Vyběr pediatra - v kolikátém měsíci oslovit?

249
15.12.14 11:18

Vyber pediatra

Chci se zeptat, v kolikatem mesici je dobre oslovit pediatra, bojim se, aby mi nerekl ze uz deti ma hodne. A musim tam jit nebo se staci zeptat telefonicky?
Dalsi otazka k porodu. Je opravdu potreba mit ty poporodni vlozky sebou nebo je v nemocnich davaji? Obycejne vlozky nejsou vhodne? A sitkovane jedno razove kalhotky jsou nejlepsi? Jak ste to vy po porodu meli s castosti koupani po porodu? Byly koupelny na pokojich? Mela by se vlozka po porodu po kazdem pouziti WC menit?
Mam vela orazek a kvuli starostem se na dite náni netesim a doufam ze to nejak zvladnu, ale asi budu ze zacatku hodne ubrecena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
15.12.14 11:23

Naše dr bere 10 miminek měsíčně… takže je potřeba se s ní domluvit za včasu, aby měla místo. Takže nejdýl do 7. měsíce. Stačí jí zavolat a ona si vás jeden den pozve a pokecáte si. Ale kamarádce její pediatr poslal jen potvrzovací email a někde stačí až po porodu jen si zavolat. Záleží jak moc je pediatr vytížený. Takže prostě zvednete tel, zavolejte si a uvidíte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
15.12.14 11:25

Pediatra jsem si našla v 5 měsíci těhu, protože mě strašili, že dítě půjde ven dřív a taky že ano, tak jsem si ho zajistila a mám to jen přes ulici:) Poporodní vložky já v porodni měla vlastní, ale měli jsme tam dostatek od nich z porodnice, takže svoje jsem měla spíše pro komfort, protože mi ty jejich velikostně nevyhovovaly, síťované jsem měla, byla jsem na císaři a nebolela tak jizva, dýchala, používala jsem jen do doby propuštění z porodnice… jelikož na císař je dobré prý vlhké teplo, tak jsem byla ve sprše několikrát denně, ulevovalo mi to i od bolesti, měla jsem nadstandard, takže koupelna pro sebe, ostatní maminky cestovaly po chodbách na záchod i sprchy… vložku jsem ze začátku měnila často, ale určo ne při každém použití WC, to se přeci pozná…měnila jsem často, krvácela jsem dost a dlouho…hodně štěstí, zvládla to jiná, zvládnete to taky, hodně štěstí?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
15.12.14 11:26

Pediatra jsem měla u obou cca 8 týdnů před porodem, lepší je si tam zajít a zeptat se, než vad jenom zavolat. Poporodní vložky by jsi mít měla, někde je dávají, někde ne. Vložku jsem první týden po porodu měnila cca každou hodinu až dvě. Obyčejnou vložku jsem si vzala poprvé tak 3týdny po porodu. Sprchovala jsem se každý den jednou až dvakrát, v porodnici byly sprchy přes chodbu, ale v pohodě. A síťované kalhotky jsou opravdu nejlepší. Já třeba byla po císaři a nosila jsem je celé šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
15.12.14 11:29

Měla jsem termín v červnu, v březnu jsme se stěhovali. Někdy v dubnu jsem vybrané dr (koukala jsem na net, kdo tu všechno je, přistěhovala jsem se, takže jsem tu doktory neznala) napsala mail. Pak už jsme tam akorát po porodu zašli a bylo :palec:

Měla jsem seznam, co vzít do dané porodnice. Měla jsem své POPORODNÍ vložky a síťkovky přes to. Aby to dýchalo, proto jsem si připadala jak v plíně, ale nechtěla jsem se pařit v klasickém prádle a vložkách. Vložky jsem měnila jako při MS - dle potřeby. Koupalna byla pro 2 pokoje společná, myla jsem se obvykle ráno před vizitou a večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.12.14 11:46

Doktorce jsem volala ve 36 tydnu a byla prekvapena, ze hned na prvni pokus nas vzala. U nas tam kde bych mela rodit vlozky nedavaji. Nebo jen treba 3 kusy. A jsou urcite potreba ty porodnicke, protoze jsou velke a prodysne. A wc a sprchy jsou tam jen na nadstandartech. Takze zalezi kde budes rodit.

Příspěvek upraven 15.12.14 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.14 11:48

Pediatr - záleží, kde bydlíš. Zavolej a zeptej se.

Vložky - určitě poporodní (nemají igelit, lepítka… nic, co by narušovalo prodyšnost), v některé porodnici dávají, někde ne. Já je stejně používala i pak doma.
I síťované kalhotky, bylo to poholdnější.

V porodnici byly koupelny a záchod „na chodbě“, ale prostě zavřeš dveře od pokoje, otevřeš dveře do koupelny, žádné courání kilometr daleko.
Sprcha tak 4× denně ty první dva dny, pak 3×, pak jen ráno a večer. Potila jsem se jako prase.
Vložku měníš často ty první dny, pak jako při menstruaci :nevim: prostě podle potřeby.

Nestresuj se, děti jsou ohebné a omyvatelné… Přebalování a koupání ti ukážou, kojení taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.12.14 11:57

Pediatra jsem řešila asi dva měsíce před porodem. Zavolala jsem, řekla jsem, že mám tehdy a tehdy termín porodu a jestli přibírají nové pacienty a mohli nás převzít do péče. Sestra řekla, že ano a jakmile se vrátíme z porodnice, tak mám zavolat.

