Postup gynekoložky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11955
14.5.14 19:21

PCO a nadváha jdou často ruku v ruce, takže to k věci bylo, s tím UTZ to nemyslela zle, v zásadě Ti poradila dobře. Příště doporučuju jednoduše říct, že je pro Tebe lepší, když víš podrobnosti. Ono je to těžké pacientku odhadnout, spousta holek na emiminu dostane informací až až, pak z toho mají nafouknutou hlavu a jsou z toho nešťastné, takže bych v tom žádnou neprofesionalitu neviděla.

Docela by mě zajímalo, k jakému doktorovi uživatelky emimina chodí a s kým žijí, když při sebebanálnějším nedorozumění se zdrhá :nevim: Jako manžela jsem ještě nevyměnila, na doktora se chystám (dostal 3 kontrolní otázky a neprošel ani jednou :jazyk: ), ale slyšela jsem od gynekologů už kdejaké perly, tohle mi přijde vcelku nevinné (ikdyž věřím že nepříjemné, chápu že člověk je v ordinaci ve stresu, na spoustu věcí si vzpomene až když se za ním zaklapnou dveře - já zasadně u gynekologa zapomínám kusy oblečení :oops:, ale myslím, že jsi to vyřešila elegantně ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
14.5.14 19:47
@Douby píše:
Ještě by mě zajímalo jestli je vůbec možné, že když na to nereaguju na ten clostil, že na podruhé to bude jinak… Mám totiž brát normálně dál..

ano je to možné, záleží jakou dávku bereš. Já brala od myslím 2 tbl. denně až po 6 tbl denně a za těch 6nebo 7 cyklů jsem 2× nereagovala vůbec, 3× jo, ale nic z toho, a zbytek se udělala cysta, která naštěstí odešla sama :pocitac: :pocitac:. Takže v tomhle nevěš hlavu. Nicméně ta konzultace v CAR by asi nebyla od věci. Ale záleží jak dlouho se snažíš či jak na to „spěcháš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
14.5.14 19:55
@wobludka píše:
PCO a nadváha jdou často ruku v ruce, takže to k věci bylo, s tím UTZ to nemyslela zle, v zásadě Ti poradila dobře. Příště doporučuju jednoduše říct, že je pro Tebe lepší, když víš podrobnosti. Ono je to těžké pacientku odhadnout, spousta holek na emiminu dostane informací až až, pak z toho mají nafouknutou hlavu a jsou z toho nešťastné, takže bych v tom žádnou neprofesionalitu neviděla.Docela by mě zajímalo, k jakému doktorovi uživatelky emimina chodí a s kým žijí, když při sebebanálnějším nedorozumění se zdrhá :nevim: Jako manžela jsem ještě nevyměnila, na doktora se chystám (dostal 3 kontrolní otázky a neprošel ani jednou :jazyk: ), ale slyšela jsem od gynekologů už kdejaké perly, tohle mi přijde vcelku nevinné (ikdyž věřím že nepříjemné, chápu že člověk je v ordinaci ve stresu, na spoustu věcí si vzpomene až když se za ním zaklapnou dveře - já zasadně u gynekologa zapomínám kusy oblečení :oops:, ale myslím, že jsi to vyřešila elegantně ;) )

wobludko, to není o zdrhání. já si neumím představit, že když chci vědět jak na mě zabral lék, který můžu brát jenom 6× za život a který má spousty vedlejších účinků, tak budu potajmu vyzvídat na sestřičce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
14.5.14 21:34

@julie74 asi jsem to nezdůraznila, ale samozřejmě je to politováníhodný stav, který se nesmí opakovat, o tom žádná ;) jen si myslím, že to je komunikační, poměrně snadno řešitelný problém.

no já obecně ten clostil u obvoďáků nerada vidím a spíš bych to směřovala do CAR, čímž tedy nijak nezpochybňuju medicínský postup téhle dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
15.5.14 06:58

No ona mi toho moc neřekla ani sestřička, jen že na pravém vaječníku se mi pár folikulů udělalo, ale že jsou malé a nebylo to k tomu. A hned na to ale zase povídá ať se snažíme, že to možná vyjde atd. Spíš mi přijde, že mě akorát tak chlácholí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
15.5.14 07:02

@Petranka79 Teď jsem brala 2×1 tabletu od 5. do 9. DC. Příští měsíc to mám dělat stejně… No snažíme se rok a půl (tak nějak intenzivněji od října) a s tím spěcháním… no samozřejmě bych chtěla co nejdřív, manžel už se cítí na mimčo delší dobu, mě to trvalo než jsem si byla jistá a teď když vidím, že to asi jen tak nepůjde tak si za to nadávám. Takže ano spěchám.. i kvůli práci, ale mě by stačil takovej ten pocit, že to všechno bude fungovat, že stačí jen nějakej čas… a ten nemám. Včera jsem se pak doma rozbrečela jak malá. Já jsem fakt životní tragéd, trocha optimismu by mi neuškodila… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
15.5.14 07:08

@wobludka Je mi jasné, že nadváha resp. obezita je problém. Nejsem z toho nijak nadšená ;) ale prostě vím, že sportuju snažím se jíst zdravě (neříkám že nezhřeším) a na váze se to moc neprojevuje. Takže pak vždycky ze zoufalství šáhnu po nějaké dietě místo pomalého hubnutí, zhubnu a pak zas to jde zpátky. Jenže já i když držím fakt přísnou dietu, tak zhubnu max třeba 4 kila za dva měsíce a to je strašně demotivující. Když vemu, že sportuju, 1× týdně trénink + 1× zápas a 1× posilování, tak si myslím, že se i dostatečně hejbu. A ano, nebylo to od věci, ale ona mi to říká už po třetí a já jí pořád říkám, že vím, že se snažím. Tak včera mi řekla ještě, že si mě příští měsíc zváží a že musím zhubnout, tak nevím co se bude dít, když nezhubnu… asi mě přestane léčit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.5.14 07:55
@Douby píše:
@Petranka79 Teď jsem brala 2×1 tabletu od 5. do 9. DC. Příští měsíc to mám dělat stejně… No snažíme se rok a půl (tak nějak intenzivněji od října) a s tím spěcháním… no samozřejmě bych chtěla co nejdřív, manžel už se cítí na mimčo delší dobu, mě to trvalo než jsem si byla jistá a teď když vidím, že to asi jen tak nepůjde tak si za to nadávám. Takže ano spěchám.. i kvůli práci, ale mě by stačil takovej ten pocit, že to všechno bude fungovat, že stačí jen nějakej čas… a ten nemám. Včera jsem se pak doma rozbrečela jak malá. Já jsem fakt životní tragéd, trocha optimismu by mi neuškodila… :zed:

Taky jsme čekali a pak jsem litovala, a s podobným přístupem mé dr, jsem naběhla do caru a tam to nabralo rychlý spád. Takže nezoufej, stres ničemu neprospěje a objednej se do Caru, není to žádná tragédie, vždy s tím můžeš seknout, a není to ani ostuda. Ten metformin nám hodně pomohl i při stimulacích protože právě PCO je že se ti tvoří folíky, ale je jich spousta a nedozrávají, tím není ovu a není těhu. Nevěš hlavu a popřemýšlej jestli by to nebylo lepší urychlit přes Car. Tak držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
15.5.14 10:01

@Douby takhle - nadváha neznamená vždy PCO (to mívají i hubeňouři), spíš to je tak, že pokud je PCO a zároveň nadváha, tak se to obvykle při snížení váhy zlepší. To je prostě fakt, ikdyž nepříjemný. Já s váhou mám spíš opačný problém, takže si vůbec nedovedu představit, jak je nebo není reálné něco sundat dolů, do jaké míry je to záležitost stravování apod. - v tomhle směru bych fakt byla špatný rádce - jenom bych teda zkontrolovala štítnou žlázu pokud nemáš, většinou to bývá součástí základního hormonálního profilu.

Jenom bacha, spousta holek tady to má obdobně v tom smyslu, že když se rozhodnou jít do CAR, tak chtějí právě ten rychlý spád - každému mezi dveřmi nabídnou IVF, že budou mít dítě hned, za měsíc dva se jde na to, pak přijde první neúspěch a holky se pak zlobí, že je pořádně nevyšetřili… Na tom není nic špatného, jenom trochu z toho co píšeš cítím potřebu na to upozornit, aby jsi pak z toho nebyla rozčarovaná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
15.5.14 10:13

@wobludka Štítnou žlázu léčim už skoro 2 roky. Tam je to s léky v pořádku. Já právě nevím jestli ten CAR nenechat až třeba za 2-3 měsíce, jestli opravdu třeba ten clostil nepomůže. Časově v práci by to bylo pro mě náročné jezdit tak daleko… Já se i přikláním k tomu, že mi to neříká protože ze mě cítí, že jsem pesimista, tragéd a snaží se mě asi trochu jakoby uklidnit. Furt mi říká jak jsem mladá a tak a že to chce trpělivost. Jenže já pak začnu panikařit když mi neřekne nic konkrétního. Nemyslím si, že třeba zvolila špatnou léčbu, ale vadí mi, že se mnou nejedná narovinu a ohání se mládím a trpělivostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
15.5.14 11:02

@Douby já konkrétně mám jinou diagnózu, takže v tomhle směru mám info spíš okrajové, zkus se poptat holek v diskusích s PCO, s clostilem - bude jich tu obdobných víc, některé holky tu fakt mají super přehled, věřím že poradí a vysvětlí co bude potřeba. Já Tě v tomhle směru chápu - já jsem taky spíš ten typ, který potřebuje mít věci pod kontrolou a srovnává se tím spíš racionálně. Ona to myslí dobře, z toho co píšeš si nemyslím že by to byla špatná doktorka ať už po lékařské nebo komunikační stránce, ale úplně si nesedíte, dalo by se na tom vzájemně pracovat, otázkou je, zda to má ještě smysl protože to k CAR (a tudíž na čas změně lékaře) prostě směřuje. Jak už jsem psala, já ten clostil u obvoďáků nevidím moc ráda, takže pokud ho teď máš, tak tenhle cyklus dojeď, když to neklapne, tak se objednej. Ono v CAR budete s clostilem asi stejně pokračovat, ale budeš mít za sebou aspoň další vstupní vyšetření, uvidí Tě doktor který se na to specializuje, může se to rovnou spojit s IUI což výrazně zvyšuje šanci na úspěch apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
15.5.14 19:50
@wobludka píše:
@julie74 asi jsem to nezdůraznila, ale samozřejmě je to politováníhodný stav, který se nesmí opakovat, o tom žádná ;) jen si myslím, že to je komunikační, poměrně snadno řešitelný problém.no já obecně ten clostil u obvoďáků nerada vidím a spíš bych to směřovala do CAR, čímž tedy nijak nezpochybňuju medicínský postup téhle dr.

Tak to jo, to s tebou naprosto souhlasím. I s tím clostíkem u obvoďáků - často bez jakékoliv kontroly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
15.5.14 19:51
@Douby píše:
No ona mi toho moc neřekla ani sestřička, jen že na pravém vaječníku se mi pár folikulů udělalo, ale že jsou malé a nebylo to k tomu. A hned na to ale zase povídá ať se snažíme, že to možná vyjde atd. Spíš mi přijde, že mě akorát tak chlácholí…

taky myslím, promiň. Jestli je jim trapné říkat nepříjemné informace, ať se věnují bytovému designu :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
15.5.14 19:52
@Douby píše:
@Petranka79 Teď jsem brala 2×1 tabletu od 5. do 9. DC. Příští měsíc to mám dělat stejně… No snažíme se rok a půl (tak nějak intenzivněji od října) a s tím spěcháním… no samozřejmě bych chtěla co nejdřív, manžel už se cítí na mimčo delší dobu, mě to trvalo než jsem si byla jistá a teď když vidím, že to asi jen tak nepůjde tak si za to nadávám. Takže ano spěchám.. i kvůli práci, ale mě by stačil takovej ten pocit, že to všechno bude fungovat, že stačí jen nějakej čas… a ten nemám. Včera jsem se pak doma rozbrečela jak malá. Já jsem fakt životní tragéd, trocha optimismu by mi neuškodila… :zed:

Jako že to co nezabralo bys zkusila příští měsíc to samé? Ani ti nehne s dávkováním. a to se bere clostil jenom 6× za život. Fakt vtipná paní doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
15.5.14 19:54
@Douby píše:
@wobludka Je mi jasné, že nadváha resp. obezita je problém. Nejsem z toho nijak nadšená ;) ale prostě vím, že sportuju snažím se jíst zdravě (neříkám že nezhřeším) a na váze se to moc neprojevuje. Takže pak vždycky ze zoufalství šáhnu po nějaké dietě místo pomalého hubnutí, zhubnu a pak zas to jde zpátky. Jenže já i když držím fakt přísnou dietu, tak zhubnu max třeba 4 kila za dva měsíce a to je strašně demotivující. Když vemu, že sportuju, 1× týdně trénink + 1× zápas a 1× posilování, tak si myslím, že se i dostatečně hejbu. A ano, nebylo to od věci, ale ona mi to říká už po třetí a já jí pořád říkám, že vím, že se snažím. Tak včera mi řekla ještě, že si mě příští měsíc zváží a že musím zhubnout, tak nevím co se bude dít, když nezhubnu… asi mě přestane léčit :nevim:

Bože, možná ti dá na zadek, jestli nezhubneš. Co si to dovoluje? Já si dneska asi hlavu ukroutím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí