Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja teda nevim, ale informace na krevni skupinu, barvu oci, vlasu a vysku mi prijde jako vic nez dostacujici.
@Hanka1 Zajímá mě hlavně osobní zkušenost někoho, kdo dárce využil. Ty tu zkušenost máš? Jasně, kdyby se mě to netýkalo, tak si taky řeknu že to stačí.
A co bys ještě chtěla? Velikost penisu, nohou a velikost břicha po 40? Nebo IQ? Proboha.
Ma ji moje kamaradka a tyhle kriteria ji ani nedali, ale mozna ted je to jine, prece jen jeji ditko ted po prazdninach pujde do prvni tridy.
Mne by misto hmotnosti a fototypu daleko vice zajimalo vzdelani, treba… ![]()
@Natálka26 Zajímá mě osobní zkušenost, těch co dárce využili.. Proboha ![]()
@Natálka26 píše:
A co bys ještě chtěla? Velikost penisu, nohou a velikost břicha po 40? Nebo IQ? Proboha.
Nevim cemu se divis, je to dulezity krok a myslim si, ze tedy IQ a vzdelani je velmi dulezita informace.
Tvuj prispevek je lehce agresivni a netusim proc, zakladatelka se slusne zeptala a melo by ji byt slusne odpovezeno. Schopnost komunikovat na urcite urovni ocividne ne kazdy ovlada…
Mě by zajímal psychickej stav dárce a jeho nejbližší rodiny, tzn. jestli nemá sklony k závislostem, apod.
@Haku
Může bejt ráda, že vůbec nějací dárci jsou a ne si ještě vymýšlet barvu pleti - která je nesmyslná. Co se týče vzdělání to souhlasím, zdravotní stav taky. Jinak umím komunikovat nemusíš mít obavy. ![]()
@Natálka26 píše:
Mě by zajímal psychickej stav dárce a jeho nejbližší rodiny, tzn. jestli nemá sklony k závislostem, apod.
Tak to by me asi taky zajimalo.
@Haku Děkuju
Není to jednoduché rozhodnutí a proto tady hledám informace.
@Anonymní píše:
@Natálka26 Zajímá mě osobní zkušenost, těch co dárce využili.. Proboha
u kamaradky se pouze ptali na barvu oci a vysku manzela.
Pry maji kriteria, ze prcky nebo nekoho treba s vyraznym orlim nosem mezi darce nezaradi. Pry nejcastejsi darci jsou studenti VŠ…
@Natálka26 no,tva prvni reakce byla trochu utocnejsi
Rada za darce,ano.Ale preci jen clovek nechce kupovat zajice v pytli.kdyz to prezenu s vyrazem ![]()
@CokeLady píše:
to je nespravedlnostmůj otec je blbej jak punštok bez maturity a já jsem přitom dokonalá krásná bytost
![]()
napodobne, moje rodice to samy a ja jsem pritom krasavice inteligentni
![]()
Prosím o zachování anonymity.
Budu mít IVF se spermiemi od dárce. Překvapilo mě, že se doktor zeptal jen na krevní skupinu, barvu očí, vlasů a výšku manžela. Vůbec se neptal na hmotnost-typ postavy, to mi přijde taky důležité, pak třeba odstín (fototyp) pleti.
Máte s tím zkušenost, podle čeho vám vybírali dárce? jednoho vám přidělili, nebo dali vybrat z víc možností..
Díky