Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Hezké ráno maminky, dávám dohromady, výbavičku pro miminko a trochu jsem se zasekla na vaničce na koupání.
Mám vybrané 3 a nevím, kterou zvolit.
Jen nevím, zda jsou dostatečně velké, vhodně. Zda zvolit s ergonomickým lehátkem ![]()
DĚKUJI
@Eny.x Ahoj,tak mi jsme si koupili úplně običejnou se stojanem a použili jsme ji jen jednou. Malého jsme koupali v umyvadle a teď normálně ve vaně s podložkou a je to lepší než vanička. Je to na tobě, ale pořádně bych si to promyslela jestli to není zbytečné. Ale pokud máte jen sprch. kout, tak rozhodně vaničku. Malému jsou 4 a půl měsíce a rád se ráchá a kope ve vodě.
Doplňovač na mýdlo i šampon je podle mě naprostá zbytečnost. Já mám obyč vaničku s teploměrem, kterej jsem stejně nevyužívala, strčíš tam loket a víš, jestli to není horký. Vanička s lehátkem se mi líbí moc, využiješ ji do cca 9měsíců. Ale otázka, jestli to bude super jak pro novorozeně /nebude to moc veliký/ i pro odrostlé dítě /nebude to moc malý/. Každopádně bych volila mezi 1 a 3. Do jedničky lehátko koupíš, jen teda NEdoporučuju ty plastový (http://www.hracky-vybavicky.cz/…tega-zelene/?…), tam novorozeně nedrží a ve chvíli, kdy jsi si ještě nejistá musíš mimčo přidržovat.
Moc neplánuj jakou vaničku koupit, protože nevíš dopředu, jestli se v ní mimču bude líbit ![]()
My s vaničkou neuspěly, dcera si libovala bez pláče v koupacím kyblíčku
Vydržela tam až do devíti měsíců ![]()
@lucie.edgar Ne máme jak sprchové kouty, tak i vany, takže to je mi jedno, jen vany jsou zabudovane v zemi a sprchace jsou dosti vyvýšené a otevřené
což mi moc praktické nepřijde ![]()
@NikynaU Jojo, mam zkušenost, ze nejlepší je to platene lehatko, na to dite nejlépe prilne. ![]()
@Jančakecalka píše:Kdyz me se ty kyslíku absolutně nelíbí…
Moc neplánuj jakou vaničku koupit, protože nevíš dopředu, jestli se v ní mimču bude líbit
My s vaničkou neuspěly, dcera si libovala bez pláče v koupacím kyblíčkuVydržela tam až do devíti měsíců
@Jančakecalka píše:
Moje řeč
Myslím tím tu molitanovou podložku do vany, koupíš kolem 100,– a je to super. Prcek v tom leží, ty ho v pohodě umyješ a nemusíš držet.
@Eny.x Vzala bych úplně obyčejnou, ale co nejvetší (stojí tak okolo 300 kč). Žádné integrované lehátko (nepraktické na mrskající se dítě a vana je pak nepoužitelná pro sedící dítě či dítě, co se chce koupat na břiše), to bych koupila zvlášť takové to klasické plátěné na drátu.
Doplňovač na mýdlo, teploměr a váha jsou za mě totální zbytečnosti. Mimino je nejlepší mít jen ve vodě a až přijde čas na nějaké mýdlo či šamponování, tak už se to do té pidivaničky z obrázku stejně nevejde.
Mám něco takového (jen nevím, zda v rozměru 84 nebo 100 cm) a naprosto to stačilo.
@Eny.x píše:
Líbí nelíbí, brala bych rozhodně ohled na dítě, v čem mu je příjemněji ![]()
Sama doktorka mi to chválila, ře je to pro novorozence hlavně přínosný v tom, že se cítí jako u mámy v bříšku ![]()
Měla jsem podobnou, jako na třetím obrázku a za mě ne. Ona se zdá na první pohled super, na délku byla skvělá, ale strašně úzká u dna. Špatně se mi syn myl. Teď půjdu raději do levnější, ale prostornější. Hlavně na šířku ve spodní části.
Vanu teda nemám zabudovanou, ale zase dost hlubokou, takže kvůi zádům jsem maximálně dlouho koupala ve vaničce, která stála na třech prknech přehozených přes vanu.
@Svistice Ma uvedené tyto míry, ta obyčejná - Rozměry: 84×41×28 cm
Pro děti: 1–18 měsíců