Výbavička pro říjnové miminko

65
3.6.12 17:07

Výbavička pro říjnové miminko

Ahojky, chtěla bych se zeptat maminek, které rodily v říjnu…co pro miminko za oblečky a zda již pořizovat fusak do kočárku a autosedačky nebo bude stačit teplejší deka… neumím se rozhodnout je to takový blbý měsíc, některý rok je jěště na tričko jindy na zimní bundu…budu ráda za vaše zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
639
3.6.12 17:12

ahojky, my máme říjnové miminko a nejvíc jsem využila dupečky, teplejší dupačky,body s dlouhym rukávkem,telpáčky, punčošky, čepičky, zimní kombinezky, a určitě fusak do kočárku do autosedačky jsem dávala jen deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.6.12 17:14

Taky budu mít říjňátko a taky si nevím rady ;) Fusak jsem koupila přímo s kočárkem,takže ho mám.Deky jsem koupila v Ikee,takže mám oboje.Oblečení…na ven jsem koupila džíny,tepláky,mikiny,body s dl.rukávem,punčocháče,chlupatou teplou mikču místo bundy,ponožky a čepičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
3.6.12 17:14

rodila jsem teda na konci října ale přes zimu jsem dávala fusak a přes něj ještě deku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.6.12 17:16

Těžko říct, já toho spoustu dostala a hlavně malá hrozně rychle přibírala.. Ale fusak budeš potřebovat určitě (já mám emitex s tím prodlužovacím dílem).. Do sedačky ho můžeš nacpat taky, ale já jsem ho tam nikdy nedávala, na ten přechod do auta stačí deka.. A zimní kombinézu jsem koupila (a i dostala) ve velikosti 3-6 měsíců, na zimu akorát, ze začátku v ní plavala, ke konci zimy už jsem jí jí skoro neoblékla :lol: Blbej měsíc to je, loni taková zima nebyla, takže jsem nakonec těsně před porodem koupila ještě jednu kombinézu (chlupatej overal) a v ní a ve fusaku jsem jí první měsíc vozila.. Pak už byla kosa.. Mikiny jsem přes zimu vůbec nevyužila - stačilo body, kalhoty, kombinéza a fusak.. Jinak klasika - body, dupačky, polodupačky, overálky na spaní, čepičky, ponožky… Bacha na malý velikosti, mě malá z 56 vyrostla ani ne za měsíc.. víc mě teď nenapadá, kdyžtak se ptej.. Kdy máš termín? Malá se nakonec narodila 26tého..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
3.6.12 17:18
@gabriela82 píše:
Těžko říct, já toho spoustu dostala a hlavně malá hrozně rychle přibírala.. Ale fusak budeš potřebovat určitě (já mám emitex s tím prodlužovacím dílem).. Do sedačky ho můžeš nacpat taky, ale já jsem ho tam nikdy nedávala, na ten přechod do auta stačí deka.. A zimní kombinézu jsem koupila (a i dostala) ve velikosti 3-6 měsíců, na zimu akorát, ze začátku v ní plavala, ke konci zimy už jsem jí jí skoro neoblékla :lol: Blbej měsíc to je, loni taková zima nebyla, takže jsem nakonec těsně před porodem koupila ještě jednu kombinézu (chlupatej overal) a v ní a ve fusaku jsem jí první měsíc vozila.. Pak už byla kosa.. Mikiny jsem přes zimu vůbec nevyužila - stačilo body, kalhoty, kombinéza a fusak.. Jinak klasika - body, dupačky, polodupačky, overálky na spaní, čepičky, ponožky… Bacha na malý velikosti, mě malá z 56 vyrostla ani ne za měsíc.. víc mě teď nenapadá, kdyžtak se ptej.. Kdy máš termín? Malá se nakonec narodila 26tého..

taky jsme 26.října :-)))), já teda nedávala na zimu moc bundičku a kalhoty přišlo mi pro mimčo pohodlnější kombinézka. Na ty velikosti určitě pozor já jsme měla nakoupeno plno a hodně to stejně neodpovída co tam je napsane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.6.12 17:22

@bufinda jéé :pankac: S těma velikostma je to různý, malý teď kupuju 9-12 měsíců (74 ale spíš 80) a přitom má dvě mikiny (přes zimu nevyužitý, přesně jak píšeš, doma byla v body a kalhotách a když jsem chtěla jít ven, tak jsem jí dala do kombinézy a do fusaku a bylo..) vel 0-3 měsíců a normálně je nosí, akorát jsou jí trochu krátký rukávy.. Něco fakt vůbec neodpovídá.. Ale ona malá není zrovna „tabulková“ už má přes 10 kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.6.12 17:25
@gabriela82 píše:

Mě právě děsí, že budu muset kupovat věci i na teplo i na mráz…termín mám v půlce, takže to je buď a nebo :D Vůbec nevím jak mám takovýho mrňouse oblékat…závidím letňáčkům…bodýčko, dupky občas mikinka, když je jó zima :oops: Mám si v té nejmenší vel. koupit i kombinézku? Předpokládám, že za tu zimu zvládneme 2 s tím počítám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.6.12 17:27

Ja mela dceru v pulce rijna a fusak jsem kupovala, urcite ho uzijes v zime a ja ho od rijna davala urcite. Nemala jsem teda zadny perovy nebo s berankem, ale mela jsem lodger, ktery ma zimni vlozku, loni jsem ho treba pouzila i v lete, kdy byla kosa.

deku jsem mela taky, ale v kocarku moc nevyuzila. V tuhe zimne jsem ji vozila pro sichr.

na miminko jsem mela plysovou kombinezku z nextu, dve velikosti, a nosili ji do zimy, nez byl cas na vetsi a ta byla trochu teplejsi.

jinak z obleceni klasiku co jde pouzit za kazdeho pocasi, body, teplacky, pyzamka, puncosky. Navic teplejsi mikinku, svetrik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.6.12 17:31

Jěště by mi zajímalo, kdy jste začaly nakupovat výbavičku? Na konci srpna bych asi měla mít vše připravené kdyby něco že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.6.12 17:40
@crazybee píše:
Jěště by mi zajímalo, kdy jste začaly nakupovat výbavičku? Na konci srpna bych asi měla mít vše připravené kdyby něco že?

Jsem ve 22.tt a už mám všechno.Vlastně mi ještě chybí přebalovací pult.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.6.12 17:40

@crazybee já si koupila teplou kombinézu 3-6 měsíců, takže cca. velikost 68? teď si nejsem jistá.. Nám teda stačila jedna velikost, jak jsem psala, zezačátku se v ní ztrácela a ke konci už v ní byla nacpaná.. Ale taky záleží, jak ti bude přibírat, naše malá to hnala :lol: Koupila jsem i menší, ale ta nebyla moc teplá a měla jí asi měsíc, pak z ní vyrostla.. Ale dostala jsem jednu super kombinézu - nahoře normálně rukávy, kapuce a dole nebyly nohy ale pytel.. Bylo to super, akorát se mi to blbě rvalo do toho fusaku.. Ale zezačátku v tom nevypadala tak směšně, jako v kombinéze s nohama, který byly prázdný :lol: A já nakupovala a sbírala (od známých máme postýlku, vaničku atd..) a chodily nám balíky tak nějak neustále.. Rodila jsem ve 41+6 a musím říct, že hodně věcí jsem nakoupila v těch posledních dnech, snažila jsem se malou vyhnat procházkama a nákupama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
3.6.12 17:48

Mám termín hned na začátku října a nemám zatím vůbec nic. Času je dost, nakupovat začnu nejdřív 25tt, spíš 30tt. :)

• Citovat
  • Upravit
4157
3.6.12 17:50

syn se narodil na konci října a šly jsme hned do fusaku a slabší kombišky a z porodnice v teplém fusaku do autosedajdy a kombišky…byl malej hodně malej a teplo měl rád..a my byli v 56, 3měsíce takže jsem byla ráda za to že jsem měli víc menších velikostí…jeansy a bundy nebo mikči moc neunosí, měli jsme jen párkrát na sobě, když jsem jeli k příbuzným na páradu…ale klasika, spusta bodyček s dlouhým rukávem a dupky nebo tepláčky a mi ještě tričko s dlouhým rukávem a pak svetřík a do kombišky a fusaku a jelo se, občas ještě deka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.6.12 17:56

Mám termín 2.11., po dvou jarňátkách totál změna :lol: Fusak rozhodně kup, já radši dítě oblíknu míň a dám fusak, nemusí být přeci zapnutý, ale je to lepší jak dítěti navlíknout x vrstev a pak vysvlíkat či navlíkat, já to oblíkání novorozenečka děsně nesnáším, oni to taky nesnášej :mrgreen:

Určitě budu mít nějakou flísovou kombinézku, jednovrstvou, abych mohla zateplit a přitom nepřehřát. Bodýčka či trička rozhodně jen s dlouhým, maximálně s krátkým ve formě nátělníku.
Flísový dečky, ty se hodí vždycky, jsou skladné, snadno udržovatelné a hezky hřejí.
Určitě to už bude i na nějakou minimálně bavlněnou čepičku, já teda doporučuju přímo bavlněnou kuklu (třeba manymonths), hezky zakreje i krk a nesklouzává to z oušek a nikam se neposunuje.
Do autosedačky jsem nikdy žádný fusak neměla, možná tak nějakou zavinovačku, aby šlo třeba při nákupu dítě vzít i s autosedačkou a v obchodě ho rozbalit, aby se tam nepeklo (neni horší pohled jak na rodiče, kteří jsou v nákupácích všichni vysvlečení z bund a zpocený mimino řve jak tur a vaří se v kombinéze :cert: )

A pokud není na kočáru, tak rozhodně dokoupit pláštěnku a myslet i na to, že pokud není krytá přebalovací taška, tak na ni bude pršet, sněžit, tak případně nějakou spíš umělou, rozhodně nic plátěnýho a promokavýho.
Pro sebe na madlo kočáru bych brala rukávník, dostanou se už za pár stovek velice levně a je to šikovná věcička, že ti nemrznou ruce a zároveň máš ruce bez rukavic, takže bez prodlevy můžeš miminu v kočárku podávat dulíčka, otírat třeba pusu atd.

Z kosmetiky bych brala určitě nějaký zimní krém na mimčo, neměl by obsahovat vodu, což je trochu problém, protože spousta krémů do mrazů a větru vodu obsahuje, mě se nejvíc zamlouvá weleda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí