Výbavička, zbytečnosti a tipy

568
20.2.20 21:47

Výbavička, zbytečnosti a tipy

Ahoj, chci se zeptat a zároveň obnovit téma, jsou nějaké věci, které by jste v základní vybavicce určitě oželely (pr. Kojenecká váha, která je spíše potreba, kdyby miminko nepribiralo jak má, ne?)… a pak z druhé strany třeba nejake základní tipy, které vám v prvních měsících s miminkem usnadnily život a už by jste se bez nich neobešly? Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
244
20.2.20 21:49

Určitě bych udělala základ nějaké lekarnicky - odsavacku sopliku, kapky na prdiky, fenistil apod..
kojeneckou váhu určitě zbytečnost pokud v porodnici uvidíte ze ditko pije jak má a přibírá

Určitě doporucim pro klidné noci monitor dechu, hnízdo do postýlky aby jste malé správně polohovala. Pak taky velkou zásobu Karlových plen 😂 😂 😂

Jinak pak asi vše na uvážení. :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.2.20 21:55

Kojeneckou váhu jsem nepotřebovala ani s nedonošencem. Pro mě byl zbytečný kojící polštář, zavazel mi. Objevila jsem svou vychytávku - rychlozavinovačku jsem přeložila na půl a na tom jsem nosila miminko, kojila jsem ho a i se zavinovačkou ukládala do postýlky. Výborně se tak s malým miminkem manipulovalo. Hodně jsem ocenila košík na kolečkách, ve kterým jsem děti vozila po domě, kam jsem potřebovala (i do koupelny). Měla jsem hodně velký a bytelný, vydržel až do doby než si děti začaly sedat.

• Citovat
  • Upravit
alena1995
20.2.20 21:55

@Mystery-lady Kolotoč nad postýlku - zbytečnost (alespoň za mě):)

• Citovat
  • Upravit
4523
20.2.20 22:01

Za mě je zbytecna váha, monitor, kolotoč, hnízdo, prebalobaci pult. Neobešla bych se bez rychlozavinovacky. Napřed na nošení mimina, později jako podlozka, přikrývka..teď ní vyplňují díru mezi postylkou a postelí :) pak taky velebim vynálezce calgelu, dudliku, spaciho pytle a nositka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
20.2.20 22:04

Já nedám dopustit na kojicí polštář (už během těhotenství jsem s ním denně spala) a péřovou zavinovačku. Miminko se do ní krásně zachumlá a i se dobře polohuje :)
Co naopak téměř nevyužívám je kolébka/košík, ta měla smysl tak pro první tři měsíce, teď když už se malý otáčí ho raději nechávám na zemi na dece kde má dost prostoru. A pak spousta parádního oblečení, ze kterého vyrostl aniž by ho pořádně unosil, protože v kočárku/ve fusaku to stejně není vidět.
Ale třeba za váhu jsem byla ráda, malý často usínal už po pár minutách kojení, takže váha mě uklidnila, že vypil dost.
Ale všechno je to hodně individuální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
20.2.20 22:10

Já taky čekám první mrně, tak mě to zajímá… Ale co je teda už teď napínavý, jak je tu zatím pár názorů a někdo vyloženě využil košík, pro někoho je zbytečnost. Zrovna tak kojící polštář, váha… Asi je to hodně individuální a každá si najde to svoje nakonec. Ale nechci vůbec kupovat zbytečnosti to tu radí dost žen, že u novorozence a mimča hodně nakoupených věciček pak vůbec nevyužily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
20.2.20 22:13

Určitě bych hned ze začátku nekoupila tolik dětské kosmetiky, která se strašně dlouho nepouzila, koupila lepší odsavacku hlenu (na vysavac) než abych koupila nejdříve tři Úplně nemožný, nemůžu si vynachválit pohodlí komody s prebalovacim pultem, hrazdicku, nepouzila jsem kojici polštář, za to kolotoč nad postýlku si maly oblíbil a usinal u nej (ale to už měl par měsíců), zbytečnost pro mě bylo nositko i monitor, ale u prvního syna zase nutnost… ona to má asi každá jinak, nakupovat střídmě, spis věci časem dokupovat než mít spoustu zbytečnosti. Mám kluky 8 a 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
20.2.20 22:14

Neobesla bych se bez hnizdecka. Polozila jsem na postel, na gauc, u nasich do postele atd. Za me must have, dite se ti nikam nekouli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
20.2.20 22:18

@Marben
Tak tou poslední větou si mě ujistila v tom co si myslím. Koupit opravdu základ a pak dokupovat co bude třeba. V dnešní době eshopů by to neměl být problém, peníze řešit u běžných věcí nemusím. A jsem typ co ani pro sebe nekupuju zbytečnosti, nesnáším, když někde něco nepoužívaného leží ve skříních a šuplících.
Jsem teprve 14tt, tak nebudu plašit. První nákupy chci nechat až od 30tt. Když nepočítám dvoje těhotenské kalhoty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.20 22:23

Tak já na proutěný košík nedám dopustit. Přes den mi moc nespí a uspím ji jenom v něm nebo v kočárku (ale věřím že až si začne sedat, bude potřeba to vymyslet zase jinak). Zavinovačka za mě top, dcera bez ní neusne. Dál bych už neuměla existovat bez promítačky hvězdiček na strop - díky ní se naučila usínat sama. Monitoring dechu - především pro můj klidný spánek (když neslyším jak dýchá, vidím že to bliká a spím dál). Postýlka z které jde udělat přistavěná k posteli bez jedné bočnice - nemám strach ze ji zalehnu a zároveň je pořád u mě - spí tak krásně a vyžaduje jen abych byla vedle. Hnízdečko - že začátku na polohování a časem aby se netočila po celé postýlce. Látkové pleny i když používáte jednorázové - na otirani pusy a malá je zbožňuje jako usínáčky. Rozhodně nekupovat hromady oblečení, měla jsem plnou skříň a pak jsem stejně točila tak maximálně deset kusů dokola, hlavně capáčky pro miminka jsou absolutní zbytečnost, využijí se na jednu dvě fotky a pak se dají do skříně. Z nožiček padají po jednom kopnutí. :D Přebalovací pult, koš pouze na pleny - obojí absolutně k ničemu.
Jo a ještě z vlastní zkušenosti doporučím - omyvatelnou podložku na přebalování, těch jednorázových jsme měli docela spotřebu, i když je to naše malá slečna tak čůrá všemi směry, koupila jsem tu omyvatelnou v Pepcu (předtím jsem měla jinou a ta byla jakoby prošitá a prosakovala) a nemůžu si stěžovat. :D A nepřehánět to s množstvím hraček - máme asi osm různých plyšových chrastítek a stejně vede jen chrastící míček od Oball. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
20.2.20 22:38

Zbytečnost je pro mě přebalovací pult, máme ho doma protože jsme ho dostali, ale nepřebalovala jsem na něm ani jednou, ale jako odkládací plocha, je super :D když jsem kupovala výbavu, kojící polštář jsem nechtěla, přišel mi zbytečný, hned druhý den po propuštění jsme pro něj jeli, teď na něj nedám dopustit, i s ním spím, prostě super věc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
20.2.20 22:43

O kazde veci do vybavy jsem stokrat premyslela a desetkrat v krame obratila v ruce, nez jsem si koupila.. Spousta toho je akorat tahak na penize. U nas nezbytnost kocarek, přebalovací pult, zavinovacka, postylka na koleckach, odsavacka nudli na vysavac, kapky na prdy, nahrivaci polstarek do mikrovlky, monitor dechu, vanicka se stojankem. Temer jsem nevyuzivala kojici polstar, nositko a chuvicky nam byly uplne k nicemu.

Ale kazde dite a rodina je jina.. Mame ruzny zivotni styl, bydlime v ruznych podmínkách atd. Univerzální seznam vybavicky pro kazdeho neexistuje.. V dnesni dobe online nakupovani a vsude vseho bych nakupovala predem minimálně a kdyztak prikoupila podle potreby. Jeden den objednas, druhy den mas doma..

Příspěvek upraven 20.02.20 v 22:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37243
20.2.20 22:43

Já nevyužila dudlíky, nechtěl. Zavinovačku, v té se vztekal. Váhu sem ani neměla, chuvicka zbytečná když máme byt, veškerá dětská kosmetika, měl alergii. Co mi ale hodně usnadnilo práci bylo houpací lehátko, tam malý spal přes den, jinde sem ho snad ani nemohla odložit, protože chtěl být pořád v pohybu. Šátek, jak doma když sem chtěla něco udělat, tak na procházky a výlety kam sem nechtěla nebo nemohla brát kočár. Odsávačka na nos, malému se spustila rýma nebo mu v nose zůstávalo mliko a blbě dýchal. Odsávačka na mléko, hned po příjezdu z porodnice se mi prsa nalevala a malý nestíhal pít, bez odsávání by mi asi praskla :mrgreen: taky je fajn mít v lednici zásobu tvarohu na obklady proti zánětu prsou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.2.20 22:53

Urcite je to hodne individualni. Doporucuji kojici polstar (vyuzivam ho i ted a to jsem ve 20.tt. ), monitor dechu mi prijde take vhodny, vahu jsem u prvniho vyuzivala celkem dost - ale to kvuli velmi spatnemu porodu a naslednym komplikacim, jinak bych ji taky asi nepotrebovala. Urcite odsavacka na vysavac, je to super vec :potlesk:. A prebalovak mame taky, prijde mi jako sikovna vec, nemusim se nikde ohybat, zada netrpi, alespon po koupani :palec:
Jinak clovek by asi ozelil spoustu hracek, obleceni atd…
U prvniho jsem nemela hnizdecko, nositko ani houpaci lehatko :roll:
Do budoucna premyslim o hnizdecku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí