Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdejší diskuze o jménech jsem si vždycky se zájmem přečetla a říkala si, že takovou věc si přece člověk nerozhodne podle internetu, ale… čekáme třetí dítě, obligátní jméno po tatínkovi už bylo použito. Váháme u chlapeckého jména - Vojtíšek nebo Vašík? Takže bych ráda znala vaše názory.
Sama jsem přišla s Vojtěchem, ale začíná se mi líbit i Václav.
Jména starších dětí máme také z ranku velmi tradičních jmen.
Díky za názory.
Líbí se mi víc Vašík ![]()
Edit-chyba
Příspěvek upraven 10.05.26 v 05:55
My máme v rodině obě, obě považuji za jedny z nejkrásnějších jmen, kdybych musela vybrat, tak o něco víc se přikláním k Václavovi. ![]()
Vojta je krásný jméno, ale syna jsem chtěla pojmenovat Václav. Obě jsou parádní ![]()
Kamarádka má syna Vojtu a bráchův plyšák se jmenoval Vojtíšek. Takže já jsem za Vojtíška.
Samozřejmě záleží i na příjmení.
Já jsem dřív chtěla Vojtíška, ale nehodil se k příjmení. Ale kamarádka má obojí, Vašíka i Vojtu. Před cca 15 lety bylo Vojtů hodně, teď mi přijde, že už ne.
@Nahodny_vyber píše: Více
Líbí se mi víc Vojtěch. Když se řekne Vašík, tak mi tam hned skočí pašík ![]()
Jméno Václav se mi nelíbí ( respektive Vašek), ale je to spíš z důvodu asociace s konkrétními osobami. Naopak Vojtěch se mi líbí hodně. Dala bych Vojtu.
Hazká obě, asi bych vybrala jméno Václav. Je jedno z mála staročeských jmen které se mi líbí:
Vojta zní dobře u dítěte, dospělého muže i dědy. U Václava se mi nelíbí zdrobněliny Vašek, Venda. Vašík je dobrý akorát tak pro dítě.
Já vlastně nevím. ![]()
Asi mi víc přijde sympatičtější Vojta.
Znám kluky Vojtu a Vítka.
A kombinace taky není ošklivá, Václav Vojtěch nebo Vojtěch Václav
Nejspíš bych dala to co se bude s příjmení líp vyslovovat. Třeba znám kluka Vojtěch CH… A to se mi špatně říká.
Příspěvek upraven 10.05.26 v 11:57
Obě jmena jsou pěkná. Ja jsem pro Václava, meli jsme ho v užším výběru u dvou dětí. Zdrobnělina Venda se mi naopak libi. Líbí se mi i Vendelin, ale to bych diteti už nedala. Říkala bych tak tomu Vaškovi.