Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou. Hledám sedačku pro svou dceru, která má 60 cm a chtěla bych, aby sedačku měla co nejdéle. Našla jsem 3, ale za boha se nemůžu rozhodnout kterou. Mám vybrané:
Joie i-Spin™ xl
Lionelo Bastiaan i-Size
Bomimi IDEAfix iSize 360°
Můžete poradit, která by byla lepší?
Nejsem si jistá, jestli Joie není dražší jen kvůli značce.
60cm, jezis, kolik ji je?
A jinak tedy vybirat sedacku, aby ji mela ci nejdéle, je pitomost. Plus u výběru záleží vo mas za auto, jake ma moznosti upevneni a ktete typy sedacek tam mohou byt.
Příspěvek upraven 18.01.25 v 09:08
@kuncík Ahoj, je tu poradna o autosedačkach , zkus dotaz směřovat i tam ![]()
Jinak já měla Britax dualsize 360 a dcera ji měla do těch 4let, jezdila pozadu.
@j.a.n.i1 proč by to měla být pitomost? Už jsem ověřovala možnosti upevnění na auto a v tom problém není.
@kuncík No, protože vec, ktera ma svymi rozmery a funkci vyhovovat jak miminku, tak skoro teenagerovi je z podstaty veci pitomost ![]()
@kuncík píše: Více
60 cm mely nase deti ve 2 měsících.
Co mas za vajicko, ze uz hledas pokracovaci.
Normalne ji nech jeste ve vajicku.
@Tarena píše: Více
Nase tedy později, ale i tak jsou vajicka do cca 75 -80 cm…
Nesedící miminko patří do vajíčka. Jsou i vajíčka, která vydrží normálně velkým dětem třeba do dvou let. Ale všecky ty sedačky 0-18 apod. jsou určeny pro stabilně sedící děti, protože na rozdíl od vajíčka nemají zakulacený sed, ale rovná záda. Takže i když je dáš do lehu, dítě tam není jako ve vajíčku, ale v pasivním sedu, asi jako když ho posadíš na židli a nakloníš ji. Což je pro malé miminko hodně blbé na záda. Ta nula na začátku není proto, že by to byla sedačka od narození, ale že tam není spodní váhový limit. některé děti jsou drobounké a sednou si třeba už při sedmi kilech, takže by do klasické pokračovací sedačky od 9 kil jít nemohly. Ale 60cm dítě ti stopro nesedí, takže koukej po vajíčkách. V téhle kategorii už se vůbec neorientuji, ale myslím, že třeba Dinofix je velký, má hodně vložek a vydrží fakt dlouho. Doporučuji zajet s mimčem a autem do specializované autosedačkové (!!!) prodejny (nikoliv prodáme vám všecko od dudlíku po přebalovací tašku a autosedačky máme taky, tam tomu obvykle rozumí jak koza petrželi a prodají cokoliv). V Praze nám třeba dobře poradili v Centru autosedaček. Jo a jsou teda i sedačky pokračovací, co mají speciální miminkovskou vložku, akorát je tam cena podobná, jako když koupíš vajíčko a po něm pokračovačku.
Vajíčko mám kinderkraft mink pro i-size a nevím no, přijde mi že je v tom zlomená zase až moc
Takhle malé miminko určitě ještě patří do vajíčka, když jsem hledala pro šediví dceru, všichni mí stejně radili počkat do 80cm a 10kg…což ještě nemá ani v 16měsících…první dcera byla mnohem delší a dávala jsem ji dříve do pokračovací, ale i tak stabilně 2mesice seděla…v protisměru jezdila do 3let…po vajíčku vybírej 9 až 18kg a až poté pokračovací sedačku, nám to vyšlo v 5letech…