Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, mám měsíční holčičku a 2 týdny jsme na UM Nutrilon 1 ale má problémy s vyprazdňováním. Do flašky přidávám každý večer 5 kapek značky Biogaia a před každým krmením 7 kapek Espumisanu dáváme taky každý den feniklový čajik. Přes den i v noci pořád hrozně tlačí ale nejde jí to. Děláme masáže, cvičíme s nožičkami, dáváme teplé obklady ale nepomáhá to. Koupila jsem tedy ještě Nutrilon omneo comfort který má být přímo na zácpu, ale taky žádný pokrok. Stolici má tak jednou denně klidně i ob den. Můj dotaz. Mám ještě chvíli počkat a dávat tuhle značku jestli se to ustálí (každý právě říká že to trvá než si to bříško na UM zvykne a že není dobré měnit takhle brzy značku) nebo to mám vzdát a zkusit jinou značku, případně jaké značky doporučujete kdo měl stejný nebo podobný problém? Děkuji za rady ![]()
A ze ma stolici jednou denne je spatne? Nemusi byt po… po kazdem krmeni. Rourku jsi zkousela? Treba ma jenom prdiky, ty se lepsi az kdyz se dite zacne samo hybat. Nemenila bych um tak casto.
Zkus dát Biogaiu ráno, bude působit celý den a dej normálně na lžičku. K veceru se miminka tak moc nehýbou, takže bříško více bolí.. a taky počkej 14 dní až začne fungovat - nepíšeš jak dlouho dáváš. Jinak stolice nemusí být každý den.
Jojo to že stolice nemusí být každý den to vím, ale mě jde právě o to že ji to bříško fakt bolí pláče a tlačí ale nic. Biogaiu dávám týden.
Určitě chvilku vydrž než zase změníš mlíčko. Opravdu je potřeba, aby si miminko zvyklo a není moc dobré často měnit UM. Jinak přesně vím co prožíváš, taky jsem si tím prošla. Byla už jsem na zhroucení. Nám teda pomohlo až Naše mléko z kozího mléka. Pro mě to bylo jako zázrak a všude doporučuji. Platí ale, že každé miminko je jiné a co sedne jinému nemusí vyhovovat druhému. Přeji hodně sil a ať brzy najdete to nej právě pro to vaše a bříško přestane bolet.
My používali Kendamil, kakal obden, jednou za tři dny, ale bříško ho nebolelo, neplakal, nic, prostě to tak měl.
Jsem zastáncem najít mlíčko co vyhovuje miminku než používat milion různých vychytávek. Ale chce to asi aspon 2-3 týdny vydržet, aby se to projevilo.
Přeji vám, ať brzy najdete to nejlepší ![]()
Po Nutrilonu byl syn ucpaný porád, kakal málo a bolelo ho bríško. A co si pamatuju, nebyl v okolí jediný. Po France Lait a později po Kendamilu už nikdy problémy neměl, takže já bych UM rozhodně vyměnila.
Tak u nás žádný pokrok pořád vše stejné, hodně jsem četla na internetu že si chválí Sunar expert AR + comfort takže jsem se rozhodla že ho vyzkouším a doufám že zabere.
@000VERONIKA000 píše:Žádná změna po nutrilonu? Kdyby ani nic po tom Sunaru, tak vyzkoušej ten Kendamil. Na Heurece je to top a já ve svém okolí na něj taky slyším jen chválu.
Tak u nás žádný pokrok pořád vše stejné, hodně jsem četla na internetu že si chválí Sunar expert AR + comfort takže jsem se rozhodla že ho vyzkouším a doufám že zabere.
@Polnik Nene žádná změna a stolice je úplně zelená a silně zapáchá. Taky jsem o Kendamilu přemýšlela hodně, ale pak jsem se dočetla, že právě ten Sunar je na ublinkavaní, bolení bříška a zácpu tak budu doufat že už konečně zabere a kdyby ne tak ještě vyzkouším ten Kendamil. ![]()