Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím maminky, zakládám diskuzi o výběru kočárku, jelikož vlastní zkušenosti jsou nejvíc a u některých kočárků nejsou na internetu ani žádné recenze.
S jakým máte zkušenosti vy/případně jaký jste vybrali pro své budoucí miminko? ![]()
Budeme bydlet na vesnici, tak by pro mě byl kočár nějaký zlatý střed, do města i do lehkého terénu. Kola ideálně gumová, nepropíchnutelná. Aby byl samozřejmě snadno ovladatelný, lehce složitelný, velký koš 7-10 kg, ideálně 2v1, s dobrou autosedačkou 3v1. Sporťák aby byl s možností po i proti směru, nastavitelný úplně do lehu.
Úplně nejvíc mě zaujal Britax Römer smile 5Z, ale cena 40 tis. už je moc ![]()
Nyní se koukám po novince Cybex Eos Lux 2024, ale zatím ji mají na prodej snad někde v Chomutově (jsem z Prahy), tak si ho asi nebude kde moc zkoušet, každopádně vypadá dobře i ta starší verze Cybex Balios S Lux 2023, případně se mi líbí i Britax Smile 3 či 4.
U toho Cybex Smile nakonec ženy psaly, že měly problém větší miminko dát i třeba s návlekem do korbičky, že tam bylo jak sardinka, ale přitom když přeměřovala na videu paní třeba ten Cybex Balios S Lux 2023, tak měl velmi podobné rozměry korbičky.
Děkuji za Vaše zkušenosti
![]()
Cybex balios ma mensi kola přední kola nez cybex talos slux. Ten beru ja. Ma super odpružení, na videu na něm paní skákala ![]()
Bydlím na vesnici a jsem spokojená s TFK. Je to moje srdcovka. Měla jsem na první až sporťák, ale korbu budu na druhé dokupovat a používat ho od začátku. Projela jsem s ním všechno a pro dceru byl pohodlný a prostorný.
Autosedačku (vajíčko) doporučuji dokoupit extra, protože ty v 3v1 nebývají až tak kvalitní. Na sedačky doporučuji skupinu na Facebooku „Autosedačky - bezpečí pro děti“ a zároveň poradí i kompatibilitu s kočárkem. ![]()
@Bazalka123 Během těch necelých 3 let se u nás protočilo snad 20 kočárů. A za sebe můžu doporučit pro novorozence klasický hluboký kočár od Roanu (Emma/Marita). Za ty peníze super kvalita, prostorná korba i pro tu naši obryňku a milovala v něm být i když jí rostly zuby ![]()
Od cca toho roka pak vřele doporučuju Baby Jogger City Elite. Jízdní vlastnosti naprosto fantastické, pohodlné i pro dítě a nemusíš řešit, jestli se ti tam za půl roku vejde. Dceři jsou 3 a úplně v pohodě se tam ještě vejde i vyspí, když je třeba. Super je i třeba na cesty letadlem nebo autem, protože je relativně lehký a hlavně nezabere tolik místa.
Ja mam vybranej Roan bass next nebo ivy…jeste 100% nevim.Mela jsem moznost jet s Junamou diamond-super ovladani a pohodlne jezdeni. Kamaradce vencim maleho a ma Zopa move cross a ten je strasnej
Máme Tako Junama diamond a jsem strašně moc spokojená. Používaný je tedy jen ve městě (zatím).
Tak my byli dnes v prodejně a máme tři favority ![]()
Cybex Talos S Lux 2023, pak jsme dostali doporučení na Roan Bass Next 2023 - s tím se mi moc hezky manipulovalo oproti Cybexu, ale jediné co pro mě bylo mínus, tak poměrně malý koš. A partnera zaujal Mon Piú, také se moc příjemně řídil, i vypadal bytelně, koš super, ale na mě už je ten design moc a už jsem neměla energii na třetí kočárek, tak příště ![]()
https://www.malvik.cz/…s-S-Lux-2023?…
Tak my jsme s nafukovacími koly spokojeni, máme Takko dalga lift a vozejk Chariot, ten Takko projede terén, má velkou hlubokou korbu, nyní v něm ještě vozím druhou dceru 7,5měsíční, sporťák jde do lehu, po směru i protisměru, jsou k tomu vršky na hluboký kočár i na korbu, dvě brašny,…vozejk projede všechen terén, je stabilní, dítě v tom má prostor, jde to i za kolo, je odpružený a s brzdou, super na sportování ![]()
@Klopotkova Nevím co sis myslela. Že když rozdelis duše co k sobě patří že to zůstane bez následků? On to tak vnímá. Psal mi že jsi jeho osudová chyba a ze jsi nas rozdelila. A jaký je výsledek? Oba dva tyrate své dítě které Vás uvrhlo ještě do většího hříchu. Sorry, ale u tebe to nebude žádná škoda rozbít ti manželství a pro tvé dítě to bude vysvobození, protože tohle chování může z něho udělat buď psychopata, nebo extrémně citlivého jedince co Vás úplně zazdi v dospělosti. Když spolu zůstanete. Je mi tě líto, ale myslím že ty si ani tu lítost nezaslouzis. Protože to že po světě chodí taková chudinka, co si o sobě myslí Bůh ví co, vleze do manželství s clovekem co jí nenávidí za to, že ho odvedla od holky, kterou vnímá jako tu pravou je fakt na pobliti a velka zivotni smula. A myslím že jsi svůj život již z velké části zaslouženě prohrála. Jelikož ani tvůj syn nebyl tvou motivaci pro to, aby ses změnila a byla normální. To že tě nenávidí je dost evidentní, když se mu nákupilo počet milenek, které využívá k tomu aby tě mohl zranovat. A to se bude stupňovát. S každým rokem to bude horší a horší, jinak by si nezjistil.kde bydlím a nesledoval by mě. primo v místě bydliště. To jen vypovídá o jeho zoufalství. Je zoufalý, proto se tak chová, a tebe nenávidí. Proto tahá milenky k Vám domů, není to omylem, mstí se ti za to že jsi mě a jeho rozdělila. Nakonec tě stejně opustí, kvůli nějaký milence. Protože v tobě vidí nepřítele co ho připravila o životní lásku. Nebude chtít zůstat s clovekem co mu zničil vztah s clovekem, ktereho vnímá jako osudovou lásku. Zapoj logiku. Jsi v rejzi. Zaslouženě.