Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky, chtěla bych se zeptat maminek, které rodily v říjnu…co pro miminko za oblečky a zda již pořizovat fusak do kočárku a autosedačky nebo bude stačit teplejší deka… neumím se rozhodnout je to takový blbý měsíc, některý rok je jěště na tričko jindy na zimní bundu…budu ráda za vaše zkušenosti…
Nejnovější recenze z kategorie Výbava pro děti
Přečtěte si článek: Výbavička pro miminko: Co budete potřebovat?
ahojky, my máme říjnové miminko a nejvíc jsem využila dupečky, teplejší dupačky,body s dlouhym rukávkem,telpáčky, punčošky, čepičky, zimní kombinezky, a určitě fusak do kočárku do autosedačky jsem dávala jen deku.
Taky budu mít říjňátko a taky si nevím rady
Fusak jsem koupila přímo s kočárkem,takže ho mám.Deky jsem koupila v Ikee,takže mám oboje.Oblečení…na ven jsem koupila džíny,tepláky,mikiny,body s dl.rukávem,punčocháče,chlupatou teplou mikču místo bundy,ponožky a čepičky.
rodila jsem teda na konci října ale přes zimu jsem dávala fusak a přes něj ještě deku
Těžko říct, já toho spoustu dostala a hlavně malá hrozně rychle přibírala.. Ale fusak budeš potřebovat určitě (já mám emitex s tím prodlužovacím dílem).. Do sedačky ho můžeš nacpat taky, ale já jsem ho tam nikdy nedávala, na ten přechod do auta stačí deka.. A zimní kombinézu jsem koupila (a i dostala) ve velikosti 3-6 měsíců, na zimu akorát, ze začátku v ní plavala, ke konci zimy už jsem jí jí skoro neoblékla
Blbej měsíc to je, loni taková zima nebyla, takže jsem nakonec těsně před porodem koupila ještě jednu kombinézu (chlupatej overal) a v ní a ve fusaku jsem jí první měsíc vozila.. Pak už byla kosa.. Mikiny jsem přes zimu vůbec nevyužila - stačilo body, kalhoty, kombinéza a fusak.. Jinak klasika - body, dupačky, polodupačky, overálky na spaní, čepičky, ponožky… Bacha na malý velikosti, mě malá z 56 vyrostla ani ne za měsíc.. víc mě teď nenapadá, kdyžtak se ptej.. Kdy máš termín? Malá se nakonec narodila 26tého..
@gabriela82 píše:
Těžko říct, já toho spoustu dostala a hlavně malá hrozně rychle přibírala.. Ale fusak budeš potřebovat určitě (já mám emitex s tím prodlužovacím dílem).. Do sedačky ho můžeš nacpat taky, ale já jsem ho tam nikdy nedávala, na ten přechod do auta stačí deka.. A zimní kombinézu jsem koupila (a i dostala) ve velikosti 3-6 měsíců, na zimu akorát, ze začátku v ní plavala, ke konci zimy už jsem jí jí skoro neobléklaBlbej měsíc to je, loni taková zima nebyla, takže jsem nakonec těsně před porodem koupila ještě jednu kombinézu (chlupatej overal) a v ní a ve fusaku jsem jí první měsíc vozila.. Pak už byla kosa.. Mikiny jsem přes zimu vůbec nevyužila - stačilo body, kalhoty, kombinéza a fusak.. Jinak klasika - body, dupačky, polodupačky, overálky na spaní, čepičky, ponožky… Bacha na malý velikosti, mě malá z 56 vyrostla ani ne za měsíc.. víc mě teď nenapadá, kdyžtak se ptej.. Kdy máš termín? Malá se nakonec narodila 26tého..
taky jsme 26.října
, já teda nedávala na zimu moc bundičku a kalhoty přišlo mi pro mimčo pohodlnější kombinézka. Na ty velikosti určitě pozor já jsme měla nakoupeno plno a hodně to stejně neodpovída co tam je napsane
@bufinda jéé
S těma velikostma je to různý, malý teď kupuju 9-12 měsíců (74 ale spíš 80) a přitom má dvě mikiny (přes zimu nevyužitý, přesně jak píšeš, doma byla v body a kalhotách a když jsem chtěla jít ven, tak jsem jí dala do kombinézy a do fusaku a bylo..) vel 0-3 měsíců a normálně je nosí, akorát jsou jí trochu krátký rukávy.. Něco fakt vůbec neodpovídá.. Ale ona malá není zrovna „tabulková“ už má přes 10 kg ![]()
@gabriela82 píše:
Těžko říct, já toho spoustu dostala a hlavně malá hrozně rychle přibírala.. Ale fusak budeš potřebovat určitě (já mám emitex s tím prodlužovacím dílem).. Do sedačky ho můžeš nacpat taky, ale já jsem ho tam nikdy nedávala, na ten přechod do auta stačí deka.. A zimní kombinézu jsem koupila (a i dostala) ve velikosti 3-6 měsíců, na zimu akorát, ze začátku v ní plavala, ke konci zimy už jsem jí jí skoro neobléklaBlbej měsíc to je, loni taková zima nebyla, takže jsem nakonec těsně před porodem koupila ještě jednu kombinézu (chlupatej overal) a v ní a ve fusaku jsem jí první měsíc vozila.. Pak už byla kosa.. Mikiny jsem přes zimu vůbec nevyužila - stačilo body, kalhoty, kombinéza a fusak.. Jinak klasika - body, dupačky, polodupačky, overálky na spaní, čepičky, ponožky… Bacha na malý velikosti, mě malá z 56 vyrostla ani ne za měsíc.. víc mě teď nenapadá, kdyžtak se ptej.. Kdy máš termín? Malá se nakonec narodila 26tého..
Mě právě děsí, že budu muset kupovat věci i na teplo i na mráz…termín mám v půlce, takže to je buď a nebo
Vůbec nevím jak mám takovýho mrňouse oblékat…závidím letňáčkům…bodýčko, dupky občas mikinka, když je jó zima
Mám si v té nejmenší vel. koupit i kombinézku? Předpokládám, že za tu zimu zvládneme 2 s tím počítám…
Ja mela dceru v pulce rijna a fusak jsem kupovala, urcite ho uzijes v zime a ja ho od rijna davala urcite. Nemala jsem teda zadny perovy nebo s berankem, ale mela jsem lodger, ktery ma zimni vlozku, loni jsem ho treba pouzila i v lete, kdy byla kosa.
deku jsem mela taky, ale v kocarku moc nevyuzila. V tuhe zimne jsem ji vozila pro sichr.
na miminko jsem mela plysovou kombinezku z nextu, dve velikosti, a nosili ji do zimy, nez byl cas na vetsi a ta byla trochu teplejsi.
jinak z obleceni klasiku co jde pouzit za kazdeho pocasi, body, teplacky, pyzamka, puncosky. Navic teplejsi mikinku, svetrik.
Jěště by mi zajímalo, kdy jste začaly nakupovat výbavičku? Na konci srpna bych asi měla mít vše připravené kdyby něco že?
@crazybee píše:
Jěště by mi zajímalo, kdy jste začaly nakupovat výbavičku? Na konci srpna bych asi měla mít vše připravené kdyby něco že?
Jsem ve 22.tt a už mám všechno.Vlastně mi ještě chybí přebalovací pult.
@crazybee já si koupila teplou kombinézu 3-6 měsíců, takže cca. velikost 68? teď si nejsem jistá.. Nám teda stačila jedna velikost, jak jsem psala, zezačátku se v ní ztrácela a ke konci už v ní byla nacpaná.. Ale taky záleží, jak ti bude přibírat, naše malá to hnala
Koupila jsem i menší, ale ta nebyla moc teplá a měla jí asi měsíc, pak z ní vyrostla.. Ale dostala jsem jednu super kombinézu - nahoře normálně rukávy, kapuce a dole nebyly nohy ale pytel.. Bylo to super, akorát se mi to blbě rvalo do toho fusaku.. Ale zezačátku v tom nevypadala tak směšně, jako v kombinéze s nohama, který byly prázdný
A já nakupovala a sbírala (od známých máme postýlku, vaničku atd..) a chodily nám balíky tak nějak neustále.. Rodila jsem ve 41+6 a musím říct, že hodně věcí jsem nakoupila v těch posledních dnech, snažila jsem se malou vyhnat procházkama a nákupama..
Mám termín hned na začátku října a nemám zatím vůbec nic. Času je dost, nakupovat začnu nejdřív 25tt, spíš 30tt. ![]()
syn se narodil na konci října a šly jsme hned do fusaku a slabší kombišky a z porodnice v teplém fusaku do autosedajdy a kombišky…byl malej hodně malej a teplo měl rád..a my byli v 56, 3měsíce takže jsem byla ráda za to že jsem měli víc menších velikostí…jeansy a bundy nebo mikči moc neunosí, měli jsme jen párkrát na sobě, když jsem jeli k příbuzným na páradu…ale klasika, spusta bodyček s dlouhým rukávem a dupky nebo tepláčky a mi ještě tričko s dlouhým rukávem a pak svetřík a do kombišky a fusaku a jelo se, občas ještě deka
Mám termín 2.11., po dvou jarňátkách totál změna
Fusak rozhodně kup, já radši dítě oblíknu míň a dám fusak, nemusí být přeci zapnutý, ale je to lepší jak dítěti navlíknout x vrstev a pak vysvlíkat či navlíkat, já to oblíkání novorozenečka děsně nesnáším, oni to taky nesnášej ![]()
Určitě budu mít nějakou flísovou kombinézku, jednovrstvou, abych mohla zateplit a přitom nepřehřát. Bodýčka či trička rozhodně jen s dlouhým, maximálně s krátkým ve formě nátělníku.
Flísový dečky, ty se hodí vždycky, jsou skladné, snadno udržovatelné a hezky hřejí.
Určitě to už bude i na nějakou minimálně bavlněnou čepičku, já teda doporučuju přímo bavlněnou kuklu (třeba manymonths), hezky zakreje i krk a nesklouzává to z oušek a nikam se neposunuje.
Do autosedačky jsem nikdy žádný fusak neměla, možná tak nějakou zavinovačku, aby šlo třeba při nákupu dítě vzít i s autosedačkou a v obchodě ho rozbalit, aby se tam nepeklo (neni horší pohled jak na rodiče, kteří jsou v nákupácích všichni vysvlečení z bund a zpocený mimino řve jak tur a vaří se v kombinéze
)
A pokud není na kočáru, tak rozhodně dokoupit pláštěnku a myslet i na to, že pokud není krytá přebalovací taška, tak na ni bude pršet, sněžit, tak případně nějakou spíš umělou, rozhodně nic plátěnýho a promokavýho.
Pro sebe na madlo kočáru bych brala rukávník, dostanou se už za pár stovek velice levně a je to šikovná věcička, že ti nemrznou ruce a zároveň máš ruce bez rukavic, takže bez prodlevy můžeš miminu v kočárku podávat dulíčka, otírat třeba pusu atd.
Z kosmetiky bych brala určitě nějaký zimní krém na mimčo, neměl by obsahovat vodu, což je trochu problém, protože spousta krémů do mrazů a větru vodu obsahuje, mě se nejvíc zamlouvá weleda.