Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Solaris dyť blasty se vitrifikují, což je teda nejjšetrnější způsob mražení a to přežijou
kam chodíš do caru??
jojo, hoď report, nás to čeká až za 3 měsíce.. bere manžel nějaké hormony na podporu spermia?? my vyfasovali tamoxifen nebo tak nějak..
@miisenka tz. že u vás to nemělo na spermio vliv, když jsi otěhotněla přirozeně?
@Danny77 píše:
@Solaris dyť blasty se vitrifikují, což je teda nejjšetrnější způsob mražení a to přežijou![]()
kam chodíš do caru??
jojo, hoď report, nás to čeká až za 3 měsíce.. bere manžel nějaké hormony na podporu spermia?? my vyfasovali tamoxifen nebo tak nějak..
@miisenka tz. že u vás to nemělo na spermio vliv, když jsi otěhotněla přirozeně?
Manzel mal zly spermio, myslim ze prvy krat 4mil a druhy krat 6mil..ale otehotnet sa podarilo, bez operacie, bez stimulacie, nic..len vitaminy jedol..
@miisenka takže předpokládám, že měl málo spermií, ale zase kvalitní?? my máme jednak málo a jednak špatnou kvalitu, asi jen 5% bylo v pořádku.. diagnoza oligoasthenoteratozoospermie.. místama střídavá s nějakou lehčí formou.. ale přirozeně jsem nikdy neotěhotněla.. ![]()
@Danny77 píše:
@miisenka takže předpokládám, že měl málo spermií, ale zase kvalitní?? my máme jednak málo a jednak špatnou kvalitu, asi jen 5% bylo v pořádku.. diagnoza oligoasthenoteratozoospermie.. místama střídavá s nějakou lehčí formou.. ale přirozeně jsem nikdy neotěhotněla..
mal tu istu dg ako tvoj chlap..oligoastenozoo..ale my to neresili, k oplodneniu potrebujes len 1..dali sme si rok, s tym ze sa uvidi co bude dalej a za 4mes som bols tehotna..
@miisenka tak to jsme buď těžký případi nebo máte z pekla štěstí..
já za 3,5 roku prostě přirozeně neotěhotněla.. jiná chyba se nenašla, takže ví bůh.. já vím, že i s 1 spermií se dá otěhotnět, hodně asi záleží na tý morfologii.. ![]()
@Danny77
Nam doktrka po spermiogramu povedala, ze prirodzene neotehotnim, ze mame ist do CAR, tak sme to neresili, nechranili sa a otehotnela som, sice mimodelozne, takze mi vzali vejcovod, za pok roka znovu(opat nas hnali, ze s tym spermio a 1 vajcovodom uz vubec neni sanca) a za polroka tehotna, sice ZT v 14tt, kyretaz a za 3mes opat tehotna a ted mame 19mes prdolku..rada znie, neriesit, nemerat ovulaciu, zobat vitaminy a treba budete mat tiez stastie.. ![]()
@miisenka tak to je mazec.. já mám za sebou taky mimoděložní, takže taky bez vejcovodu.. tak teplotu neměřím (tu jsem měřila jen, když jsme se snažili 1. rok a to asi 2 měsíce..
, vitamínama jsem manžela dopovala přes půl roku a vůbec to vliv nemělo.. takže to už taky neřešíme.. vlastně jak víme, že přirozeně to taky nepůjde, tak to nějak neřeším, netestuju apod.. a ono to fakt nejde..
no nedá se svítit, prostě to tak je.. třeba by to prostě nešlo i kdyby problém nebyl, nikdo neví.. prostě musíme něco zkoušet.. ![]()
@Solaris tak jak dopadly manželovi testy?? jsem jedno velký oko.. ![]()
@Danny77 píše:
@Solaris tak jak dopadly manželovi testy?? jsem jedno velký oko..
No prosimtě, zrovna včera jsem se ho zeptala, kdy půjde na tu kontrolu, že už se květen tak nějak chýlí ke konci
No, má strach, to je jasný. Říkal, že chce ještě chvíli brát Profertil (nebo něco podobného), než na ten kontrolní spermiogram půjde. Jakmile budu vědět, napíšu, myslim na tě. ![]()
@Solaris jojo díky..
teda.. přečetla jsem si tvůj deníček a je vážně skvěle nepsanej.. neživíš se psaním?? ![]()
@Danny77 Tak kontrolní spermiogram sice zatím neproběhl, ale po třech měsících od operace s pravidelným nechráněným stykem jsem stejně dneska 1DC ![]()
@Solaris no upřímně.. já si nemyslím, že by nás to zachránilo před IVF, ale třeba nebude takový odpad embryí.. a nemůžeš chtít všechno hned, třeba se zadaří později..
my jsme zatím 1,5 měsíce po operaci..a taky nic.. ani psychikou to nebude..
hlavu vzhůru.. máte ještě jiný problém nebo jen to spermio?
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď