Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@weddiene používám to samé stelivo, vyzkoušela jsem kde co, různé materiály i značky, ale tohle se mi osvědčilo nejvíc, ač občas taky něco po bytě rozhodí
Mimo vse vyse zminene bych doporucila probrat byt a uklidit ci odklidit veci, ktere muzou byt pro kocku nebezpecne (jedovate pokojove rostliny, snadno rozbitelne veci na snadno dostupnych mistech, tuba vterinaku odlozena na stole…). Pripadne koupit nejakou kvetenu primo pro kocku… My se postupem casu dostali ke krabici zhruba pul metru ctverecniho klasickeho travniku na balkone
.
@Samy Taky jsem si ním jinak max spokojená. Problém je, že mám dvě kočičky a ráno se na záchodě 3× vystřídají. jde jedna, pak druhá, pak zase ta první.. a bordel všude. během dne už chodí jen když potřebují.
@weddiene u nás bývá problém jen v době, kdy by se asi mrouskala, to chodí na záchod každou chvíli, to bych ji mohla rovnou k ocasu připevnit koště
jinak to bývá jen pár zrnek po vyjití z WC, nejhorší to bylo, když se dítě batolilo po zemi ![]()
Toaleta je asi jedno jestli se strechou nebo bez.. nase kocky by do te zastresene asi nevlezly.. takze mame jednu takovou hlubsi.. urcite poridte tu lopaticku - staci fakt jen vybrat a splachnout do zachoda ( a to vesmes kupujeme to nejlevnejsi obyc) co se tyce pelisku, tak si rady nekam zalezou, takze treba takovou tu „kukaň“..bude tam mít svůj klid..jinak to bude spise kde si ustele, tam si ustele..
Ohledne granuli je to na doporuceni od chovatele a na ktere je naucena, casem treba zkusit i jine, ale doporucuji nejdriv vzorkovy pytlik, jestli ji budou chutnat ![]()
Pokud mate kocku s papirama, tak jsou zvirata nekdy uz ocipovana primo od majitele..pokud ne, zaridi vet. - doporucuji i pak cip zaregistrovat na internet, kdyby se nahodou cica ztratila..
Jeste s tou toaletou, obcas je z ni bordel, ale treba my ji jednou dali operativne do vany, protoze po baraku behaly deti a naucili se i ze je v te vane (ta toaleta, ne vana misto toalety
) a chodi i tam a neni z toho pak tolik bordelu ![]()
@weddiene píše:
Jaké používáte to stelivo? Mám http://www.mall.cz/…est-oekoplus?… krásně hrudkuje, dá se spláchnout, nezapáchá ALE.. kočky ho vynášejí na tlapkách a je po celém bytě
http://www.zoohit.cz/…_best/121830
Já dala před záchod malý kobereček z ikei a stelivo dávam do zadní části záchodu, takže se moc nevynášelo
Děkuji za reakce s tema kytkama by mě asi nenapadlo. Ano bude s pp ale čip je na dohodě a nebyla jsem si jistá zda stačí pas nebo i čip
Ahoj. Hodně se osvědčila tato kočičí toaleta: http://www.srovnanicen.cz/…20%223v1%22/?…
Bohužel nemá stříšku, ale u nás je schovaná, takže na ni nevidíme. Používám klasický lídlácky kočkolit (zkoušeli jsem dražší silikát, ale bezúspšně, tak jsme se vrátili ke klasice, bylo nachcáno všude, jen ne na wc). Kocour ho sice vynáší, ale jsem zvyklá často vysávat a zametat, takže je to ok. Zkoušeli jsem mít u toalety podložku, ale kocour ji vždycky pochčije. Nějak mu ta guma smrdí.
Jinak jako hračka se mi osvědčila naprostá pitomost. Plastová vánoční baňka
Dělá to menší hluk a dobře to hopsá. Jinak má kocour na hraní několik myšek, malý balonky, škrabadla, které jsem udělali z nohy od stolu (je dost široká) a z centrálního topení (panelák). Pelíšek taky má, ale nespí v něm. Fandí gauči a otočné polstrované židli k PC
A určitě zabezpečit okna. Ten náš kulišák vypadl, z okna, které bylo otevřeno na ventilačku. Z 6. patra. Schytaly to naštěstí jen žaluzie. Kocour nikoliv
Tohle fakt nepodceňovat ![]()
@Jitmik Zkusím taky dávat do zadní části, záchod je dost velký. Kobereček jsem jeden čas taky měla. Teď to smetu pod záchod a během dne pak vyluxuju.
K otomu otevřenému záchodu - já si myslím, že ten krytý je méně cítit, tedy vhodnější do bytu. Taky máme kočičí WC postavené v naší vaně, protože když byl pes štěně, tak do toho kočičího hajzlíku lezl, takhle měl smůlu. A už jsme to tam nechali.
A jak někdo psal o té kukani, to je právě to, co naše kočky nerady, takže to bude co kočka, to názor. ![]()
Za mě můžu doporučit tohle krmivo http://www.animals-shop.cz/…oultry-400-g ale zajímalo by mě, jestli neexistuje něco aby nesmrděl kočičí záchod, nevíte o něčem takovém a cenově přijatelném?