Dálkové studium - roční dítě bez mámy

68
4.1.24 09:21

Dálkové studium- roční dítě bez mámy

Ahoj, potřebuju se rozhodnout o něčem, co mám už 2 roky v hlavě. Mám dvě dcery, nyní 3 roky a 5 měsíců… Středoškolské studium jsem nedokončila. Mám vyhlédnuté dálkové studium, možná by byla možnost jít do vyššího ročníku, jinak je studium na 5 let. Učení mi vždy docela šlo i možná svým způsobem bavilo, jen jsem byla mladá, nesebevědomá a k maturitě jsem nešla i pod vlivem existenčních problémů a celkově jsem na všechno kašlala, s tím, že budoucnost není, nebude :roll:
Nyní mám dvě děti, chci pro ně to nejlepší a zároveň chci, aby na svoji mámu byly trochu hrdý, že se sebou pohla. Mám partnera, který mně „podporuje“, prostě ví, že nejsem hloupá a že bych maturitu asi mohla lehce mít (on je vlastně to samé jako já s tou školou, akorát on má už zkušenosti z práce a má co zaměstnavateli nabídnout i bez školy)
Problém je hlídání, které prostě nemám. Možná by se zadařilo chvíli někde no, ale největší brzda a problém je moje svědomí, že bych odloučením od matky (mě) ublížila mladší dceři. Doma jsem víceméně už dost vyhořelá, ale nechci aby někde beze mě plakala. Studium je udělané jako 6ti hodinové výuky, kdy docházka musí být minimálně každých 14 dní jeden tento blok 6 hodin+2 hodiny autem (jedna cesta hodina). Říkám si, že v zahraničí běžné ženy jdou do práce třeba ještě dřív v půl roce dítěte, ale já jsem na tohle trochu „posera“ a furt to promýšlím ze všech stran.
Co byste dělaly vy? :think:
Teď všude videa o traumatech, jak tohle a tamto. Jinak u hlídání by šlo o 4 hodiny, že by bylo dítě někde a pak by si ho vzal táta, ale kvůli práci nemůže hlídat jen on. Já prostě nevím no nebo ještě o rok odložit, ale to už jsem udělala vlastně dvakrát a mám pocit, že pak už nebude tolik času, protože budu muset jít do práce+škola a na ty děti by bylo ještě méně času a hlavně čas trochu běží, zároveň nechci propasnout čas s detmi. Takhle mám rodičovskou dovolenou do 4 let dítěte nataženou, takže by toho času bylo trochu více.
Omlouvám se za dlouhý dotaz :lol: a děkuji za případné rady. :kytka:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14725
4.1.24 09:33

Ten blok, kdy pojedeš pryč, je úplně nejmenší problém. Doma se budeš muset i učit na zkoušky, a děti po tobe “polezou” a budeš je muset odhanet, nebo tatinek. Jestli jsi už teď vyhořelá, tak se na to radši rovnou vykašli :lol:

Edit - prehledla jsem, ze se jedna o střední školu, myslela jsem, ze vysoká. Střední je v dnešní době fakt už zaklad, to bez, toho učení tam není tolik.

@Dee0102 píše:
Ahoj, potřebuju se rozhodnout o něčem, co mám už 2 roky v hlavě. Mám dvě dcery, nyní 3 roky a 5 měsíců… Středoškolské studium jsem nedokončila. Mám vyhlédnuté dálkové studium, možná by byla možnost jít do vyššího ročníku, jinak je studium na 5 let. Učení mi vždy docela šlo i možná svým způsobem bavilo, jen jsem byla mladá, nesebevědomá a k maturitě jsem nešla i pod vlivem existenčních problémů a celkově jsem na všechno kašlala, s tím, že budoucnost není, nebude :roll:
Nyní mám dvě děti, chci pro ně to nejlepší a zároveň chci, aby na svoji mámu byly trochu hrdý, že se sebou pohla. Mám partnera, který mně „podporuje“, prostě ví, že nejsem hloupá a že bych maturitu asi mohla lehce mít (on je vlastně to samé jako já s tou školou, akorát on má už zkušenosti z práce a má co zaměstnavateli nabídnout i bez školy)
Problém je hlídání, které prostě nemám. Možná by se zadařilo chvíli někde no, ale největší brzda a problém je moje svědomí, že bych odloučením od matky (mě) ublížila mladší dceři. Doma jsem víceméně už dost vyhořelá, ale nechci aby někde beze mě plakala. Studium je udělané jako 6ti hodinové výuky, kdy docházka musí být minimálně každých 14 dní jeden tento blok 6 hodin+2 hodiny autem (jedna cesta hodina). Říkám si, že v zahraničí běžné ženy jdou do práce třeba ještě dřív v půl roce dítěte, ale já jsem na tohle trochu „posera“ a furt to promýšlím ze všech stran.
Co byste dělaly vy? :think:
Teď všude videa o traumatech, jak tohle a tamto. Jinak u hlídání by šlo o 4 hodiny, že by bylo dítě někde a pak by si ho vzal táta, ale kvůli práci nemůže hlídat jen on. Já prostě nevím no nebo ještě o rok odložit, ale to už jsem udělala vlastně dvakrát a mám pocit, že pak už nebude tolik času, protože budu muset jít do práce+škola a na ty děti by bylo ještě méně času a hlavně čas trochu běží, zároveň nechci propasnout čas s detmi. Takhle mám rodičovskou dovolenou do 4 let dítěte nataženou, takže by toho času bylo trochu více.
Omlouvám se za dlouhý dotaz :lol: a děkuji za případné rady. :kytka:

Příspěvek upraven 04.01.24 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
4.1.24 09:34

Jdi studovat děti to v dospělosti pochopí a ještě tě budou obdivovat že jsi do toho šla v této době. A teď si nemyslím že by nějak měli strádat. Spousta žen jak píšeš chodí do práce už po mateřské. O to spíš když tě podporuje partner. Co víc si přát. Pokud chceš tak do toho jdi. Držím pěsti ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
4.1.24 09:53

Jde to. Já jsem nastoupila na dálkové studium, na 4 roky,, když byly dceři dva roky. Celý druhák jsem byla těhotná a do třeťáku šla hned v šestinedělí. Odmaturovala jsem úplně v pohodě, ale je fakt, že jsem se opravdu 4 roky na zkoušky musela učit, ale bavilo mě to.
Do školy jsem jezdila 1× za 14 dní na 7h + cesta, byl to občas záhul, ale krásně na to vzpomínám. Chodila jsem se tam i odreágovat od mateřské.
Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
4.1.24 10:04

Všem moc děkuji za rady. Já to většinou všechno moc řeším i s první dcerou jsem vše řešila a ona nakonec vše zvládá úplně v pohodě.
@Semtex ano právě, že je to jen střední… Navíc mám tři roky na jiné škole hotové, takže ty informace tam někde v té hlavě ještě jsou třeba angličtina/čeština… Jinak je to bohužel úplně jiný obor, ale furt je to právě jen ta střední. Holt musím trochu vytvořit režim sobě i dětem, protože to je moje velká slabina, ale tak člověk se furt něčemu učí.
@TerezaV95 děkuji, já jsem fakt takový „posera“, chtěla bych vše udělat nejlíp a když hledám kompromis pro všechny v rodině, tak často dávám na první místo děti a teď už cítím, že bych tam mela byt já a moje potřeby někde taky :lol:
@lucynka25 děkuji, teď jste mně tak nakopla, že to jde- ono všechno jde, když se chce, že jo, no to už vím :D koukám, že časově ta docházka byla podobná jako bych měla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.1.24 10:15

Odmaturovala jsem s ditkem ktery melo 2,5 roku a ja mela tri mesice pred porodem. Pokud nejsi uplne hloupa tak to das skoro bez uceni - stredni s odrenyma usima das i jen se znalostma ze zakladky plus beznej vseobecnej prehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4237
4.1.24 10:34

Já studovala dálkově VOŠku, když se dcera v prosinci narodila. Jezdila jsem 1× za 14 dnů a hlídala ji tchýně. No, dcera kojená, lahev odstříkanýho mlíka odmítala, vždy si jen cucla. Babička na nervy. Dcera se nakojila ráno, a pak až v 7 večer, když jsem přijela. Ale přežila to :mrgreen: A tedy hned v lednu jsem měla zkouškový a to se mnou jezdil i manžel s malou a já od zkoušek vždy doběhla do auta nakojit a pak na další zkoušku :mrgreen: Ale mohla jsem tedy zhodnotit, že při práci a bez dětí se studuje mnohem, mnohem líp, než s dětmi na rodičáku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
4.1.24 10:47

@Maky9887 díky, jo já musím se přepnout do režimu, že to nemusím umět úplně perfektně… Takový můj přístup buď všechno nebo nic a teď nemám nic no :zed: :lol:
@PapeJ
Díky, právě malá kojena taky nepije z flašky, když jsem na brigádě 3 hodiny, ale těžko říct, jak to bude mít časem, hlavně když bude jíst už normální příkrmy, takze to prostě moc hrotům :lol: ono asi voška je něco jinýho než střední no, takže byť moje první dcera je hodně náročná na pozornost, tak to snad za pomoci školky zvládneme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.1.24 11:47
@Dee0102 píše:
@Maky9887 díky, jo já musím se přepnout do režimu, že to nemusím umět úplně perfektně… Takový můj přístup buď všechno nebo nic a teď nemám nic no :zed: :lol:
@PapeJ
Díky, právě malá kojena taky nepije z flašky, když jsem na brigádě 3 hodiny, ale těžko říct, jak to bude mít časem, hlavně když bude jíst už normální příkrmy, takze to prostě moc hrotům :lol: ono asi voška je něco jinýho než střední no, takže byť moje první dcera je hodně náročná na pozornost, tak to snad za pomoci školky zvládneme :dance:

I kdybych to prolezla s odrenejma usima na to se te nikdy nikdo nezepta. Jen jestli maturu mas nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.1.24 11:51

A to hlídání „nekde“ a v případě nemoci děti to manželovo " nemůže se uvolnit z prace" to chcete vyčarovat kde? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
4.1.24 12:00

@Bubla Bůčková někde je přerozdělit hlídání mezi členy rodiny- když to nebude každých 14 dní 6 hodin jeden člověk, tak by mi vstříc vyšli+ moje mamka když bude nejhůř a měla by dovolenou k vybrání v práci, tak by mi pohlídala… Jen jsem myslela, že pravidelně každý týden aby mi někdo hlídal, tak to se nekoná- buď stáří nebo prace u všech babiček a dědů… Ještě je možnost placeného hlídání a další možnost na charitě hlídání občasné… Jo a jinak partner nemá problém jít na OCR s dětmi :lol: jen, že každé druhé pondělí nemůže nebýt celé odpoledne v práci :palec: @Maky9887 Děkuji za slova podpory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.1.24 12:02
@Dee0102 píše:
@Bubla Bůčková někde je přerozdělit hlídání mezi členy rodiny- když to nebude každých 14 dní 6 hodin jeden člověk, tak by mi vstříc vyšli+ moje mamka když bude nejhůř a měla by dovolenou k vybrání v práci, tak by mi pohlídala… Jen jsem myslela, že pravidelně každý týden aby mi někdo hlídal, tak to se nekoná- buď stáří nebo prace u všech babiček a dědů… Ještě je možnost placeného hlídání a další možnost na charitě hlídání občasné… Jo a jinak partner nemá problém jít na OCR s dětmi :lol: jen, že každé druhé pondělí nemůže nebýt celé odpoledne v práci :palec: @Maky9887 Děkuji za slova podpory :kytka:

Zkuste to měsíc na nečisto, ať se pak nemusíš školy vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
4.1.24 12:39

@Bubla Bůčková když ono se stejně všechno tak mění u těch dětí, že to, co jde dnes, nemusí jít zítra atd. Minimálně co u druhé dcery mám, že jsem šla hned po 3 měsících po porodu na brigádu, aby si na to zvykala… Nejsem zvyklá dávat děti na hlídání jen tak, prostě jen když to fakt potřebuji a je to s nějakým podstatným účelem, tím pádem mně první dceru nikdo nikdy kromě půl hodiny u doktora nehlídal- kromě partnera když jsem chodila na brigádu, ale to nepočítám jako „hlídání“… No nic, postupně rozhodim sítě po rodině, zmapuju kdo by to zvládnul, přítelova matka má invalidní důchod a říká že by hlídala ráda, ale uvidime nakolik jsou to reálná slova :) hned ji to nadhodim, co by tomu řekla no :think: nechci nikoho nutit vyloženě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
4.1.24 12:43

Určitě si školu dodělej. Dítěti trauma tímhle neuděláš. Akorát si rozšíří obzory a socializuje se s někým jiným.

• Citovat
  • Upravit
68
4.1.24 12:51

@Capelucia díky, jsem z těch dnešních videii o tomhle všem úplně na prášky… Že má člověk pocit, že když nemá dítě na prsu do 5 let 24/7, tak bude dokonce života narušený (přeháním, ale fakt mně to nasadí brouka do hlavy hned jak to slyším :lol: ) Pak zapomenu, že pod tím vším okolo jsem nekde i já a moje potřeby 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze