Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Milé ženy, jsem jinak kopa veselá, ale dneska mi za krkem sedí nějaká hnusná lítostivost. Má některá z vás zkušenost s operací varikokély u svého milého? Pomohlo to, a pokud ano, za jak dlouho došlo ke zlepšení?
Mne to teprv ceka. Se synatorem.
Takze neporadim, ale rada si prectu zkusenosti. Jsem z toho dost nervozni.
Můj bývalý muž tuto operaci podstoupil.. Tehdy jsem na tzv. třetí kouli přišla já, donutila ho jít k lékaři a následně na operaci. Byly jsme bezdětní, ale i po tomto zákroku se nám narodila dcera, měla jsem strach, aby to nemělo vliv na plodnost.
Myslím, že do několika týdnů byl fit.. Nebojte se toho!!!
Manžela jsem po 2 neuspěšných IVF+ICSI vyhnala na urologii, proběhla operace.Do 3 měsíců byl perfektní a obě naše děti jsou vlastně skoro na 1.pokus
Tak manžel se nechal odoperovat před cca 3 týdny, takže jsem taky zvědavá, jestli to pomůže.. máme za sebou 3 IVF - z toho se teda 2× povedlo, ale bylo to ZT a mimoděložní..
@Danny77 píše:
Tak manžel se nechal odoperovat před cca 3 týdny, takže jsem taky zvědavá, jestli to pomůže.. máme za sebou 3 IVF - z toho se teda 2× povedlo, ale bylo to ZT a mimoděložní..
OT jakto ze po IVF si mala mimodelozne?
@miisenka no bohužel to možný je…a to nemluvim o tom, že při posledním OPU mi doktor seřízl vaječník a já skončila s vnitřním krvácením v nemocnici.. tak tak, že jsem to ustála bez nějakých větších problémů - šlo o život.. přišla jsem cca o litr krve…holt ne všem se daří.. otázkou je, jestli nám manželova operace pomůže.. ![]()
@Danny77 ježiš
v jakém CARu se tohle přihodilo?
@yweta to se krásně čte, díky za naději!
@pannda my se nebojíme
už to má za sebou, šel dobrovolně kvůli blbému spermiogramu, poté, co selhalo i ICSI. Teď jen čekat na dobré zprávy..
@Danny77 píše:
@miisenka no bohužel to možný je…a to nemluvim o tom, že při posledním OPU mi doktor seřízl vaječník a já skončila s vnitřním krvácením v nemocnici.. tak tak, že jsem to ustála bez nějakých větších problémů - šlo o život.. přišla jsem cca o litr krve…holt ne všem se daří.. otázkou je, jestli nám manželova operace pomůže..
@Solaris v Pronatalu.. bohužel.. a dokonce se to podařilo primáři, velmi zkušenýmu.. bohužel i toto je možný, i když je to velmi vzácný..
u nás taky ICSI selhalo.. měla jsem cca 9 vajíček, všechny se oplodnily, ale 4. den kultivace umřely a zbylo 1… otázkou je, jestli ta operace pomůže..
já přirozeně neotěhotněla nikdy ![]()
@Danny77 tak to mě moc mrzí, ani by mě nenapadlo, že se toto může stát. Mě po OPU embryoložka rovnou varovala, že s takovým spermiogramem toho asi moc nevymyslí. My měli nakonec snad 5 blast, už si přesně nepamatuju, ale údajně ani jedno nebylo na zmražení, takže ani nezbylo na KET.
V našem CARu pracuje androlog Bittner z Vinohradské nemocnice, takže manžela poslal tam na urologii, kde mu to operovali.
Já teda nemám zkušenost u partnera, ale u svého bratra, který je taky po operaci varikokély. Před operací spermiogram teda děsnej a po operaci se to výrazně zlepšilo. I partner mojí kamarádky je po této operaci a brzy budou mít na světě holčičku ![]()
@Solaris 5 blast a nic k zamražení?? to nechápu, dyť přece blastocysty se mrazí..??
@Ellaniel a jak dlouho to zlepšení tak trvá?
@Danny77 taky jsem nechápala. Prý by nevydržely to zamrazení a rozmrazení. Doteď mi není jasné, za jakých okolností se tedy mrazí ![]()
@Ellaniel hezké zprávy, tos mě potěšila.
Hodím vám sem report, pokud budete chtít, po mužově kontrolním spermiogramu. Měl by jít po třech měsících, což bude teď v květnu.