Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny77 viděla bych to na ten podzim, jak vy. Ještě jsem zvažovala jaro, ale momentálně mám pocit, že čekat tak dlouho se mi nebude chtít.
Jakákoli změna k lepšímu je super!
3 měsíce jsou krátká doba, třeba se to časem zlepší ještě víc, držím pěsti.
@Solaris no ja bez kontroly do toho nejdu a pak uvidime.. chtela bych tak rijen, ale jista si tim nejsem. A dost se bojim ![]()
@Solaris diagnoza stejna jako u vas, mel 5-7mil, ale naposledy to kleslo na 3, morfologie bidna, teda dle who dobra, asi 30 progresivnich, ale jen asi 5% bez deformace.. Musim kouknout, uz si to moc nepamatuju..
Ahojky holky, hledala jsem tu diskuzi na téma varikokéla, s přítelem se snažíme 22 měsíců a zrovna dneska podstoupil operaci, po tom, co mu urolog prokázal varikokélu I-II stupně vlevo, první spg proběhlo v únoru kdy měl 0,56mil./ml. a 0% progresivitu, pak jsme nasadili všemožné vitamíny a v květnu měl skok na 7,8mil./ml. a 12,5% progresivitu a doufám, že teď po zákroku se to ještě zvedne na možnost přirozenýho otěhotnění, po 3 měsících, tedy září/říjen, ho dr. znovu pošle na spg. Snad už se nám do podzimu už teda něco podaří ![]()
@allene teda, to je slušný skok z nuly na 12% za tři měsíce
že jsem tak zvědavá - co bral?
Jinak samozřejmě držím palce, abyste na další kontrole měli zase tak pozitivní výsledky.
@Solaris v Caru co jsme byli tak měli letáčky na Reproman, tak ten, obsahoval hlavně macu a kotvičník, a pak druhej měsíc jsem ještě objevila Fertilan, má toho v sobě ještě víc těch složek, oboje cenově kolem 500,– ale taky je prý ještě hodně vyhlášenej Fertilman. Předtím bral obyč. selen-zinek a to nemělo moc účinek… Uvidím, co mu urolog doporučí teď po té operaci, případně by mu dal i hormony, že i s něma je na spodní hranici, ještě uvažuju o čínský medicíně… každopádně zase něco nasadíme, teď si dal s vitamínama pauzu
@allene @Solaris tak holky nejhorší je, že ta varikokela může a nemusí mít na spermio vliv.. je to vždycky sázka do loterie… a strašně záleží na okolnostech, odběru i laborce.. takže pokud měl poprvý tak bídný spermio, je možný, že to byl vyjímečný stav a ve skutečnosti to tak zlý třeba nebude… každopádně držím palce..
@allene Fertilman, jasně, taková cenově přijatelná varianta Profertilu. No vida, tak hlavně že to pomohlo.
@Danny77 Taky mě to napadlo. On spermiogram dle slov lékařů docela běžně kolísá, takže v tom únoru mohl mít opravdu jen „blbej den“. Nicméně tak i tak, já bych byla šťastná jak blecha.
@Danny77 @Solaris Holky v tom únoru to bylo hlavně jeho první spermio, vůbec tam nechtěl, překonal se jen kvůli mě, byl strašně nervní a samozřejmě se to na tom od toho podepsalo, tehdy tam ani nepustil vše co obvykle mívá, říkal, že měl takovej spíš poloviční orgasmus a ejakulaci, chtěl tam být sám, a za pár minut nebylo co řešit, aby to měl co nejrychleji za sebou, nikdy v životě si samozřejmě nepředstavoval že ho něco takovýho v životě potká… z větší části měl na výsledek vliv prostě stres a nervozita. Podruhý, už to bylo lepší, to odebíral vzorek doma, a vezl to na vyšetření…
@allene tak u nás to je to samý…ale je vcelku jedno, jestli doma nebo v Caru, ale psychika tam hraje roli vždy.. ![]()
@Danny77 můj od té doby co zjistil že má problém tak nespí, je z toho fakt nešťastnej, snad mu teď ta operace trochu zvedne tu psychiku a vnitřní naději, a ještě líp, když by se zadařilo, tak by mu spadl obrovskej kámen ze srdce a začal by zase žít, už pro něho a kvůli němu bych si to přála…
@allene jo s tím se holt bude muset srovnat.. dneska z 50% ne-li víc je na vině chlap.. bohužel se to stává standardem.. ![]()
@Danny77 Tak jak jste na tom? už proběhl kontrolní spermiogram?