Výběr digestoře

283
14.4.11 15:58

Výběr digestoře

Zdravím všechny a prosím vás všechny zasvěcené o radu. Vybíráme digestoř do kuchyně spojené s obývákem - dohromady 45m2 a nevím si rady s velikostí sacího výkonu. V nějakém chytrém článku jsem se dočetla, že by to chtělo digestoř s min. 500m3/hod, prodejce v kamenném obchodě mi však tvrdí, že při velikosti naší kuchyně/obýváku stačí 400m3/hod. Můžete poradit, příp. sdělit své zkušenosti?? Díky S. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
14.4.11 16:01

Víc je rozhodně líp, hlavně při spojených místnostech. My vybírali dělo cca 800m3 a koukali jsme, aby nebylo hlučné. Radil a počítal nám to projektant vzduchotechnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
14.4.11 16:03

Dnes jsem koupila digestoř v KASA.CZ a neveděla jsem jakou si vybrat, vybírala jsem podle vzhledu, ceny… napsala jsem jim mail a během dne mi poradili, zkus to také tak. Nicméně větší výkon je vždycky lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.4.11 16:10

Háta x: A můžu se zeptat, do jak velké místosti máte tohle „dělo“ :lol: a jakou máte značku? Jste s ní spokojení spokojení? A když smažíte,na jaký výkon ji pouštíte? Díky za odpověť :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.4.11 16:12
AgatkaZ píše:
Dnes jsem koupila digestoř v KASA.CZ a neveděla jsem jakou si vybrat, vybírala jsem podle vzhledu, ceny… napsala jsem jim mail a během dne mi poradili, zkus to také tak. Nicméně větší výkon je vždycky lepší.

to je typickej prispevek, jakej bych nahlasily, kdybys byla novacek -reklama jak brno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
14.4.11 16:16

Ja mam tuhle http://www.gas.cz/…0-nerez:489/

chteli jsme mit ten odsavac nahore rovnej, to omezi vyber. melo to byt tiche, ale tichy je prakticky jen ten prvni stupen. Jinak to tahne tak, ze se ti pricucnou dvere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
14.4.11 16:39

Já mám vybraný tenhle http://www.eproton.cz/…/169824.html ale ještě ho nemám .Taky si myslím že při tak velké místnosti je třeba zvolit silnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.4.11 16:46
Pudloslava píše:
Ja mam tuhle http://www.gas.cz/…0-nerez:489/chteli jsme mit ten odsavac nahore rovnej, to omezi vyber. melo to byt tiche, ale tichy je prakticky jen ten prvni stupen. Jinak to tahne tak, ze se ti pricucnou dvere :-)

Tak ta působí super, i hlučnost malá, super výběr  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.4.11 16:47
martina79 píše:
Já mám vybraný tenhle http://www.eproton.cz/…/169824.html ale ještě ho nemám .Taky si myslím že při tak velké místnosti je třeba zvolit silnější.

Hm, podle parametrů taky dobrý výběr. A můžu se zeptat, máte nějakou zkušenost s touto značkou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
14.4.11 17:10

Nemám ale tak různě jsem hledala recenze,tak snad koupim dobře,ale každý výrobek je originál,takže komu slouží super nemusí to být u mně!Heureka -porovnání cen.tam se dá toho hodně najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
14.4.11 18:42
Pudloslava píše:
AgatkaZ píše:
Dnes jsem koupila digestoř v KASA.CZ a neveděla jsem jakou si vybrat, vybírala jsem podle vzhledu, ceny… napsala jsem jim mail a během dne mi poradili, zkus to také tak. Nicméně větší výkon je vždycky lepší.
to je typickej prispevek, jakej bych nahlasily, kdybys byla novacek -reklama jak brno :-)

Pokud máš problém s mým příspěvkem, reagovat nemusíš, rozhodně to není reklama,ale rada pro ženskou, která něco shání! Nebo ty jsi odbornice, která sedne a ví co potřebuje?! Pokud ano, pak klobouk dolů, já tedy ne a tady se snad na případnou reklamu nehraje ne? Navíc, říct, „někde“ mi poradili je stejně k ničemu jako tvoje reakce, já mám četstvou a dobrou zkušenost (mmch. dělám ve zcela jiném oboru) tak proč jí nenapsat a o tom jestli jsem nováček nebo ne to snad také není, ne?

Navíc, oni poradí bez jakéhokoliv závazku koupit…tak proč to nezkusit!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.4.11 18:58
martina79 píše:
Nemám ale tak různě jsem hledala recenze,tak snad koupim dobře,ale každý výrobek je originál,takže komu slouží super nemusí to být u mně!Heureka -porovnání cen.tam se dá toho hodně najít

Jj,myslím, že jste vybrala dobře. Heuréku, mall.cz,zboží.cz jsem samozřejmě progooglovala ;). Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
15.4.11 16:22
AgatkaZ píše:
Pudloslava píše:
AgatkaZ píše:
to je typickej prispevek, jakej bych nahlasily, kdybys byla novacek -reklama jak brno :-)

Pokud máš problém s mým příspěvkem, reagovat nemusíš, rozhodně to není reklama,ale rada pro ženskou, která něco shání! Nebo ty jsi odbornice, která sedne a ví co potřebuje?! Pokud ano, pak klobouk dolů, já tedy ne a tady se snad na případnou reklamu nehraje ne? Navíc, říct, „někde“ mi poradili je stejně k ničemu jako tvoje reakce, já mám četstvou a dobrou zkušenost (mmch. dělám ve zcela jiném oboru) tak proč jí nenapsat a o tom jestli jsem nováček nebo ne to snad také není, ne?

no ja bych napsala alespon „poradili mi v jednom eshopu“ a konkretne bych poslala treba formou SZ. Vsak se to nedavno resilo, co se bude mazat a co ne a jako priklad klasicky reklamniho prispevku bylo uvedeno neco, co znelo temer doslova jako ten tvuj:-) podle me to nesmazli jen proto, ze si toho admin nevsiml a nikdo nenapraskal. Vidim taky, ze mas hodne prispevku, tak asi zrejme nejses zamestnanec toho eshopu, co vyhledava podobne diskuse vsude mozne a prispiva..... tak jen pro tvoje info, co je spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
18.4.11 08:35
Pudloslava píše:
AgatkaZ píše:
Pudloslava píše:
AgatkaZ píše:

no ja bych napsala alespon „poradili mi v jednom eshopu“ a konkretne bych poslala treba formou SZ. Vsak se to nedavno resilo, co se bude mazat a co ne a jako priklad klasicky reklamniho prispevku bylo uvedeno neco, co znelo temer doslova jako ten tvuj:-) podle me to nesmazli jen proto, ze si toho admin nevsiml a nikdo nenapraskal. Vidim taky, ze mas hodne prispevku, tak asi zrejme nejses zamestnanec toho eshopu, co vyhledava podobne diskuse vsude mozne a prispiva..... tak jen pro tvoje info, co je spatne.

Ne, opravdu nejsem zaměstanenc e-shopu a popravdě mi to jako reklama nepřišlo, já sama hledala co potřebuji a protože jsem něvěděla jak na to, normálně jsem jim napsala.. a hledala jsem kde mají i osobní odběr… prostě to nebylo myšleno jako reklama,ale jako regulérní rada kde si nechat poradit a koupit se vůbec nemusí. Navíc tedy i cenově byli nejpřijatelnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.4.11 23:12

u digestoří platí čím větší výkon tím větší hluk. Brát v potaz velikost kuchyně včetně obýváku na m3 a přepočítávat ho k výkonu digestoře je nesmysl. Digestoř vám odsává pachy a mastnotu nad sporákem, popřípadě páry pokud je vývod ven z bytu. Berte také potaz v to, že v zimě vám vycucne teplo z bytu. Takže u digestoře je nedůležitější odvod par ven!!!!!!!!Pokud používáte filtr, a vzduch se vám vrací zpět do místnosti, je třeba ho měnit 3× - 4× za rok. cena uhlíkového filtru je cca 400 kč, a páru vám nezachtí. Důležité je také dát druhou zpětnou klapku na konec výfuku, kvůli zpětnému tlaku při silném větru. S pozdravem Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí