Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, poradíte prosím, jakou autosedačku pro čtyřletého? Ta aktuální už mu začíná být malá a na netu je takový výběr, že nevím, kde začít. Malý má 18 kg, 105 cm, trochu cvalík.. Prostě kus malého chlapa..
takže něco většího, ale aby jsme za rok nemuseli shánět další.. Díky moc a pěkné svátky. ![]()
Doporucuji navstivit skupinu na fcb-autosedacky bezpeci pro deti nebo deti proti smeru. Urcite nekupovat pres net bez predchoziho vyzkouseni. sedacka musi diteti padnout jako poklicka na hrnec ☺️
@Letynka16 doporučuji zajít do specializované prodejny, ideálně si předem sjednat schůzku, přijet autem, kde bude sedačka umístěna a vyzkoušet, co bude sedět dítku i do auta. Ono je opravdu těžké radit takto přes internet, když nevíme rozpočet a značku auta a samozřejmě nejlepší je, když si to vyzkoušíte na místě.
My máme Cybex Pallas Fix, je do isofixu a jsme spokojení. Používáme od 15kg (to už se užívá bez pultu). A velká je dost, vejde se mi i 6 leťák když potřebuju))
Zajdete do prodejny a zkousejte. Pak zkuste sedačku i do auta. Já třeba dám naše sedačky jen do jednoho že 3 aut. Zbytek má krátké pasy
vše musí sednout ![]()
Máme pro dceru cybex z-fix. Dceři je devět let, má 130cm a 26kg. Vleze se tam naprosto v pohodě. Netuším jaký máte rozpočet. Tato stála asi 6tis, jsou ale i levnější autosedačky, a samozřejmě i dražší. My chtěli původně britax romer, ale byli jsme v obchodě a více se nám líbila. Značky romer, cybex, joie, besafe.. vše dobré kvalitní autosedačky.
@martina.se píše: Více
ty joo já naši cybex měla v tolika různých autech… my máme forda, suzuki maličké, měli jsme fiestu. Naši vozili v mazdě 6, ted v mazdě cx 5.. nikdy nikde žáden problem.
Pro čtyřletého bych doporučila autosedačku kategorie 15–36 kg, ideálně s isofixem, nastavitelnou opěrkou hlavy a dostatečnou šířkou. Dobrými volbami jsou třeba Britax Römer Kidfix nebo Cybex Solution. Obě jsou prostorné, bezpečné a porostou s dítětem.
Mame take cybex a od 4 let se uz pase pasem, pultik neni treba a je siroka dost.
Mně tedy dítě se 105 cm a 18 kg ve 4 letech přijde úplně normální dítě ![]()
Jinak máme Cybex Solution opět. Údajně není dobrá u Cybexu ta řada B.
M-fix, s - fix … Z- fix ano ….
Autosedačka 15-36 kg s isofixem a dobrý za mě je i ta dostatečná boční ochrana ( což M, S, Z mají ). Je od 100 cm a 15 kg tedy. Pultík za mě vůbec.
Měla jsem starší děti v Cybexu Solution a stačil jim do doby než nemusely už používat autosedačku.
S poutáním nikdy problém nebyl, dala jsem ji do různých aut.
Ale za mě to chce i vyzkoušet, aby seděla. Synovi třeba Romer vadil, má kratší sedátko zřejmě. Jiní si Romera naopak chválí.
Příspěvek upraven 19.12.24 v 15:19
Jako to dítě může do sedačky 15-36 kg, takže to mu vydrží tak do 10 let ![]()
Nejlepší je zajít na prodejnu a tam vyzkoušet. My jsme to tak dělali u všech sedaček i s vajíčkem jsem si nechali poradit přímo na prodejně. My jsme byly v Brně v Babycar a tam nám poradily se vším skvěle. U pokračovací nám i pomohli s instalací do auta zdarma.
Měli jsem od Besafe Flex fix 2 a s tou jsme byly naprosto spokojení. Super hodnocení v Adac testech, do 150 cm. Super tam je hlavová opěrka a další dva ochranné prvky.