Výběr VŠ - humanitní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
7.6.21 21:44

@Wani MUNI vypadá jako skvěla škole, ale tam pravděpodobně nebudu moct studovat. Do Brna to mám vážně daleko a ty jazyky jdou pouze prezenčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44341
7.6.21 22:46

@Anonym1892 PC ano, matematika nevím, zeptám se. Říkala, že jedná se zahraničními obchodními partnery, překládá obchodní korespondenci. Říkala, že každá taková firma má svůj systém pravidelného školení zaměstnanců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10046
8.6.21 09:09
@Anonym1892 píše:
@Wani MUNI vypadá jako skvěla škole, ale tam pravděpodobně nebudu moct studovat. Do Brna to mám vážně daleko a ty jazyky jdou pouze prezenčně.

Chapu, pak je moznost si treba vzit predmezy z jinych fakult nebo nabrat praxi v nějakém studentskem spolku (tak jsem to mela ja, byla jsem aktivni v nekolika spolcich a dost mi to pomohlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.6.21 16:25

@Pears206 A co ta kamarádka studovala? Momentálně dost přemýšlím o tom, že by mě bavilo pracovat v nějaké té mezinárodní firmě. Ale netuším, co by bylo nejlepší studovat. Jestli tu AJ + nějaký třeba asijský jazyk nebo vyloženě mezinárodní obchod. Ale s mojí matematikou nevím, jak bych obstála na ekonomické škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
24.6.21 16:32

@Wani Mně osobně se nejvíc zamlouvá Japonština a japonská kultura obecně, ale nevím jak je to s množstvím firem v ČR. Když bych se vydala jazykovědnou cestou, tak bych si chtěla dát AJ, protože mě baví a chci se naučit i z kultury apod. víc a k tomu právě nějaký méně obyvklý jazyk. Ale nevím který :D Je jich tolik a můžu se např. učit čínštinu, ale pak narazím na skvělou nabídku a budou chtít po mně korejštinu. To je pouze příklad.
Zvážila jsem, co bych chtěla dělat a asi si dokážu představit pracovat v nějaké firmě (už jen z toho důvodu, že mám stálé zázemí narozdíl od živnostníků) a komunikovat se zahraničními klienty. Rádá poznávám nové lidi a cizí kultury mě fascinují.
Problém opravdu je v tom, že nevím, co tedy přesně studovat. Pokud bych chtěla být nějaká obchodní asistentka, zástupkyně, nákupčí? Jestli mám jít do té filologie nebo zkusit třeba mezinárodní obchod. Ale matematika mi dost nejde, což by na ekonomické škole mohl být docela problém. :D Tak váhám váhám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
24.6.21 17:43

@Anonym1892
Co třeba speciální pedagogika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
14.7.21 17:58

@Wani Zdravím, já se právě chtěla ještě zeptat, jestli opravdu mohu nastoupit pouze s vystudovanými jazyky. Studuji na gymnáziu a jak jsem již zmínila, nemám velké zkušenosti s PC, programováním apod. Proto mě zajímá, jestli je potřeba něco konkrétního, co bych měla umět, pokud bych v mezinárodní firmě/korporátu pracovala.
Z diskuze jsem pochopila, že se můžu dostat do takové práce i bez takového zaměření, ale raději se poptám. Byly tu zmíněné různé obchodní dopisy, dokumenty atd., myslíte, že stačí základní orientace na PC? Např. Word, Excel.. nějaké další programy.
Ptám se, protože se obávám, že po mě budou chtít pokročilé dovednosti a ty já mít bohužel nebudu, nebudu vědět, jak něco zpracovat apod. Stejně tak s matematikou nepochodím.
Předem děkuji za jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko