Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, za měsíc a kousek privitame do rodiny koťátko ragdolla. Zajímá mě, co vše potřebuje. Škrabadlo, toaletu, misky s krmivem, pelíšek, hračky.. zapomněla jsem na něco? Jakou například toaletu a škrábadlo? Jaké granulky? Budeme cestovat i za hranice, potřebuje pas, čip? Děkuju za všechny rady a pokud má někdo ragdolla taky, co se vám u nich osvědčilo že určitě pro koťátko nakoupit?
@yasmine5 Pokud cestujete za hranice, musí být kočka ( i pes) načipovaná a mít pas.
Jinak jako toaleta se mi líbí a osvědčila se tato: http://www.kvalitadodomu.cz/…mocha-p-9949?…
Hezky zapadne i do interiéru a díky dvířkům není hned vidět co je vevnitř za poklad
Přepravku mám ve stejném designu a taky super ![]()
Pelíšek nepotřebuje, kočky ho většinou dost ignorují.
Potřebuješ misky na mokrí jídlo, granule a vodu, záchod + kočkolit, lopatku na hovínka, přepravku, škrabadlo, možná nějakou tu hračku (myšku, pytlík se šantou).Docela praktická je omyvatelná podložka pod misky.
Záchod za mě krytý, raději dva.
Pro cestování potřebuje zvíře pas, čip a být naočkované (detaily ti poradí veteřrinář). Otázkou ale není, že vy chcete/budete cestovat za hranice, ale zda ta kočka bude chtít někde jezdit v přepravce.
Děkuji. No to nebude žádné veliké a časté cestování, spíš myslím občasné návštěvy k rodině aby nebyla kočička doma sama
na záchod se taky podívam i tu přepravku
@J3nie Podle mě to bude pro ragdolla malé, ten záchod ![]()
Máme kocoura cca 5kg, záchod přibližně stejně velký a je tak akorát, bych řekla.
@yasmine5 píše:
Děkuji. No to nebude žádné veliké a časté cestování, spíš myslím občasné návštěvy k rodině aby nebyla kočička doma samana záchod se taky podívam i tu přepravku
Většina koček raději zůstane doma sama přes víkend, než někam cestovat. Ke spokojenosti ji stačí, když jí někdo vybere jednou záchod a dosype granule. Budeš muset vyzkoušet, jestli bude cestovací typ, kterému nebude vadit přepravka azměna prostředí.
Jinak čip a petpas mají koťata s PP všechna? Nebo říct chovateli, že pojedete občas i za hranice, co k tomu je potřeba.
Granule a stelivo do záchodku bych taky pro začátek koupila stejné, na jaké je zvyklý, měnit až po nějaké chvíli…
@Pipet No, těžko soudit, náš kocour si neztěžoval
Ne, upřímně, cca 7 měsíců bez problému, teď se párkrát stalo, že blbě nasměroval a čůral na tu stěnu, tudíž to teklo ven
Ale jinak, sousedi mají perského kocoura, záchod menší než mi a Míša je tam spokojený ačkoliv má cca 8kg ![]()
Záchod doporučuji taky krytý. Ještě kartáč na srst, mám dlouhosrsté a používám Furminator. Pak se ještě hodí váleček z Ikeii na odstranění chlupů z oblečení ![]()
Granule podle toho jak bude kotě zvyklé od chovatele, pak případně postupně přejít na jiné.
@Pipet koťata s PP nemusí mít nutně pas, většinou - u kvalitních chovatelů - mají tetování nebo čip ( teď už spíše čip ) tak jako je to u psů, ale ten mezinárodní pas je nadstandart. Zase není problém si ho nechat dovystavit.
My nechávali čipovat fenku rovnou i s evropským pasem a třeba kocour šel s pasem už od chovatele, protože původně měl jít na SK.
Hraček bych moc nepořizovala, zatím u všech koček víc zabrala obyčejná kulička ze zmuchlaného papíru nebo papírek na provázku oproti hromadě kupovaných hraček, co máme. Stejně tak pelíšek ty naše můry těžce ignorovaly, ale je pravda že jako malé spávaly v košíku, pak už jen střídaly oblíbená místa (akvárko, židle, radiátor, odpočívadlo na škrabadle…). Škrabadlo buď jen malé na drápky (taková tyč) nebo s odpočívadlem, kde může ležet. Naopak naše kočky nezaujaly závěsné systémy ani boudičky, tam prostě nevlezou. Granule bych volila podle toho, na co bude kotě zvyklé dosud, postupně případně přejít na jiné. Pokud to bude jen vnitřní kočka, tak doporučuji zabezpečit okna a balkon sítí. Pas a čip vyřídí veterinář.
Sítě do oken či balkonových dveří. Toaleta se nám osvědčila krytá a stelivo hrudkující, co se dá i spláchnout do záchodu a je kompostovatelné. Pelíšek je podle mého zbytečnost, taky jsme pořídili a nespala v tom ani jednou.
@Jitmik píše:
Sítě do oken či balkonových dveří. Toaleta se nám osvědčila krytá a stelivo hrudkující, co se dá i spláchnout do záchodu a je kompostovatelné. Pelíšek je podle mého zbytečnost, taky jsme pořídili a nespala v tom ani jednou.
Jaké používáte to stelivo? Mám http://www.mall.cz/…est-oekoplus?… krásně hrudkuje, dá se spláchnout, nezapáchá ALE.. kočky ho vynášejí na tlapkách a je po celém bytě ![]()
@weddiene používám to samé stelivo, vyzkoušela jsem kde co, různé materiály i značky, ale tohle se mi osvědčilo nejvíc, ač občas taky něco po bytě rozhodí