Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My máme taky dva digitály a taky každej měřil jinak. Proužek na čelo mi lékárnice nedoporučila, prý je to opravdu jen pro orientační měření a u dětí by ho nedoporučila vůbec. My jsme nakonec zainvestovali do teploměru, který se přikládá k uchu. Stál asi 950,–- Kč, ale je super. Když je malej nemocnej, měříme několikrát v průběhu noci a on si u toho v pohodě chrupká.
Lenka
taky to zrovna ted řeším…mylý má epltou, máme doma akorát digitál a rychloběžku-ani jedno mi nepřipadá, že měří správně:(
My také investovali do ušního teploměru. Jsme s ním moc spokojeni. Nevím,zda měří úplně přesně - v návodu stojí : Přesnost: ± 0,1 °C v rozsahu 32,0 až 42,2 °C
Ale jedno je jisté. Malé mimi není potřeba svlékat, dávat mu teploměr do zadečku. Větší dítě není potřeba nutit, aby drželo teplomět v podpaží. Teploměr se lehce vloží do ouška, zmačkne se, pípne a je změřeno.
Je to sice pro někoho velká investice, ale co bychom neudělali pro ty naše miláčky
))
Datez
Má tam být přesnost plus mínus 0,1 °C v rozsahu 32,0 až 42,2 °C , nedala jsem si náhled
((
Datez
Jdu se s vámi poradit při výběru teploměru. Dneska ráno jsem totiž zjistila, že i když máme 3, žádný neměří správně. Máme dva digitální,každý naměřil synovi jinou teplotu a to s rozdílem stupňů a ne desetin. Rtuťový teploměr - máme jenom rychloběžku - musel pořád kontrolovat jak mu měří, takže jsem se nedopátrala jak to s tou jeho teplotou vlastně je. Chtěla bych koupit kvalitní bezrtuťový teploměr, který je spolehlivý a nevyplivne v něm baterie po půl roce občasného použití. Máte nějakou ověřenou značku? Co teploměry do ucha? Mně přijdou děsně velké a drahé a ani nevím jak přesně měří? Kdysi dávno jsem měla takový proužek k položení na čelo a podle toho které okýnko se prosvítilo, zobrazila se teplota. Bylo to dost orientační - vylepšilo se na nich něco a dají se ještě koupit? Chci mít jasno než nějaký půjdu shánět. Máme Omron a teda kvalita se mi nezdá úměrná ceně. Druhý bateriový snad ani nemá značku, ale úžasný dětský design a.....nefunguje!