Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Gerbera001 píše: Více
No z výše uvedených „nemoderních“ třeba konkrétně Josef, Karel nebo Vladimír jsou v dnešní době dost originální jména v porovnání např. s profláklým „Domčou“.
@bigl píše: Více
Myslela jsem jen nektera jmena, takovy Karel bude na ustupu, Vladimir nejspíš taky. Josef si nejsem jista, ty obcas potkavam.
@Nahodny_vyber píše: Více
Dala bych Václava.
Vojtěchů je nějak moc.
Vojtěchů je moc? Neznám z okolí žádného. To spíš toho Václava.
Teď jsem byla na akci města a nějaký tatínek tam volal na ani ne dvouletého klučika Václave. To mě zarazilo, ne to jméno, ale to volání „Václave“ na takového mrňouse.
Přiznám se že je to nezvyk.
@Anna766 píše: Více
Nejoblíbenější chlapecká jména 2025 (předběžně):Jakub (dlouhodobě 1. místo)
Sebastián / Adam
Dominik
Jan
Matyáš
Lukáš
David
Tomáš
Filip
Vojtěch
Poznámka: Údaje vycházejí z prvotních statistik pro rok 2025 a trendů z let 2024/2025. Kompletní oficiální data za celý rok 2025 zveřejňuje Český statistický úřad obvykle v polovině následujícího roku.
Top 10 chlapců (2024)
Jakub
Matyáš
Jan
Adam
Matěj
David
Dominik
Vojtěch
Filip
Tomáš
Tohle tvrdi AI…
@Gerbera001 to jsou prostě pěkná jména, která se točí dokola už roky. Všechny tahke jména měli moji spolužáci na škole už před XY lety, tedy těch různých Matesů tolik nebylo, to přišlo až později.
Líbivá jména, tak se dávají za každé generace.
@Jahudka82 píše: Více
Jé, mně se právě ze všech tvarů líbí nejvíc právě ten základní Vojtěch, takže svého syna kolikrát oslovuju Vojtěchu, jen tak
Takže to nikdo nemá spojeno s tím, že by něco provedl.
@kyslík píše: Více
No vidíš to, každý má jinou asociaci. Já si teda, když se řekne Vojta, vybavím ještě toho troubu z Růžové ordinace, jak ho hraje Ivan Lupták… Jak má Adhd a rodiče Boudovou a Dejdara 🙈
Uff, ještě že tyhle hovadiny nesleduju, a nemusím mít tudiž tyhle negativní konotace.
Já už to taky nějak nedávám. Radši si čtu.
není to totéž, ale kolegyně má babičku, která se jmenuje Čestmíra, je jí cca 90
Tak on je Vojtěch i ministr zdravotnictví, akorát že příjmením ![]()
@stinga píše: Více
Možný je všechno. Dřív se taková jména dávala asi běžně, stejně jako různé -slavy.
Pravda. Ale zase to příjmení vykompenzoval tím Adamem, že jo?
![]()