Vybělení plen

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
25.10.05 11:10

Vybělení plen

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, čím mám vybělit bavlněné pleny? Některé jsou i 30 let staré a jsem s nimi velice spokojená - jsou velké a pevné, né ty, co se prodávají dnes. Mám strach, že když je vyperu v savu, tak se rozpadnou. Nevím co s nima mám dělat. Jsou zažloutlé a chtěla bych je mít zase krásně sněhově bílé. Děkuji za pomoc, Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
930
25.10.05 11:25

:)

Ahojky,

taky jsem dostala po manželovi pleny staré 27 let vyprala je v savu na bělení a totálně se rozpadly a byli víc žluté než normálně :( co je asi tak nejlepší což už je teď problém :( hodit pleny na trávu a kropit vodou a sluníčko je krásně vybělí :( já nakonec musela koupit nové…

Markétkaa a Domíšek 26tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
25.10.05 11:31

Ahoj Leni,
tentýž problém jsem řešila i já.Jelikož jsem vytáhla několik x let staré plíny z bedny na půdě,které jsou ještě po mojí sestře a po mně.Samozřejmě ty léta se na nich podepsala :) Dala jsem je do pračky a vyprala jen v dětském prášku ARIEL na 90 stupňů a jak pěkně prokoukly :wink: Myslím,že můžeš použít jakýkoli dětský prášek.Holky zde ještě hodně doporučovaly po vyprání pověsit na sluníčko,ale mě zrovna nesvítilo :( Zkus se také mrknout na starší diskuse.
Měj se pěkně a praní zdar.Paulinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
25.10.05 12:17

Ahoj holky..

No já bych je v Savu neprala, můžou se rozpadnout a taky, když bude mít miminko citlivější pokožku, tak se může pěkně zaprudit nebo dostat nějakou vyrážku. Já bych je zkusila vyprat v dětském prášku na 90°stupňů, někdo přidává trochu octa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
25.10.05 15:42

To sluníčko je sice nejekologičtější a nejšetrnější, ale ne každý má možnost to tak praktikovat. Mě se moc osvědčilo Bělidlo (sůl na skvrny) od Ecoveru, je to taky ekologické a šetrné, navíc to jde použít i na čištění jiných věcí v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat