Výběr oboru na střední škole

1
4.1.24 12:04

výběr oboru na sš

Jsem v deváté třídě a nevím kam jít na střední školu. Chtěla bych jít na Jazykové Gymnázium jelikož mě jazyky baví a jsem v tom dobrá ale bojím se že neudělám přijímačky protože mi matematika vůbec nejde (minulý rok jsem měla 4, teď budu mít nejspíš 3) a tak si nejsem jistá. V budoucnosti chci jít na vysokou školu a být autorkou (v anglickém jazyce). Jaký obor by byl pro mě nejlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1884
4.1.24 12:27
@tereza716 píše:
Jsem v deváté třídě a nevím kam jít na střední školu. Chtěla bych jít na Jazykové Gymnázium jelikož mě jazyky baví a jsem v tom dobrá ale bojím se že neudělám přijímačky protože mi matematika vůbec nejde (minulý rok jsem měla 4, teď budu mít nejspíš 3) a tak si nejsem jistá. V budoucnosti chci jít na vysokou školu a být autorkou (v anglickém jazyce). Jaký obor by byl pro mě nejlepší?

A čeština taky ne, co? :nevim: Ještě máš čas doučit se jak češtinu, tak matiku. Přijímačky nejsou tak složité. Pokud kvůli matice ne gympl, co tak zkusit kouknout třeba na knihovnictví nebo předškolní pedagogiku? Pokud ti jde o cizí jazyky, tak cestovní ruch, hotelnictví nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
4.1.24 12:51

Tak mas tri moznosti, klidně si tam ten gympl můžeš jako prvni dat. Nic jineho, nez ze te nepřijmou, se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
6.1.24 19:57

Tady bych poradil se i kouknout, jak různá gymnázia či střední školy počítají do přijímaček vysvědčení za předchozí roky.

Na různých gymplech (i jiných středních školách) známkám ze základky dávají různou váhu (od žádné po docela podstatnou), počítají různá období či jen z některé předměty. Zrovna čtyřky a trojky mohou být z hlediska šancí na přijetí na některé školy pomalu likvidační, u jiných mohou hrát nulovou či minimální váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze