Výbavička pro miminko - poraďte

23
17.1.15 17:58

Vybavička pro miminko- poradte

Maminky, poradite vybavicku pro miminko? Vim ze je toho na netu plno, ale chtela bych neco aktualnejsiho. Podle ceho jste se ridili at si to vytisknu a odskrtávám. Poprikladne vase rady co vam ulehcilo materstvi s miminko a byl to velky pomocnik. Plus jestli by jste mohly poradit pocet obleceni a plenek, vim ze se nemaji delat zasoby, ale chci koupit kvalitni premium care kdyztak poslem dal tak chci vedet kolik jste jich do zacatku mesicne spotrebovali a jestli jste kupovali i 1 kolik 2 a 3 atd.. :) Kojit nechci takze chci zkusit sunar premium a flasky asi od aventu nebo doporucite nejake jine? Diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
17.1.15 18:01

Ahoj, já se řídila tímto

https://www.emimino.cz/…iminko-5325/

Jinak plenky počítej cca 8 na den a určitě alespoň jedny 1 - raději dvoje.

Se sunarem a lahvičkama neporadím - kojím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
17.1.15 18:14

@vikimurat za nas nejlepsi lahvicky avent, mliko jsme do pul roku mohli jen bebu sensitive pac jinak jsme nekakali a trpeli, a plinky byly nejlepsi pampers zelene, myslim ze jsou to aktiv, to musis ale zkusit aby na ne mrnous nemel alergii a pripadne vymenit za jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
17.1.15 18:20

Myslím že nemá žádnej význam kupovat do zásoby i plenky, stačí jeden balík, pokud teda nebydlíš někde na vesnici a nakupovat jezdíš jen jednou za 14 dní. Jinak já měla oblečení od každý velikosti a druhu tři kusy a bohatě stačilo (pyžama, body, dupačky) k tomu jednu mikinu, jednu čepičku, pár rukaviček a ponožek, jeden spací pytel, jednu rychlozavinovačku, jednu deku. Furt se to točilo, pralo a když náhodou bylo vše špinavý, tak jsem mu dala větší velikost, ale myslím, že se to stalo jen jednou, prala jsem ob den. Flašky od Aventu se u nás moc neosvědčily, malýmu se pořád lámal dudlík v puse, přijde mi hrozně dlouhej, líp se mu pilo z lahviček od MAM. Plenek jsem spotřebovala asi 6 denně - před každym krmením jsem ho přebalila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
17.1.15 18:26

@vikimurat jde o to jestli budes mit zimni nebo letni ditko..jinak nakoupila bych bodycka 5ks- a levnejsi ditko rado prdi a Kadi a ma to az za usima, tak at nezelis drahe veci. dupacky to kazdopadne, cepicku na hlavicku a pak dle toho co chces ponozecky, puncosky- dle me zbytecne valila jsem do 4m pres dupacky a parada. spaci pytel, latkove pleny na ublinknuti.dost mi ulehcil zada rost na vanu na ktery polozis vanicku+ lehatko do vanicky. Pliny jsem nakoupila v akci na 2-5kg skoro 200ks a vyplatilo se, ikdyz ve finale zu jsem videla, ze malej musi prejit na vetsi, takze jsem asi 50kousku darovala porodnici-pampersky.Co se tyce flasek mela jsem avent a spokojena, stejne jako vyvarovacku lahvi a stojan. kosmetiku neprehanet- koupala jsem ve vode s cistym mandlovy olejem, pokud zimni tam krem na pusinku v lete jsem premazla opet jen olejikem.Mast na zadecek pri opruzeninach, nahrivaci pytlik na brisko(pecky tresni),nejakou tu decku a nezaplatitelna je doted Manduca(nositko)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
17.1.15 18:27

Jo a co mi rozhodně ulehčilo mateřství byla metoda zavinování od Karpa, kojicí polštář i když nekojíš a vibrační lehátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
17.1.15 18:29

@vikimurat Ja měla koupené plínky Pampers premium - bílé a koupila jsem jeden větší balík 1 a jeden 2 (dlouho jsme měli tu velikost 1 :D ) Do začátku to stačilo a pak stejně budeš chodit nakupovat, nebo půjde na nákup někdo z rodiny… Lahvičku jsem měla koupenou taky Aventku, ale malá bojovala s dudlíkem - byl na ni asi moc tvrdej a nechtěla s tím pít - neuměla si s ním poradit - nakonec nám vyhovovaly jak lahve tak dudlíky MAM. Ale tohle je u každého dítka individuální. Kosmetiku jsem používala Hipp a byla bez problémů a potom jsme měli Sebamed - to střídáme do teď. Sunar máme do teď ten Premium.
Co se oblečení a zavinovaček týká, tak záleží, kdy se maličké narodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
17.1.15 18:30

Já si udělala výbavičku podle těchto stránek http://www.maminkam.cz/vybavicka. Jinak já mám flašky od MAM Anti-Colik měla jsem dvě pak jsem dostala novorozenecký set tak mi přibyly 2× 260ml a 2×160ml. Jinak ohledně mléka jsme na Hipp Bio Combiotik.

• Citovat
  • Upravit
4107
17.1.15 19:01

@Pupca : závidím vám s tím prádlem. Naše holka byla tak blicí mimčo že jsme jí museli cca 5× deně převlékat :roll:
Lahvičku jsme používali tuhle http://detske-lahve.heureka.cz/…v-c2n-150ml/ od tommee tippee Běžně jsme jí kombinovali s kojením.
Plenky jsme používali bílé pampersky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
17.1.15 20:09

Zkusim ti napsat seznam :mrgreen:
Pampers premium care new born, do porodnice super je jich tam myslim cca20-30
Pak 1 aspon 2×, vlhcene ubrousky pampers sensitive, kosmetiku používám weleda fialová, cold cream weleda mesickovy, uchošťouchy dětské, nůžky, teploměr, líh, pěna do koupele hipp-jako jedna z mala se nemusí omyvat jen par kapek do vanicky, samo vanička a lehátko Péťa, ručníky-velké pleny, žínka 2×, pupík krém, bio gaia, baby calm, bepanthen, oblečeni:tilka, body s krátkým rukavem i dlouhým rukavem, overalky s prehazovackou na ručičky, ponožky, mikiny bez kapuce/svetriky, cepicky, bryndaky-šátky, pak zalezi jestli zimni mimco tak kombinezky, teplý čepice. Ja mela od vseho 7-12 kusu. Prebalovaci pult+podložka, jednorázový podložky. Krmení-lahve avent, nebo mam anticolic, dudliky mam, mliko hipp bio combiotic, sterilovacku na lahve, ohrivacku, davkovac na mleko a odkapavac. Monitor dechu, chuvicka. Aspon 2-3 zavinovacky, pleny na ublinknuti, 2-3 dečky, spací vaky využiješ pozdeji ale aspon 2. Postylka + matrace. Houpatko. A za me jedna z nejlepších veci koš na pleny :palec: pak taky mam vaničku bebe jou na nozickach-zadny ohybani :palec:
Tak to je tak zhruba moje výbava, pisu to z hlavy, tak snad jsem nic nezapomnela :mrgreen: treba ti to k něčemu bude :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
17.1.15 20:58

Syn pije jedině z lavhiček Avent, takže doporučuji, jsou výborné… Pleny asi nemá moc cenu kupovat do zásoby, nevíš, jestli vám budou vyhovovat apod. My jsme pro novorozence používali jedině Pampers premium care a babylove č. 1. Jiné pleny nám vůbec neseděly.. dostali jsme zelené a oranžové Pampers a dle mého názoru jsou naprosto otřesné. A Pampers premium care jsme používali jenom do č. 3, protože ty větší velikosti už nejsou dle mého názoru vůbec kvalitní. Synovi je 9 měsíců a používáme už jenom zelené Tesco pleny, nejsou ničím parfemované, neprosáknou a v pohodě vydrží celou noc. Oblečení taky není potřeba kupovat nějak moc, nebudeš se stačit divit, jak prcek poroste :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25157
17.1.15 21:15

Já nevím, já se ničím neřídila. Měli jsme poslýlky, zavinky, oblečení, látkový plínky… další věci jsem nakupovala za pochodu - houpací lehátko, chůvičky, odsavačku hlenů i mlíka (tu jsem skoro nevyužila)… atd atd.
Jo a měla jsme domácí sádlo a další, jako Bepanthen, líh na pupík a takový ty prdíkový záležitosti taky až za pochodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
19.1.15 10:53

Ahoj:) rodíme červen/červenec.. jelikož u mě hrozí předčasný porod, tak bych ráda měla vše co nejdřív, ale po nákupech (pořád neutrál- nevíme, co čekáme :D)- jsem zjistila, že mám 2 tepláčky a asi 15 body :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
20.1.15 08:35

Tak ono to bude kus od kusu, každý doporučí neco jiného…

Z oblečení mám nejradši overaly, případně kombinaci body+polodupačky. Počet záleží jestli budeš mít blici mimino, ale těch 15 body bude určitě stačit. Budeš potřebovat nějakou bavlnenou cepicku - tak 3 ks. A mikinku a teplejší ponožky. To pro začátek pro letni miminko stačí.

Plinky jsem koupila babylove nature, jeden balík do porodnice, ale bylo to tak tak. Doma jsem mela nachystaných tak 50 čtverců a jela v látce. Kosmetiky máme málo. Mycí gel od alverde a mandlovy olej na natírání po koupeli. Líh na pupik, krém na opruzeniny, krém proti mrazu.

Z dalších uzitecnych věcí bych jmenovala šátek na nošení, velké letiště v ložnici místo postylky, baterka celovka na noční prebalovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
28.1.15 09:03

VELKÝ VÝPRODEJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie