Výběr prvního kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1054
9.9.17 17:27

Já bych trojkombinaci nekupovala, přijde mi, že mají zbytečně těžké podvozky. Rodím velké děti a syn měl na necelých 6 měsících 74 cm - sedět začal na 10 měsících - pro představu k výběru korby. Další problém byl s vejcem, kdy z něho vyrostl taky už asi na 8 měsících, takže jsem ještě sháněla autosedačku 0-18 kg, která lze instalovat proti směru jízdy… Ale na to se neptáš. Já jsem kupovala bazarovou hlubokou korbu, na té jsem si osahala co od kočárku očekávám a pak jsme koupili nový sporťák - máme britaxe B-motion. S ním téměř 100 % spokojenost, docela lehký, snadno se skládal, prostorný i pro větší dítě, šel do lehu, jediné co mě vadilo - mám ještě tu starou verzi, kde nešli zvednout pořádně nožičky. Pokud budeš mít únorové mrně, tak na podzim už ho určitě budeš do sporťáku dávat, na korbu už bude velký, tady bych přemýšlela, protože na necelém roce bude trávit v kočáru ještě dost času, aby ten sporťák byl trochu uzavřený a netáhlo do něho ze všech stran. Sporťák je proti golfkám těžší, ale prostornější a pro dítě určitě pohodlnější pro delší pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
9.9.17 17:47

Moc děkuji za reakce. Takže vajíčko koupit určitě zvlášť. A zdá se, že bude lepší vzít i hluboký a sporťák zvlášť. Mrkneme na tom veletrhu, kde vyzkoušíme. Snad tam budou mít nějaký výběr a případně i poradí.

Jen je to přece jenom asi taková sázka do loterie jak koukám… pořídím dle nejlepšího vědomí a svědomí kočárek a pak tam prcek nebude chtít být? Nebo koupím levnější a prcek se od tama nehne a budu litovat, že jsem neinvestovala… Ale to k tomu holt asi patří všechno… :think:

Ještě si tedy projdu všechny vaše tipy, ale ono to na těch fotkách opravdu hodně klame :).

@Calathea - jaký je přesně rozdíl mezi vajíčkem a autosedačkou 0-18m? Že ta autosedačka nejde dát na podvozek kočárku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
9.9.17 17:55

Vajíčko bývá 0-9 kg (někdy možná trochu víc kg) Autosedačka 0-18 kg má stejný tvar jako autosedačka 9-18 kg, tzn. vůbec už nemá madlo a není určená k přenášení, spíš k zabudování do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
9.9.17 18:03

@Elis6 Hlavně si zkuste s kočárkem jít rychlou chůzí (kamarádka s manželem koupili kočárek po vyzkoušení na prodejně a její manžel potom pořád kopal do podvozku, protože když natáhl krok, tak mu to od madla dolů prostě nesedělo a měl tam málo místa), pak si zkuste složit přímo do vašeho auta (to asi ne na veletrhu, ale dobré obchody to nabízejí). A jestli bude v bytě v chodbě, tak si i přeměřte, kam ho budete dávat.
Jo a nevím, jestli tu padl i parametr velkého a dobře přístupného spodního košíku (čím víc toho hodíš dolů, tím míň toho budeš muset nosit v různých taškách a batohách).
Já svůj kočár doporučovat nebudu (mám ABC Design Viper 4S a spokojená jsem moc, ale je těžký, já ho mám v kočárkárně a netahám ani do MHD), ale co bych už chtěla jinak, je sklápěcí madlo kočárku (mám vytahovací jen nahoru, a při druhém dítěti nešlo madlo sklopit tak, aby starší sourozenec mohl kočár vézt, to mě docela mrzelo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
9.9.17 20:58

@Bizky @Nickname777 Jasně že v únoru to bude novorozenec který se s fusakem vleze do každé korbičky. Tou zimou jsem myslela období přibližně od listopadu kdy bude miminku cca 9 měsíců. A to jsem tedy ještě neviděla že by někdo takto velké dítě, které navíc už chce vidět ven a nebude jen ležet jak placka, že vozí v hluboké korbičce.

@Elis6 U sporťáku se mi moc osvědčilo že je ho možné dát oběma směry. Většinou děti tak do roku chtějí vidět na maminku a později se zase mají rádi rozhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
9.9.17 21:09

Měli jsme dvojkombinaci Dorjan Prestige a spokojenost. Kdybych měla kupovat znova, tak pořídim jen hluboký kočár a ostatní zvlášt. Akorát sehnat normální kočár s hlubokou korbou, aby to nebyl takový ten retro, je asi nemožný :) Nebo nic moc jsem nenašla, za nějakou normální cenu.
A chce to určitě vyzkoušet, co se ti líbí na netu, může ve skutečnosti zklamat. Já to tak měla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
10.9.17 09:40

Já mám třeba bgb cameleon a jsem spokojená i se sportákem, no problémo, určitě bych ho nedávala pryč po 4 měsících… záleží na tvých prioritách, pro mě byla hodně důležitá váha! protože do schodu ze schodů ti v 99% nikdy nikdo nepomůže… pak ovladatelnost jednou rukou, abych mohla vest dítě za ruku a zaroven vést kočár, korbička prostorná a autosedačku jsem si vybrala podle preferencí z těch opravdu bezpečných a ne nějakou hajtru co se dává do trojkombinací…kočár si musíš vyzkoušet, odporučuji v krámě vyjít ven a vyzkoušet kostky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.9.17 11:01

@Elis6 U dítěte s dlouhým tělem ani ta sedačka 0-18 nemusí být záchrana, synek mi v 8 měsících přerostl vajíčko a když jsme zkoušeli sedačky 0-18 tak buď byl už za hranicí, kdy se sedačka otáčí po směru (Cybex a Romer) nebo by jí měl o dva měsíce déle, než to vajíčko (BeSafe). Takže jsme koupili klasickou 9-18 od Romera a omezili jsme jízdu autem dokud si nesedl na nezbytné minimum (takže jen dvě cesty na očkování) teď oslavil dva royk a na nejvyšší poloze podhlavníku má rezervu 1.5cm takže na podzim budeme nejspíš kupovat sedačku z kategorie 9-36kg a to celkovou výšku má jen 95cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí