Dálkové studium - roční dítě bez mámy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Capelucia tak držím palce, ať to zvládne
Já uvidím po letech rozdíl asi, starší dcera nebyla na hlídání skoro nikdy- měla jsem čas jen pro ni a pak rovnou do školky, ale zase každé dítě je jiné, takže to taky není vypovídající, jak bylo hlídáno někým jiným no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uprimne bych rok pockala. V roce jsou ty deti fakt malicky miminka, do dvou let udelaji veliky skok. Ve dvou letech si myslim, ze uz bys bez vycitek nasla nejakou mensi hlidaci skupinku, jinde se ve dvou normalne chodi do skolky.
Maximalne bych do toho sla, pokud by si partner byl schopny na den tve skoly vzit volno a o dite pecovat (nebo babicka..chuva). Ja si taky dodelavala skolu a holt si na tyhle dny bral manzel dovolenou nebo neplacene volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já šla do 3.rocniku v šestinedělí, dítě kojené. Kozy mi mohly prasknout ve škole, dítě taky nebylo nadšene z láhve, ale zvládlo se to. Ve finále ta docházka ani nebyla povinná, stacilo mít všechny testy, zkoušky a úkoly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě jdi do toho. Začala jsem studovat další obor v 0,5 roce dcery. Mě teda hlídala babička, ale učit se s dětma dalo. Měla jsem je naučené, že po obědě šli oba spát a já se šla v tu dobu učit. Žádné musím ještě vytřít, uklidit nádobí atd. to se dělalo až se zase probudili. O víkendu hlídal tatínek, když jsem měla zkouškové a hlídal. šlo to líp než pak další studium už při zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělám vysokou dálkově, ty bloky jsou fakt nejmenší problém, i moje prsomilka chápe, že teď není mlíko a je s tátou a babi v klidu. Teď mám ale zkouškové a jsem done. Totálně fyzicky i psychicky vycuclá, už před těhotenstvím jsem si musela brát volno z práce, dítě můj studijní plán nerespektuje
Přesto to nevzdám, protože jestli jsi byla každý den 100% času u dítěte si pamatovat nebude, ale že ses rozhodla se posunout ocení!
Jako moje mamka si dodělala VŠ v 50 při práci a jsem na ní neskutečně hrdá! ![]()
- Citovat
- Upravit
Děkuji všem za Vaše zkušenosti… Jste skvělý, předpokládám, že studujete vysoké školy
@MamkaDouDou @Aspera @lucynka25 @Zmatka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dee0102 píše:
Děkuji všem za Vaše zkušenosti… Jste skvělý, předpokládám, že studujete vysoké školy@MamkaDouDou @Aspera @lucynka25 @Zmatka
Jj, ale ber to motivačně. SŠ by měla být teoreticky jednodušší. Zvlášť když se člověk učí rád. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Dee0102 píše:
Děkuji všem za Vaše zkušenosti… Jste skvělý, předpokládám, že studujete vysoké školy@MamkaDouDou @Aspera @lucynka25 @Zmatka
U mě to byla vysoká, ale SŠ bude lehčí a je potřebnější. Takže fakt to udělej ať pak máš klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamkaDouDou @Aspera hlavně někde začít musím… Různý kurzy jsou asi samotný bez vzdělání k ničemu, na podnikání nemám kapitál ani mně to neláká a šikovná na ruce úplně nejsem- spíš myslet hlavou… A moje ego taky trochu krvácí, když musím u pohovoru říkat, že mám základní vzdělání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem spolužačku, která na dálkovém v prváku porodila čtvrté dítě. Doma měla v tu dobu roční dvojčata a desetiletého kluka. Školu přerušila jen na rekonvalescenci po porodu, chodila ještě i na brigádu. Měla teda rodiče a manžela, kteří jí pomáhali. Školu zvládala s odřenýma ušima, ale to nebyla jediná. Odloučení od dětí vůbec neřešila, byla ráda, že na chvíli vypadla. Děti jsou všechny v pořádku, trauma z toho fakt nemají.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe
Ježíši to bych teda asi nedala ani bez školy a brigády… To se nedivím, že chtěla na chvíli vypadnout, já po narození druhé jsem opravdu začla obdivovat matky 3 a více dětí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 jojo, taky to beru jako takovou daň za nezodpovědnost, že to teď bude složitější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dee0102 ale to dáš! Za mě lepší teď, když jsi doma na mateřské, než to řešit ještě při práci, to už vidím jako málo reálné a dost vyčerpávající.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dee0102 já měla pro prvního asi od roka na pár hodin paní na hlídání. Vysloveně ji miloval, řekl máma pryč a chtěl ji jenom pro sebe. Každý člověk umí jiné hry, rozvíjí dítě jinak a podle mě je fakt rozdíl, jestli je dítě jenom s mámou nebo i jinými lidmi. Podle mě není přirozený, jak je to nastavené - 3 roky spolu. Hrabe jak mámě tak dětem.
Na druhou stranu já teď jdu do práce a dítě 1+ do jeslí. To se tedy taky bojím, jak to zvládne.
Ale to je úplně jiná situace. Je zásadní rozdíl pár hodin jednou za čas nebo 5 dní v týdnu celý den do pěti
.