Autosedačka pro čtyřletého

304
19.12.24 11:51

Autosedačka pro čtyřletého

Ahoj, poradíte prosím, jakou autosedačku pro čtyřletého? Ta aktuální už mu začíná být malá a na netu je takový výběr, že nevím, kde začít. Malý má 18 kg, 105 cm, trochu cvalík.. Prostě kus malého chlapa.. :D takže něco většího, ale aby jsme za rok nemuseli shánět další.. Díky moc a pěkné svátky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2362
19.12.24 12:05

Doporucuji navstivit skupinu na fcb-autosedacky bezpeci pro deti nebo deti proti smeru. Urcite nekupovat pres net bez predchoziho vyzkouseni. sedacka musi diteti padnout jako poklicka na hrnec ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
19.12.24 12:10

@Letynka16 doporučuji zajít do specializované prodejny, ideálně si předem sjednat schůzku, přijet autem, kde bude sedačka umístěna a vyzkoušet, co bude sedět dítku i do auta. Ono je opravdu těžké radit takto přes internet, když nevíme rozpočet a značku auta a samozřejmě nejlepší je, když si to vyzkoušíte na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
19.12.24 12:20

My máme Cybex Pallas Fix, je do isofixu a jsme spokojení. Používáme od 15kg (to už se užívá bez pultu). A velká je dost, vejde se mi i 6 leťák když potřebuju))

• Citovat
  • Upravit
72725
19.12.24 12:26

Zajdete do prodejny a zkousejte. Pak zkuste sedačku i do auta. Já třeba dám naše sedačky jen do jednoho že 3 aut. Zbytek má krátké pasy :mrgreen: vše musí sednout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
19.12.24 13:18

Máme pro dceru cybex z-fix. Dceři je devět let, má 130cm a 26kg. Vleze se tam naprosto v pohodě. Netuším jaký máte rozpočet. Tato stála asi 6tis, jsou ale i levnější autosedačky, a samozřejmě i dražší. My chtěli původně britax romer, ale byli jsme v obchodě a více se nám líbila. Značky romer, cybex, joie, besafe.. vše dobré kvalitní autosedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
19.12.24 13:19
@martina.se píše: Více

ty joo já naši cybex měla v tolika různých autech… my máme forda, suzuki maličké, měli jsme fiestu. Naši vozili v mazdě 6, ted v mazdě cx 5.. nikdy nikde žáden problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
19.12.24 13:40

Pro čtyřletého bych doporučila autosedačku kategorie 15–36 kg, ideálně s isofixem, nastavitelnou opěrkou hlavy a dostatečnou šířkou. Dobrými volbami jsou třeba Britax Römer Kidfix nebo Cybex Solution. Obě jsou prostorné, bezpečné a porostou s dítětem.

• Citovat
  • Upravit
2962
19.12.24 14:20

Mame take cybex a od 4 let se uz pase pasem, pultik neni treba a je siroka dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.12.24 15:10

Mně tedy dítě se 105 cm a 18 kg ve 4 letech přijde úplně normální dítě :nevim:

Jinak máme Cybex Solution opět. Údajně není dobrá u Cybexu ta řada B.
M-fix, s - fix … Z- fix ano ….
Autosedačka 15-36 kg s isofixem a dobrý za mě je i ta dostatečná boční ochrana ( což M, S, Z mají ). Je od 100 cm a 15 kg tedy. Pultík za mě vůbec.

Měla jsem starší děti v Cybexu Solution a stačil jim do doby než nemusely už používat autosedačku.
S poutáním nikdy problém nebyl, dala jsem ji do různých aut.

Ale za mě to chce i vyzkoušet, aby seděla. Synovi třeba Romer vadil, má kratší sedátko zřejmě. Jiní si Romera naopak chválí.

Příspěvek upraven 19.12.24 v 15:19

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
19.12.24 15:17

Jako to dítě může do sedačky 15-36 kg, takže to mu vydrží tak do 10 let :)

• Citovat
  • Upravit
32
13.2.25 09:26

Nejlepší je zajít na prodejnu a tam vyzkoušet. My jsme to tak dělali u všech sedaček i s vajíčkem jsem si nechali poradit přímo na prodejně. My jsme byly v Brně v Babycar a tam nám poradily se vším skvěle. U pokračovací nám i pomohli s instalací do auta zdarma. :) Měli jsem od Besafe Flex fix 2 a s tou jsme byly naprosto spokojení. Super hodnocení v Adac testech, do 150 cm. Super tam je hlavová opěrka a další dva ochranné prvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí