Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Solaris pořád stejně.. ještě nebyl, myslím, že někdy v srpnu.. musím spočítat menželovi prášky, až je bude dobírat, má přijít.. ale myslím na tebe, neboj..
jak jste na tom vy?
@Danny77 No tak budu držet palce! Můj muž by měl jít v srpnu (ale vidím to u něj tak na září
) už na druhý kontrolní po půl roce.
Já zrovna o víkendu čekám mrchu, už týden se vždycky alespoň jednou denně můžu po*** z těch křečí, co mám. ![]()
@Solaris no prosím tě.. to máš normálně?? a dorazila nebo se stal zázrak?
@Danny77 bohužel, to je u mě normální. Takže vždycky jen kroutím očima, když někde čtu, jak bolesti před menses stoprocentně-zaručeně-tutově znamenají úspěch ![]()
Dneska 2DC, takže žádný zázrak.
Ahoj děvčata, přítel byl v únoru 2014 na operaci varikokély a nyní máme již normální spermiogram. Zlepšení probíhalo postupně, nejdříve se zlepšila morgologie a pohyblivost, počet byl trochu nižší a nyní je v pořádku i počet. Přítel bere i vitamíny, kyselinu listovou, selzink a 3 měsíce bral fertilan. Takže u nás operace měla smysl a jsem moc ráda, že to pomohlo. To že za sebou teď máme neúspěšný ET už je zase jiná kapitola. ![]()
@lachi Tak to jsou vynikající zprávy a moc blahopřeju.
U nás bohužel operace nezabrala v podstatě nijak. Ale abych neděsila ostatní diskutující - ukázalo se, že příčina špatného spermiogramu bude pravděpodobně někde úplně jinde.
@Solaris @Danny77 díky, je to super, ale radši bych byla, kdyby dopadl ET.
ale je moc dobře, že to pomohlo, když už to přítel absolvoval.
to mě mrzí, že vám to nepomohlo. ![]()
Ahoj holky, tak můj byl na operaci loni v červnu, a nedávno byl na novém spg pač jsme snažení začali už řešit v CAR, a taky tam bylo veliký zlepšení, dr. ho chválil hlavně za pěknou morfologii, ta byla kolem 14%, mortilita 56%, progresivita byla taky dobrá 30% akorát ten počet celkovej taky menší, no celkově skoro 10mil. z toho dobrejch 6,6 mil. tak doufám že se to bude taky postupně zlepšovat jak píše @lachi Jinak na doporučení CAR nasadil Reproman. Jinak prej z tohohle spermia půjde udělat všechno, takže se chystáme příští měsíc na IUI
dr. říkal že ještě kousek a šlo by to přirozeně ale už nechceme čekat na náhody… snažení už bude skoro 3 roky ![]()
@allene tak to je super, že vám to taky pomohlo. A ten počet se určitě časem ještě zlepší. Přítel měl vždycky 13-14 mil. (půl roku stejné hodnoty) a teď v dubnu dokonce 19 mil.
(celkem nás to překvapilo, protože už jsme nepočítali s tím, že by se to ještě mohlo zlepšit) Čekáme skoro stejnou dobu, my už 3,5 roku…
a taky už nechceme čekat na přirozený zázrak.
Držím pěsti na IUI. ![]()
Dobry den chtel jsem se zeptat jak se projevila u vas(chlapu)nebo vasich partneru varikokela?
@B4RC3LON4 normálně pohledem, na varlatech jsou křečové žíly. Jako důsledek je pak i většinou horší spermiogram, ale to je asi individuální a závisí na více faktorech.
Nahmatal si bulku na oplodneni to vliv nemelo. Nemusel na operaci