Operace varikokély u partnera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4829
2.6.14 19:11

@Danny77 Jasně, já bych snad ani neřekla, že chci všechno hned :D to bych se musela dávno zvecnout, kdybych čekala, že všechno půjde jak na drátkách. Spíš jsem jen dávala echo, že po třech měsících tam rozhodně nenastala nějaká výrazná změna. Co se týče mě a plodnosti, tak tam je to snad všechno ok. Jen teda delší cykly, ale dle BT a pár UTZ by to mělo být v pohodě.
Imunologii, genetiku (plus pokud ještě existuje něco dalšího) nemáme. Ale zatím se mi do toho ani nechce. Tuším, že by mě případný další problém v současné chvíli spíš posunul psychicky níž, a to nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
3.6.14 09:50

@Solaris výrazná změna, jo?? to by byla teda sakra výrazná…:-) ale chápu, taky si pořád říkám, že naděje je.. my máme hotový snad všechno - genetiku, imuno, laparo a hysterektoskopii.. ale já mám po mimoděložním jen jeden vejcovod, takže šance zase menší.. do kterého Caru chodíš? co máš vlastně za sebou?? když tak písni SZ, jestli se ti to nechce moc zveřejňovat.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
3.6.14 11:33

@Danny77 zatroleně výrazná :pankac: no jo, no, jsem měla trošku velký voči :mrgreen:
Já vím, je to smutné, při tom všem ještě mimoděložní :hug:

My toho za sebou zas tolik nemáme. O tom blbém výsledku spermiogramu víme cca rok a půl. Ale objektivně se to za tu dobu zlepšilo jen v tom, že už tam není pyospermie. Naopak v počtu a pohyblivosti to šlo ještě níž. Jinak máme za sebou jedno IUI a jedno IVF v Iscare. Ale přemýšlím, že už tam na další IVF nepůjdem. Nemáme mrazáky, nic nás tam nedrží.

Příspěvek upraven 17.06.14 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
3.6.14 12:18

@Solaris tak to jste vlastně docela na začátku.. ale musí se to jednou povést.. s tím spermiem to máme podobný.. po posledním výsledku - který byl horší než kdykoliv jindy, jsem ho nahnala k doktorovi.. faktem ale je, že manžel je stresař a ten odběr mu nedělá dobře, takže to může výsledek taky ovlivnit.. ale s tím nic nenaděláme..

kam se chystáte na další IVF a kdy?? po testech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
3.6.14 12:46

@Danny77 přesně, já si taky myslím, že ten stres se na tom může podepisovat. Ale jak píšeš, s tím nic nenaděláme. A co vy? kdy byste chtěli další IVF?

My uvidíme, jak dopadne kontrola a co třeba ještě doporučí ten androlog. Do IVF bych už nechtěla jít v zimě kvůli virózám v MHD, takže buď podzim, nebo až jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
3.6.14 13:58

@Solaris my asi na podzim… jsme ve stadiu změny Caru, a taky po tý operaci.. uvidíme.. manžel zobe na podporu spermíí tamoxifen, tak uvidíme, jestli to zabralo.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
3.6.14 14:05

@Danny77 a odkud kam se chystáte :)?
Jsem si hledala, co je tamoxifen, a google mi našel, že se to užívá při léčbě karcinomu prsu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
3.6.14 15:21

@Solaris chystáme se z Pronatalu asi do Reprofitu.. už tak není na co čekat, takže chci zvolit to nejlepší…-)

jojo, máš pravdu, opravdu se používá při karcinomu prsu, ale zároveň se to používá i k těmto účelům.. mudr to manželovi nějak vysvětloval, že to aktivuje podvěsek mozkový nebo co.. co já vím.. ale prý je to standartní léčba, když se chce to těhotenství a IVF uspěchat.. prý jinak ta výrazná změna přichází do 2 let.. ale vím, že se to předepisuje asi i v Carech, párkrát jsem zachytila holky tady, že to taky berou.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
5.6.14 12:29

Zdravím vás a chci vás povzbudit, partner byl ke konci února na operaci s varikokélou, nyní po 3 měsících na kontrolním spermiogramu a došlo k výraznému zlepšení.. dřív měl špatně úplně všechno, špatná pohyblivost, morfologie a menší počet a nyní morfologie i pohyblivost v pořádku, jen jich je stále trochu míň. (dle pana doktora, téměř v normě) Jinak jsme to zjistili již v listopadu, takže od té doby bere Selzink a kyselinu listovou. Moc jsem si přála, aby se to opravdu zlepšilo, když už to partner všechno absolvoval…a nakonec se to opravdu povedlo a to hned po 3 měsících :dance: (doktor říkal, že se to projeví za 3-12 měsíců, ale taky se to projevit nemusí.) Přeju, ať i u vašich partnerů má operace jen pozitivní výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
5.6.14 13:29

@lachi děkujeme za příspěvek.. :-) jaký stupeň partner měl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
5.6.14 19:53

Tak to bohužel nevím, ale měl ji na obou stranách. oba jsme si dnes přiznali, že jsme moc nevěřili, že to pomůže, ale tiše jsme doufali. Teď budeme zase doufat, že se zadaří, ať už přirozeně, nebo za pomoci Gennetu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
13.6.14 18:54

Díky za příspěvek @lachi!

Já už konečně taky mohu přispět.
Výsledky po třech (a kousek) měsících od operace + braní Profertilu:
celkový počet - zvýšení, ale minimální
motilita - desetinásobné zvýšení (stále b+c)
patologie - stejná
celkově - nadále oligo-astheno-zoospermie (OA)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
16.6.14 08:03

@Solaris a sakra.. a co na to doktor? tak ono, když to tak vezmu, tak 3 měsíce žádná doba.. prý největší zlepšení by mělo být 6-9 měsíců po operaci.. ale taky nemusí být žádný.. :think: co dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
16.6.14 14:28

@Danny77 doktor zatím nic, tohle bylo vyloženě jen o udělání spermiogramu. Doktor bude za další tři měsíce (půl roku od operace).
Nutno na tom hledat pozitiva - ta motilita je třeba fajn, že se zlepšila. Uvidíme, co za ty další tři měsíce. Třeba se to zase o kousek pohne. Každopádně se pomalu začínám psychicky připravovat na další IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
16.6.14 16:19

@Solaris jojo, všechno je lepší než nic.. ale člověk by chtěl okamžitý zlepšení.. :-) kdy půjdete do IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí