Výběr dárce spermií pro IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.5.14 12:01

@Haku Děkuju :hug: Není to jednoduché rozhodnutí a proto tady hledám informace.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.5.14 12:02
@Anonymní píše:
@Natálka26 Zajímá mě osobní zkušenost, těch co dárce využili.. Proboha :mavam:

u kamaradky se pouze ptali na barvu oci a vysku manzela.

Pry maji kriteria, ze prcky nebo nekoho treba s vyraznym orlim nosem mezi darce nezaradi. Pry nejcastejsi darci jsou studenti VŠ…

• Citovat
  • Upravit
21911
21.5.14 12:02

@Natálka26 no,tva prvni reakce byla trochu utocnejsi ;) Rada za darce,ano.Ale preci jen clovek nechce kupovat zajice v pytli.kdyz to prezenu s vyrazem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.5.14 12:06
@CokeLady píše:
to je nespravedlnost 8o můj otec je blbej jak punštok bez maturity a já jsem přitom dokonalá krásná bytost :mrgreen:

:mrgreen:
napodobne, moje rodice to samy a ja jsem pritom krasavice inteligentni :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.14 12:07

Ahoj. Stejný případ je má sestra - pokud si vzpomínám, udávali barvu vlasů, očí, výšku muže, typ vlasů /rovné, kudrnaté atd.) a pak mohla ještě cokoli napsat do volné kolonky. Jestli se tím řídili, kdo ví. Ale narodila se jim nádherná holčička. Opravdu krásná jak panenka, hezčí než oba dva dohromady :-) Až jim všichni závidíme :-) Jo a barvou očí a vlasů je celá po „tatínkovi“.
Děkuji kvůli rodině za dodržení anonymity.

• Citovat
  • Upravit
2947
21.5.14 12:09

Me by taky zajimala barva pleti teda. Vime, jak to tady v Cechach chodi. Pak by me i zajimalo, jestli je zdravotne ok, nejake dedicne nemoci treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
21.5.14 12:09

@Haku
Víš, nevím teda jestli se to hodí zrovna v týhle diskuzi to vysvětlovat, ale zkusím to co nejšetrněji. Ženský chodí na IVF z jakéhokoliv důvodu (nebudu jmenovat) a když už jsou tam (ne všechny) tak proč si to neudělat podle toho co chci já, přece to platím a proto si třeba některý diktujou co chtějí za pohlaví - nepřijde ti to trochu moc? Neměly by bejt spíš rády za to, že mají vůbec možnost mít děcko? A ne si ještě vybírat? Pak další bude mít darovaný spermie a (teď nadneseně) vybírá si co nejlepší genofond - jasně je to logický, ale má její partner takový vzdělání, IQ, zdravý apod.? Tak buď tak strašně chci dítě, že si nebudu vymýšlet ještě další a další podmínky k tomu abych vzala toho dárce a smířím se s tím, že bude mít shodnou krevní skupinu, barvu očí a vlasů a ne že ještě budu chtít stejnou pleť, nohy, tvar hlavy apod.(opět nadneseně). Mě co by zajímalo nejvíc tak by byl zdravotní stav, psychický stav a co se zbytku týče by byl pro mě zanedbatelný, protože to zdraví je daleko důležitější než to jestli má stejnou barvu pleti s manželem. Bez urážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
21.5.14 12:17

@Natálka26 tak podle tebe nemusi byt tedy ani oci ani vlasy. To se nemusi ptat na nic. k cemu teda je mi stejna barva vlasu a oci, kdyz se nebude shodovat barva pleti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
21.5.14 12:32

Ahoj, nevím proč odpovídají ti, kdo nemají zkušenost a jen se tomu vysmívají… my jsme vyplňovali dotazník a bylo tam hodně kritérií, třeba barva očí, vlasů, výška, váha, vzdělání, barva pleti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
21.5.14 12:35

@flos
asi tak…ja tedy taky zkusenost nemam, ale kdybych to mela podstoupit, chtela bych taky vedet vse mozne i nemozne a neprijde mi nejaky „nadstandard“ kdyz chci vedet jakou ma darce plet-kazdy nemusi byt hned cernoch a cikan aby byl snedy a pokud jsou oba svetly typy asi by pak cuceli, ze je dite tmave :zed: nebo zdra.stav jeho i nejblizsi rodiny, proste clovek chce mit „jistotu“ ze dite bude co nejvic podobne partnerovi a mamince, coz je proste samozdrejme!!!

zakladatelce preji zdrave a krasne miminko :srdce: tito darci byvaji opravdu dobre vybrani, myslim ze nemusite mit strach!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 12:39

U nas kratkej dotaznik-vyska, barva a typ vlasu, barva oci a typ povahy manzela a podle toho vybrali darce, na vyber ze dvou napr. se nedalo a zadny info o darci jsme samozrejme nedostali

• Citovat
  • Upravit
117
21.5.14 12:43

My jsme si i vybírali jaký typ chceme - jestli atletický :-)… ale info o dárci jsme také nedostali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 12:57

Děkuju za příspěvky.
Dárci musí být zdraví a vzdělání minimálně středoškolské, proto jsem tohle neuváděla.
Chceme, aby nám bylo dítě co nejvíc podobné, i když někomu se to může zdát povrchní.. Aby se nás pak neptalo, po kom že to vlastně je, když vypadá úplně jinak. Taky aby sousedi neřekli s kým jsem si to vůbec uhnala :D Známe lidi.. :)

Překvapilo mě, že se ptali na povahu.
@Anonymní píše:
U nas kratkej dotaznik-vyska, barva a typ vlasu, barva oci a typ povahy manzela a podle toho vybrali darce, na vyber ze dvou napr. se nedalo a zadny info o darci jsme samozrejme nedostali
  • Citovat
  • Upravit
4566
21.5.14 13:14
@Anonymní píše:
Děkuju za příspěvky.
Dárci musí být zdraví a vzdělání minimálně středoškolské, proto jsem tohle neuváděla.
Chceme, aby nám bylo dítě co nejvíc podobné, i když někomu se to může zdát povrchní.. Aby se nás pak neptalo, po kom že to vlastně je, když vypadá úplně jinak. Taky aby sousedi neřekli s kým jsem si to vůbec uhnala :D Známe lidi.. :)Překvapilo mě, že se ptali na povahu.

ja jsem o tom kdysi videla reportaz kde byli darci spermatu, docela zajimave to bylo :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 13:16

@Natálka26 Tobě se asi povedlo přirozeně, co? Vůbec nevíš jakou mají některé páry složitou cestu k dítě… Představ si, že někdo si přeje aby jim dítě bylo podobné, proto si „vymýšlejí“. Trošku empatie by neškodilo, už tak je to určitě složité „mít dítě s dárcem“, obzvlášť pro toho chlapa, který mít vlastní nemůže a určitě by po narození nechtěl poslouchat, že je mimčo úplně jiné než rodiče a že třeba není jeho. Lidi neroztrubují na potkání, že je mimčo z darovaných spermii. Ach jo, trošku se vcítit by neuškodilo… :roll: Myslím, že za to všechno co podstupují a kolik je to stojí si zaslouží, aby jim bylo dítě podobné ;) Nejenom být vděčni za zdravé a vymodlené dítě, ale pro určitě lepší psychický pocit, aby jim bylo i podobné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex