Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
K tomu kojícímu polštáři, ja ho nejvíc využila v posledním trimestru na spaní, nemohla sem spát jinak než na něj namotaná
po porodu sem ho stočila a vyrobila z něj malému hnízdečko.
Ono dost záleží na dětech, my máme dvě, a to co jsem využila krásně u prvního, u druhého třeba vůbec nepotřebuji… Koupila bych všeobecnou klasiku a co se ti líbí a zkoušela sama. Výhoda dětských věcí je, že se potřebují pořád a dobře se prodávají i nakupují, kdyby něco. U nás třeba u prvního jsem využila monitor dechu, postýlku, kočár, přebalovák, dudlík na kterým byl závislý, zavinky (ale já je používám jako poddeky, abych neměla všechno poslintaný, poblinkaný), pleny, ty se hodí vždycky. Kolotoč nad postýlku prvního absolutně nezajímal, druhého bavil. U prvního jsme hodně využívali chuvičky, u druhého vůbec. Obě děti jsou spáči, takže první chrněl hlavně na gauči a pak trávil čas na zemi, u druhého jsem si říkala, že pořidím ten košík na kolečkách, abych ho měla na očích, kdyby starší byl moc aktivní, no ještě že jsem to neudělala, jediný co od začátku nesnášel, byt vevnitr v byte v košíku nebo kočárku
místo toho jsme pořídili to houpátko, co houpe samo a to jsme využili tedy na ty první měsíce dost, koupila jsem z druhé ruky a za stejnou cenu pak i prodala. Druhej prcek je ještě větší spáč, spí, kam ho člověk dá, takže pres den spí u nás v posteli a v noci v postýlce. A dudlík skoro vůbec nechce. Co jsme nevyužili ani u jednoho a posílala jsem dál byli spací pytle, oba je nesnáší a i mě přišlo, že se v tom děsně potí. (nechala jsem je druhému po prvním ale pak už šli), kojící polštář taky nepotřebný pro nás. Na čem se dá ušetřit je oblečení a hračky, ale narovinu, zvlastní zkušenosti, člověk jim stejně nakoupí vědomě víc než je potřeba, protože ty věci jsou táááák roztomilý a krásný
Jo, a odsavačku na nos jedině na vysavač, nic jinýho nemá ten správny tah. Co bych doporučila, rozmyslet si koupi kočáru, je uplně zbytečný dávat šíleny prachy za trojkombinaci.. v hlubokém je stejně podle velikosti dítěte od půl roku do 8 - 9 měsícu max a pak jde do sportáku, jak sedí nebo už se prostě nevejde do hlubokého.. je mnohem rozumější koupit levnou trojku nebo jen hlubokej a pak zainvestovat do dobrého sportáku, který už je tak na dva roky cca podle toho, jaký je dítě chodič. Jo a rifle a trička pro nechodící děti je taky zbytečnost. Rifle tlačí, trika lezou, stejně nosí pak hlavně body.
Neměla a nechtěla jsem přebalovací pult, nebyl potřeba. Kolotoč jsme měli, nezaujal. Kojící polštář tu někde byl, ale nepoužívala jsem ho. Co bylo super - monitor dechu, chůvičky, nosítko/šátek, dudlik, později hrazdička. Oblečení jsme měli hodně, využili jsme všechno, ráda si dítě parádím, takže takové to točení deseti zapraných overalů u mě nehrozilo. I teď má oblečení víc než já ![]()
@Lily Evans
Tak ono asi záleží jak dítě rychle roste.
Naše malá se z velikosti 50 po porodu dostala během tří měsíců na velikost 68. A nestíhala jsem ani správné velikosti vyměňovat.
Věcí jsem měla v menších velikostech hromadu, ale pak stejně zvítězilo pár kousků, které byly pro malou pohodlné, dobře se oblékaly a vypadaly hezky. A i přes to, mám doma igelitku malých oblečků, které nikdy neměla na sobě.
Teď v té velikosti 68 toho zrovna moc nemám, ale stačí to. Za mě je tak ideální 10 bodýček, 10 pyžámek, nějaké tepláky, punčocháče a ponožky. Ale musím říct, že třeba overalů a kombinéz mám taky hromady.
Ale i to mi přijde k ničemu, do autosedačky dávám dva nejhezčí lehké overaly a do kočárku dvě nejhezčí kombinézy.
A to oblečení se prostě nestihne zaprat než dítě zase vyroste do další velikosti, když je to otázka měsíce nebo dvou. Ale chápu že jak u koho, nám malá moc nezvracela, takže jsem neprevlekala po každém krmení. ![]()
Ozivuji diskuzi….cekam treti dite, takze tu zakladni vybavu mame dostacujici. Stejne tak mam osahane, co mi vyhovuje a co ne…ale prece jenom uz je to nejaky ten patek, co jsem mela male mimi a koukala jsem, ze toho je zase fura noveho
chtela jsem poprosit vas, holky, co mate tedka mimca, je nejaky novy must have kousek bez ktereho se neobejdete?
Tohle uz bude nase posledni mimi, tak at mi pak neni lito, ze mi neco uslo ![]()
@Anonymní píše: Více
Myslím, že to je hrozně individuální
Je plno věcí, bez kterých se jiné neobešly, já ano, ale já měla obecně věcí docela málo, přišlo mi to akorát ![]()
Malý měl šílený Morouv reflex, takže jsem si koupila pružnou zavinovačku od sleepee. Za mě ta kuklička byla dokonalá věc, miminko se může hýbat, ale necukne jimi tak šíleně do ruky a nevzbudí se. Navíc je letňátko a v tomto mu nebylo šílené vedro, v klasické zavinovačce by mi propotil postel ![]()
Místo jednorázových podložek jsem si pořídila látkové pratelné savé, jinak je to pod ležící pacienty. Takže se mohl vyvalovat, čůrat, případně kakat s nahulatým zadkem dle libosti. Bez problémů to šlo vyprat, naznala jsem, že nechci další zbytečný neeko bordel s jednorázovkama
bylo to dost velké, nehrozilo, že se mi cokoliv zašpiní.
No a moje top.. nemám houpací židličku, koupila jsem si lemo od Cybexu s baby vložkou. Pokládáme ho tam od narození. Pak přehodím na židličku a tak.. ale pokud máš starší děti, asi máš něco ok na krmení a pro tebe k ničemu
Tak možná nějaká ta houpací ![]()
Tak za mě super hnizdecko a fusak do vajíčka a chuvicka kvůli kocarku, čp nechávám venku
No a zbytečnost, co mám je monitor dechu, protože malá stejně spi s námi a kolotoč nad postýlku. Jak tady holky psaly, že vaha, tak tu ani nemam
@Dn0712 píše: Více
Tak z toho jsem měla akorát fusak, co byl jak do kočáru, tak do vajíčka ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Hnizdecko je super, že se z něj nějak nepřekuli ty první měsíce, tak jsme ji v něm nechávali ležet na gauci, teď jak ma 4 měsíců, tak je mobilnejsi a nenechám ji v tom bez dozoru a taky jsme ho používali do postele, ať ji ze začátku neprilehneme.
A ještě jsem se dívala, že se dělá ruční odsávačka do nosu, tak nad tou uvazuju, protože jak má v noci ucpany nos, ať ji nemusím budit vysavecem ![]()
Odsavacku mám 2v1, takže jde jak tahat pomocí hadičky pusou, tak vysavačem ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
To nemyslím, to je ruční na baterky, takže tahá jak vysavač. Pusou jsem to ještě nezkoušela
Meli jsme pomerne drahou a byla doslova “na baterky”. Jeste jsem osobne nepotkala nekoho kdo by mel nejakou s kterou by byl fakt spokojeny.
@Maggdallena píše: Více
Aha, aha tak děkuji za upozornění, mě to přišlo fajn kvůli toho odsávání večer. A ona má malý tlak nebo proc je na houby?
@Maggdallena píše: Více
Meli jsme na vysavac a byla uplne v pohode.
Edit - ted mi doslo ze mluvis jen o te rucni, ze? Pardon. ![]()
Jinak obnovovatelce - jestli si chces udelat jen radost, mrkni na Lily is sailing, treba péřové zavinovačky. Byla to jedna z mála nových věcí, co jsem dítěti koupila, a dělala mi radost.