Postup gynekoložky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1319
14.5.14 12:10

Postup gynekoložky

Ahoj holky. Jdu si pro radu. Moje doktorka mi předepsala Clostilbegyt, který jsem teď brala první měsíc kvůli anovulaci a PCO. Dnes jsem 14 DC a byla jsem na ultrazvuku. Jenže vůbec nevim jak to dopadlo. Dr. utrousila jen, že bych měla shodit. Když jsem se zeptala, jestli to teda zabírá tak se jen na mě koukla a řekla, ať se tím nestresuju jestli to funguje nebo ne a že trpělivost růže přináší a že když dostanu menzes mám zas přijít… Pak že by u mě byla možnost rezistence na inzulín. Takže já vůbec nevím jak jsem na tom. Prostě mi to říct nechtěla. Tak nevím jestli tam mám zavolat a zeptat se ještě sestřičky třeba nebo co. Změna doktora je pro mě až ta poslední možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14691
14.5.14 12:20
@Douby píše:
Ahoj holky. Jdu si pro radu. Moje doktorka mi předepsala Clostilbegyt, který jsem teď brala první měsíc kvůli anovulaci a PCO. Dnes jsem 14 DC a byla jsem na ultrazvuku. Jenže vůbec nevim jak to dopadlo. Dr. utrousila jen, že bych měla shodit. Když jsem se zeptala, jestli to teda zabírá tak se jen na mě koukla a řekla, ať se tím nestresuju jestli to funguje nebo ne a že trpělivost růže přináší a že když dostanu menzes mám zas přijít… Pak že by u mě byla možnost rezistence na inzulín. Takže já vůbec nevím jak jsem na tom. Prostě mi to říct nechtěla. Tak nevím jestli tam mám zavolat a zeptat se ještě sestřičky třeba nebo co. Změna doktora je pro mě až ta poslední možnost…

Až ta poslední? Kdyby se k tobě takhle choval automechanik v servisu, taky by mu to tak snadno prošlo? Nechápu, já bych si kartu odnesla rovnou s sebou. Ona ti dá jíst nějaké léky a pak ti ani neřekne, jak jsi na tom? A projde jí to, protože má na sobě bílé triko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
14.5.14 12:22

Změna lékařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
14.5.14 12:22

No já teda nevím, ale doktorka, která ti radí hubnout, když se snažíte o mimi, je přinejmenším zvláštní, především proto, že hubnutí je stres, který ted určitě nepotřebuješ, takže pokud nejsi vyloženě obézní, tak to bylo podle mě nemístné :nevim: holky ti tu jistě lépe poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
14.5.14 12:23

@belik Obézní bohužel jsem, podle BMI mírně, sice jsem sportovec a všechno, ale s váhou mám problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
14.5.14 12:25
@Douby píše:
@belik Obézní bohužel jsem, podle BMI mírně, sice jsem sportovec a všechno, ale s váhou mám problémy.

Tak když jsme u toho - kolik máš BMI? Paní doktorka si to trochu zjednodušuje, se mi zdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59362
14.5.14 12:26

@Douby no vidíš a pro mě by zase jako první možnost byla právě ta změna. To je jednání :jazyk:, vždyt nic nevíš :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
14.5.14 12:28

Pokud jsi obézní, tak si myslím, že se zhubnutím měla doktorka pravdu, ono s tím často bývají spojené problémy s otěhotněním i těhotenstvím. Nicméně to nic nemění na tom, že máš právo na to znát svůj zdravotní stav a ona tím pádem neměla právo ti odepřít informace, pokud jsi o ně žádala. Taky bych ji vyměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
14.5.14 12:29
@julie74 píše:
Tak když jsme u toho - kolik máš BMI? Paní doktorka si to trochu zjednodušuje, se mi zdá

33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
14.5.14 12:29

Vcelku zvláštní přístup. Po aplikaci Clostilbegytu se většinou chodí na folikulometrii (několikrát kontrolní UTZ) a pak se píchne Pregnyl na uvolnění vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
14.5.14 12:31

Samozřejmě, že se zhubnout snažím, ale prostě mi to nejde. Mám denně pohyb, pravidelně jim a nic. Mám ještě špatnou štítku, ale hormony momentálně OK. Ale myslím si, že jsou i obéznější, kterým to jde. Švagrová má o 10 kilo víc než já a nikdy jí gynekoložka nic neřekla a normálně jí léčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
14.5.14 12:32

To se mi taky nelíbí… bohužel je to běžný postup většiny doktorů. Teď jsem lítala po doktorech s dětma a přístup občas podobný. Všechno z doktorů páčím a je vidět, jak moc je obtěžuju :roll:
Jestli máš možnost, změn doktora…
I když máš nadváhu, tak je o to přístupu. I kdyby ti to říct chtěla, dá se to říct jinak a nemyslím si, že je to hlavní příčina problému s otěhotněním.
A možná máš lepší kondičku, jak kdekterá štíhlá „krasavice“… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
14.5.14 12:32

Když je pro tebe změna lékařky až poslední možnost, tak zavolej alespoň té sestře, aby ti sdělila informace. Jiná možnost asi není. :nevim: Ale teda to je přístup té doktorky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
14.5.14 12:35
@Douby píše:
píše: Více

No to sice jsi obézní, ale nijak strašně. Přesně jak píše Katy. Nechala ti paní doktorka udělat hormonální profil? Znáte výsledky spermiogramu? předpokládám, že ti toho clostilbegytu nedala moc, ale on to není nějaký léček na úrovni acylpirinu, i když se tak někteří gynekologové tváří. já po něm měla cca půl roku problémy se zrakem, má spoustu vedlejších účinků. takže jen tak ho párkrát vrznout bez jakékoliv kontroly. :roll: Doporučila ti alespoň udělat si ovulační testy, abys vůbec věděla, jestli ovulace byla? No vlastně asi ne, když ti ani neřekla jestli zabral. Prosím tě, jak můžeš říct, že změna doktorky je až poslední možnost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
14.5.14 12:37

Ještě mě napadla jedna věc - je taková pokaždý, nebo jen teď? Ono jsou to jen lidi a nemusela mít svůj den. Je to blbý, ale je to tak.
Ale jestli je taková pokaždý, tak bych ji změnila. Někdy má jiný doktor úplně jiné postupy, až člověk nestačí koukat - vím, o čem mluvím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí