Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chci se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost s kočárkem Bexa Ultra, je to letošní novinka a nikde o něm nemůžu nic najít
ještě se mi líbí kočárek Venicci, ale jako napotvoru taky nikde ani zmínka… Máte někdo?
Kamaradka si ho ted poridila a je nadsena. Ma novorozene.
Povozila jsem si ho asi hodinku a poznatky nasledujici:
Za me ne, protoze chci dobrej sportak.
Na maly miminko je to dobre.
@Ghanaian Princess a který kombinovaný kočárek, má podle tebe dobry sporták? já jsem z toho trochu zoufalá
existuje vůbec něco takovýho?
Já jsem úplný začátečník a taky nevím, co si počít… Jestli koupit jen korbu a pak zase shánět sporťák? A prodávají se vůbec jen hluboké kočárky ještě? ![]()
@debra.morgan
Prave ze zadny.. Ja mam mit mimco v rijnu a kolem sebe asi deset maminek a vsechny si stezuji ze 3kombinace uz nikdy. Vsechny pak kupuji dalsi sportak a toto jim pak potom hnije po pul roce doma.
Ja jsem to vyresila festovnim sportakem s pridavnou korbickou u ktereho vim ze sportak budefakt az do tri let.
Timto nechci prudit, je to jen muj pohled na vec a nechci doma mit harampadi a navic sinto nemuzu dovolit. Po peti mesicich totiz skoro kazde dite uz chce sedet a vystrkuje nohy z korby ven.
Ja mam tento: Britax B-motion 4 plus s korbickou
Vyhoda je, ze narozdil od kombinaci se pak sportak da slozit cely kdezto u kombinace typu bexa musis oddelat cely sport. Sedak abys to slozila do auta…
Tohle slozis raz dva. Cenove i s korbickou vyslo na 12.000 a kola jsou gelova.
Ale opravdu kazdy ma jine pozadavky, nekomu opravdu vice vyhovuje kombinace…
@Ghanaian Princess jo, ten je super, taky ho mam vybrany, jediny co mi vadi, je ze nejde otocit sportovni sezeni, ale snad to deti nebudou vyzadovat… uz jsem videla i par inzeratu, kde matky prodavala docela drahe sportovni kocarky, jen proto ze je dite chtelo pri jizde ve sportaku videt, nektere zas psaly ze celem k sobe vozily tak dva týdny nez dite prislo na to ze obracene toho vidi vic
me se teda jeste moc libi babyjoggery, ty jsou o neco drazsi nez britax…
edit: jeste uvazuji, ze si z bazaru koupim nejaky velky houpaci kocar typu Roan Marita, ale vic jak 3000 bych za něj nedala…
Příspěvek upraven 09.09.17 v 12:45
@Ghanaian Princess jinak mě z požadavků zůstalo: co nejmenší váha, skladnost a dobré odpružení, otočné sezení výhodou a cena co nejnižší. Jako nepřijde mi, že jsem super náročná ![]()
@Ghanaian Princess píše:
Kamaradka si ho ted poridila a je nadsena. Ma novorozene.
Povozila jsem si ho asi hodinku a poznatky nasledujici:
- neni az tak tezky jak vetsina kombinaci
- design je pekny ale nic extra, vypada stejne jako ostatni polske kocary, pripadaji mi vsechny stejne s jinym jmenem.
- korba dost hluboka a prostorna
- korba dost kryta proti vetru, zateplena
- sportak bude ale naprd, jako tady u tech kocaru to je jak sedatko na invalidnim voziku, maminky ho pak pouzivaji chvili a musi poridit sportak…
Za me ne, protoze chci dobrej sportak.
Na maly miminko je to dobre.
Můžu se ještě zeptat, jak se s ním manipulovalo? Myslím zatáčení a jestli sis třeba nezkusila stahování stříšky nebo sundání korby, složení… Když jsem zkoušela v obchodě některé kočárky, tak už z toho jsem byla na nervy, že šlo všechno ztuha a složitě a třeba u Venicci šlo oproti tomu vše jak po másle…
Je pravda, že se asi moc zaměřuju na hluboký kočár a sporťák zatím moc neřeším a pak budu litovat ![]()
@debra.morgan s tim sezenim to mas pravdu. Ja snad jen doufam ze moje dite bude radsi koukat ven
babajogger se mi taky libi.
@Míla_karova
Jen jsem ho kamosce byla vozit tak jsem zkoumala co se dalo ale korbicku jsem neoddelavala. Jelo se s nim prijemne, hladka jizda, pekne zatacel bez odporu a lehky byl. Boudicku jsem netestovala bohuzel.
Rukojet je polohovatelna a potazena nejakou kozenkou a vezlo se mi to prijemne.
Kamoska co ho ma ma veliky auto a kufr ale rikala ze skladani je jednoduche. Zkus mrknout na video na youtube. Jinak ona si ho odzkousela na veletrhu a pak objednala. Zajdi si nekam do proejny.. Ja bych bez vyzkouseni radeji neobjednavala…
Ahoj, minulý rok jsem si Bexu koupila na blint po internetu aniž bych ho předem viděla. Recenze nebyly teméř žádné, jen obrázky a popis. Miminko mám narozené v listopadu takže volba byla velká korba-zateplená a napůl terénní aby pružil, cena kolem 10tis. Bylo jasné že bude polský ale to je dnes každý druhý kočár. Je lehký, prostorný i s fusakem máme pořád místa dost a díky přetahovácí stříšce ideál na zimu i proti větru. Sporťák nebo kárku jsme zatím nezkoušeli v praxi, jen při skládání. Museli jsme akorát promazat kolečka a záhyby a odpružení protože trošku vrtala ale to připisuji počasí a mělo by se to asi u každého v rámci údržby. A co jsem ještě zjistila když je navlhlá boudička a necháte ji sklopenou, tak je tam vidět pak ohyb ale dá se potom zase vypnout. To je ale detail. Jsme moc spokojený zatím vyhovuje a na,,levný polský,,za tu cenu bomba a vypadá luxusně!!! Kdo by chtěl pošlu foto. Nedala bych 15tis i víc jen za značku a funkce bude mít stejné… při prvním jsem nešetřila na kočárku a bylo to zbytečné. Vybírejte podle toho, kam ho nejvíc budete užívat a kde jezdit. Na neuteče teď vede???? ![]()
Obnovuji diskuzi ![]()
Nevite nekdo, zda se na tento kocarek muzu nekde v Brne podivat??
A holky co ho mate, jak jste spokojene?? Jde mi predevsim o hlubokou korbu, sportak mam jiz po dceri, takze ten ani pouzivat nebudeme.
Diky ![]()
@Lojzinkaa píše:
Obnovuji diskuzi
Nevite nekdo, zda se na tento kocarek muzu nekde v Brne podivat??
A holky co ho mate, jak jste spokojene?? Jde mi predevsim o hlubokou korbu, sportak mam jiz po dceri, takze ten ani pouzivat nebudeme.
Diky
Ahoj, já ho mám a jsem moc spokojená. Je lehký, snadno se skládá, super je stříška, která se dá rychle vytáhnout například proti sluníčku… Akorát ze začátku strašně vrzal, ale stačilo nástřikat pružiny.
@Míla_karova Díky moc za info, právě čekáme na zimu a jsem nadšená z té stříšky, jak se mimčo krásně schová. I za tu cenu se mi zdá super.
Dobry den, dneska jsme si kocarek Bexa Ultra privezli domu. Po nasazeni hluboke korby na podvozek jsme zjistili, ze se korbicka v adapterech vykla pri houpani. Mate to take? Nebo je zapotrebi kocarek reklamovat? Moc dekuji
![]()