Výběr VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.4.20 21:04
@truelly píše:
Tak jak které obory…co sisvybrala???

Práva a pedák… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
103
8.4.20 21:04

Taky podle znamek, podle toho jake mas zajmy, vlohy, talent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
8.4.20 21:05
@Anonymní píše:
Práva a pedák… :mrgreen:

Ano, tos už psala…já se ptám jaký obor nebo obory na pedagogické fakultě???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.4.20 21:06

B- znalost jazykov je uplny standard na lepsich gymploch, ja som myslela uroven C2. Ak chces studovat pravo a byt v tom fakt dobra, musis si uvedomit, ze je to celozivotne vzdelavanie. Pravnikov dnes sukame ako na beziacom pase, na SK viac ako 2500 rocne, v Cechach je to este viacej. Je tu obrovska konkurencia. Zaujimave, ze mas diametralne odlisny vyber skol. Ak by sa jednalo o moje dieta, neodporucila by som ani jednu z tychto dvoch :mrgreen: :mrgreen:… ale to asi preto, ze ani jedno z deti neinklinuje ani k jednemu z tychto smerov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.20 21:07
@marki111 píše:
Taky podle znamek, podle toho jake mas zajmy, vlohy, talent

Většinou 1, vyjma některých předmětů. Vlohy jsou oboustrané, mám příbuzné v justici i ve školství. Chtěla bych DEJ a ZSV, takže velmi příbuzné zájmy…

• Citovat
  • Upravit
499
8.4.20 21:16
@Anonymní píše:
Většinou 1, vyjma některých předmětů. Vlohy jsou oboustrané, mám příbuzné v justici i ve školství. Chtěla bych DEJ a ZSV, takže velmi příbuzné zájmy…

Tak velmi příbuzné nejsou.. zvolila sis tyto předměty, protože v přírodních vědách nevynikáš a talent taky nic moc.. na právech je docela nátřesk a pokud nejsi přesvědčená a odhodlaná tam jít a náležitě se připravovat, nejspíš se nedostaneš. Pedagogická je pro tebe takové nijaké východisko.. a až si uděláš Bc., nebo dokonce Mgr., učit stejně nepůjdeš a spolkne tě nějaká větší firma jako asistentku, obchodní zástupkyni, nebo tak něco. Tak to vidím já :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
8.4.20 21:17
@Anonymní píše:
Většinou 1, vyjma některých předmětů. Vlohy jsou oboustrané, mám příbuzné v justici i ve školství. Chtěla bych DEJ a ZSV, takže velmi příbuzné zájmy…

No, tak zrovna děják je hodně záživný…to se nudit nebudeš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
8.4.20 21:18

@whooro tak právě z těchto předmětů u nás maturovali ti, co chtěli na práva a nebylo jich málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
8.4.20 21:21
@Anonymní píše:
že je rodina v justici i školství neznamená, že tam musíš zamířit taky, ne?
fakt by tě to bavilo?
dle mě značně rozdílné studijní obory
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.20 21:21
@truelly píše:
@whooro tak právě z těchto předmětů u nás maturovali ti, co chtěli na práva a nebylo jich málo :think:

Protože jsou z toho přijímačky +OSP.

• Citovat
  • Upravit
103
8.4.20 21:54

Baví tě ucit ostatní? Umíš ostatním něco srozumitelně vysvětlit? Umíš se dobře učit věci nazpaměť? Vynikáš v komunikaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
8.4.20 21:59
@Anonymní píše:
Protože jsou z toho přijímačky +OSP.

za mě práva. Nabízejí dle mého větší možnost uplatnění. Když i pak budeš chtít učit, doděláš si na právech pedagogické minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.20 22:16
@marki111 píše:
Baví tě ucit ostatní? Umíš ostatním něco srozumitelně vysvětlit? Umíš se dobře učit věci nazpaměť? Vynikáš v komunikaci?

Určitě, celou SŠ jsem dělala průvodkyni, takže umím jednat s lidmi, umím komunikovat, ale hlavně vést i srozumitelný projev před ostatními. Ano, baví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.20 22:16
@Keyllah píše:
za mě práva. Nabízejí dle mého větší možnost uplatnění. Když i pak budeš chtít učit, doděláš si na právech pedagogické minimum.

Asi to tak udělám… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
8.4.20 22:26

Z těch dvou možností práva. Učitel nemusí vystudovat pedák, aby mohl učit a jestli po pedáku nebudeš chtít učit, tak moc jiných věcí na výběr mít nebudeš. Taky peníze později úplně jiné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze