je i pro holčičky na prcku? To jsme teda nikdy ani u první slečny nemazali a nic nám nesrostlo, nepřirostlo ani nezarostlo, jak tu někdo psal.
To jsou nějaké prokázané informace? ![]()
To chmýříčko niveou pro děti, není to vyloženě na vlásky
Denně vytírám mázek, takže nic nepřiroste doufám, ale ničím nemažu, zdrav. sestra říkala, že to není potřeba, stačí denně vytírat a kontrolovat:-)
Vlasky neumyvam nicim dokud to neni nutne, jenom oplachnu vodou(pokud ma vrstvu detske spinky pod vlasy vezmu ji to samponem sebamed, krasne se to pak vycese). Koupame denne, bo mala to miluje, ale jen ve vode, zadny mydylka ani prisady do vody, pak nicim nemazu, utru a obliknu. Pokud ma zacervenalej zadecek maznu ji to kremem od sebamedu - ale taky jen pokud to potrebuje (mame latku, takze se opruzuje jen na dovolenych s papirovyma, pripadne kdyz casteji kaka).
Obecne mi na vsechny deti stacil sampon od sebamedu, krem taky od nich a ty prvni dve jsem jeste po koupeli natirala olejickem od weledy, pak jsem zjistila, ze to netreba ![]()
Díky moc, no mě překvapil ten olej od Saloos. V porodce jsem nemazala ničím a kůžička byla ok. Doma jsem malé chtěla přilepšit (po návštěvě dětské sestry co nás nabádala ať mažeme i preventivně) a dopadlo to tak, že se kůže loupe. Tak snad se to dá do pořádku a mazání asi taky zkusíme vysadit. Ve vláskách šupinky zatím nemáme, tak zůstaneme u té čisté vody. ![]()
Saloos bohužel nepatří zrovna k tomu nejkvalitnějšímu… Z českých výrobců bych doporučila spíš třeba Eone nebo Nobilis Tilia.
Já používám neutrální koupelový olej od Saloosu, občas přidám trochu levandulového pro lepší spaní a už nemusím mazat. Na případné opruzeniny mám vzorek sudocremu, co jsme dostali v porodce, myslím, že nám ještě zbyde
malá má občas jen trošku pod krčkem, prdelka se jí v látce neprudí.
Ty šupinky kůže se mohly tím olejem jen uvolnit. Ale měsíčkovým olejem bych prcka nemazala - bývá to docela často alergen, stejně tak ten určený na bříško a prdíky používám jen vyjímečně. Čím míň se toho na mimčo patlá, tím líp.