Poporodní vložky rozhodně. Někde v porodnicích dávají, většinou ale jen na sálech, někde nedávají. Rozhodně si je pořiď. K tomu ty síťové kalhotky, je to prodyšné, dýchá to. Doma jsem potom už používala normální bavlněné kalhotky a později potom už i klasickou MS vložku, ty poporodní jsou jak za trest, strašně mi to vadilo. Vložku jsem měnila dle potřeby.

Jestli jsou koupelny na pokojích, to zjistíš v tvé vybrané porodnici. U nás třeba byly společné pro dva pokoje, které tvořili buňku. Sprchovala jsem dle potřeby, většinou 2 x denně, ráno a večer, víckrát jsem se do té sprchy ani nebyla schopna dostat, děcka mi pobyty v porodnici prořvaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.12.14 11:59

Pediatra co nejdřív, mají teď dost plno. Ty poporodní jdou prodyšnější, my v porodnici dostali jen 10. Síťkovaný kalhotky jsou super Hartman a stačí bohatě dvoje. Krásně se přemáchnou a jsou hned suché. Já je třeba doma už nenosila, někdo jo. My měli koupelnu na pokoji a sprchovala jsem si spodek klidně 3× denně a určitě jsem měnila vložku pokaždý, když jsem šla na záchod.
Ty nevíš, jak to zhruba vypadá v porodnici, kde budeš rodit? Konkrétní porodnice dávají i konkrétní seznamy.
Já třeba u první 2011 fasovala i ručníky, u druhé 2013 už ne, že se hodně kradli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
15.12.14 12:20

Pediatra jsem si domluvila až po příchodu z porodnice, chodíme ke stejnému jako jsem chodila já jako dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
15.12.14 12:27

To záleží, jak na tom budeš. Já byla hodně sešívaná, navíc 2 hodiny po porodu komplikace, hamotom a operace konečníku. Pomáhalo jen sprchování. Sprchovala jsem se častejc než kojila - cca každé dvě hodiny, v noci max. 3-4 hodiny. Jinak to bolelo. Normální vložky jsem mít nemohla (ač nevím o žádné alergii), prostě mě bolely a i úzké kalhoty mě bolely. Po 4-5 týdnech se to srovnalo a pak už v pohodě. Jo taky když jsem stála víc než půl hodiny, měla jsem velké bolesti. Doktor mi řekl, že musím vydržet, že se hojím, ale mám velké rány. Ale to tě nechci děsit. Je to spíš vyjímka, asi že jsem na první dítě byla stará :-). Normální ženská jde z porodnice celkem v pohodě. Jo ale když jsem se pořád sprchovala, ležela, tak mě nic moc nebolelo. Takže já v životě tolik nespala jako v šestinedělí, protože dítě spalo pořád. Jenom se přebalila, najedla a spala. Takže zase žádný děs, prostě si tělo řeklo o odpočinek :-). Klidně bych si to zopákla. Jo a s wc - ty první cca 3 týdny jsem čůrala ve sprše, protože to jinak bolelo. Poradili mi to v porodnici. Starosti neměj, to prostě k životu patří. Doktoři jsou šikovný. Pediatra jsem vyhledala skoro 2 měsíce před porodem a řekl mi, že nás vezme jen proto, že jsem taková sympatická a mám takový zajímavý povolání :-). je u nás v okolí vyhlášenej, takže je k němu nával. Koupelna na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
15.12.14 12:33

U syna jsem pediatrovi volala po prijezdu s porodnice. U dcery jsem se ptala jestli ji taky prijmou asi ve 4mesici.
Vlozky jsou super i ty sitovane kalhotky. Vlozky jsme meli neomezeny pocet a kalhotky jsem si kupovala.
Koupala jsem se kdy byl cas. Vyslo to v porodnici tak 2× denne. Chodila bych i vickrat, ale nechtela jsem nechavat mimino rvat a rusit ostatni. V porodnici nikdy nejsem ve sve kuzi :D meli jsme koupelnu s WC na pokoji pro 3. A meneni vlozky treba co hodinu, zalezi na cetnosti krvaceni. Ja celkove nesnasim kdyz ze me neco tece a uz vubec ne kdyz mam „mokro“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
15.12.14 13:03

Pediatra jsem oslovila někdy na začátku druhé poloviny emailem, spíš abych měla přehled, zda bere nové, odepsala, že ano a mám volat po porodu.
Vložky jsem měla SAMU nebo tak nějak. v porodnici byly, ale asi to není pravidlo.
Kalhotky ze zdravotních potřeby, takové jakoby trenky. Ty z DM bely nenositelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
15.12.14 14:15

@KarlaNim tak na tvoje otázky neexistuje jednoznačná odpověď. Záleží na tom kde bydlíš a kde budeš rodit. Jinak já pediatra sháněla tak 2m před porodem, řekla ať zavolám po porodu. Vložky u nás v porodnici dávali jeden balík a to nestačí (někde dávají víc, někde nic). Sprchu a WC jsme měly na pokoji. Ale jsou i nemocnice, kde je sprcha a WC na chodbě (to si nedovedu představit, musí to být hrozný). Takže pokud Tě tyto informace zajímají, tak se tam zajdi podívat, určitě budou mít nějaký den otevřených dveří pro nastávající maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí