Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já jsem taky váhala a nejdřív si dle internetu vybrala ten Cybex Solution X2,ale po vyzkouseni v prodejně jsme koupili Romer kidfix. A nelituji. Doporučuju osobně vyzkoušet.
Ahoj, máme Cybex Solution X-fix, jsme s ní spokojení a pro mladšího budeme na podzim kupovat tu samou.
Ahoj všem, děkuji za komenty. Já právě váhám, syn seděl v romeru, ale přišla mi hrozně ouzká, neumím si představit jak ji bude mít cca do 10 let (Předpokládám, že pak bude mít už podsedák). Jaký máte od romera potah - trendline nebo belly button? Je v nich nějaký rozdíl - myslím tím v materiálu? Dříve se dělal i highline, ale teď je nahrazen tím bellybutton, jestli to dobře chápu? Co na to STEEVE??? Předem díky.
@Terezka05 všechny co jste zmínila mají 4 hvězdičky z bezpečnosti a patří k těm nejlepším, takže ať koupíte kteroukoliv z nich bude dostatečně bezpečná, tak se rozhodujte podle toho, která bude dítěti nejpohodlnější, nejlépe je vyzkoušejte s dítětem. Tyto sedačky jsou do 150cm a 36 kg, takže se tam děti vejdou většinou do těch cca 10 let, podsedáky není potřeba používat, stejně se postupně v zemích EU již zakazují, i u nás by měly být do cca 2 let zakázány.
BellyButton je nejvyšší řada potahů, Highline se stále dělá:
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , moje děti mají potahy jak highline, tak i trendline, záleží co preferujete, zda lepší údržba- tak trendline, nebo měkčí materiály- pak highline
Příspěvek upraven 23.07.12 v 08:18
Děkuji za reakci. Ten bellybutton patří do jaké kategorie těch materiálů? Líbí se mi asi nejvíce, ale naživo jsem ho ještě neviděla. Ještě mě napadlo polohování. Jsou všechny polohovatelné? Děkuji.
@Terezka05 většina se dá napolohovat, i když je to méně, než u sedaček 9-18, u 15-36 se naklopí jen záda
BellyButton je 55% bavlna a 45% Pes, takže na omak jako bavlna, dobře saje, ale je nejdražší, a moc se neprodává
Děkuji moc všem, především Steeve. Půjdeme tedy vyzkoušet ten cybex, i když mi přijde divné, že má 4*, přitom není chráněný bok dítěte po celé délce jako u romera. Je tu někdo z jižních Čech, případně z Prahy, kdo ví kde maji tu bellybutton od romera? Rády bych se mrkla na ten potah. Dusk, kde jste ji koupili?
Ahoj všem, máme za sebou zkoušku cybexu i romerky. U cybexu me nadchla moznost polohování - jednoduchost ve vysunutí sedáku dopředu a tím možnost pohodlnějšího sezení pro dítě když spí. Jak je to, prosím, u romerky? Kamarádka u které jsme zkoušeli syna posdit tvrdila, že to nejde či co. Nejlépe jestli někdo máte odkaz na nějaké video, na youtube jsem našla jen na instalaci. Díky, moc.
@Terezka05 http://www.youtube.com/watch?… je to minutu šestnáct jestli myslíte tuto
@Terezka05 tak jsem zkoukla cybex a u nás vede cybex i na to spaní super!
@Terezka05 römerka jde polohovat stejně jako ten Cybex, také se musí posunout sedák dopředu, akorát to madlo na posouvání je u Cybexu vepředu, a u Römeru je z vrchu na sedáku
Steeve, píšete o romer kid fix? Někde jsem četla, že polohovat jde jen ta varianta bez isofixu? Nevíte o nějakém videu? Děkuji a omlouvám se, že se v tom tak rýpu, ale máme to mít na několik let, tak to řeším…
@Terezka05 polohovat jdou varianty s isofixem i bez isofixu, tedy i Kidfix, zde na videu min. 0:32 je vidět jak se posouvá sedák a tím se naklápí i zádová opěrka:http://www.youtube.com/watch?…