Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
21. května 2026 mi bude končit MD (nástup 6. listopadu 2025). Jsem učitelka, mám 40 dní dovolené a vůbec netuším kolik hodin si mám po MD vybrat. Neumíte to prosím někdo spočítat? Nějak mi to nejde. Děkuji
.
Pardon, překlep.
Příspěvek upraven 31.03.26 v 22:39
Tak to bys měla mit ve vyplatnici, kolik ti zbývá dnů dovolene
Ale kdyz jsi nastoupila na MD v listopadu, budes mit prece skoro celou dovolenou jako normalne, kterou sis nevycerpala
Vždyť to vaší účetní spočítá systém automaticky. A můžeš mít i nějakou loňskou dovolenou, ne?
@Dn0712 píše: Více
Podle výplatnice za únor mám loňskou 60 hodin, letošní 302.
Takže loňskou dostanu celou a z letošní dostanu poměrnou část za 1. 1.-21. 5.?
Chtěla jsem mít představu, než budu žádat v práci.
Vůbec nevím, kolik to bylo hodin, ale přišlo mi příjemných 70tis ![]()
@AnnieTRoj píše: Více
A opravdu tam máš letošní psanou 302? Neni to preklep?
Prostě řekni mzdovce že chceš vybrat všechnu dovolenou na kterou máš nárok a pak navázat rodičovskou dovolenou. Žádná věda, ona ti to spočítá. Můžeš zároveň i pobírat rodičovský příspěvek pro čerpání dovolené.
@JancaS84 píše: Více
Ano, ale chtěla jsem mít představu o počtu hodin, protože jsem několik měsíců byla v nižším platovém stupni a musela sama dost aktivně řešit, aby mi stupeň zvýšili a rozdíl doplatili. Napřed, že to není možné a potom se mi účetní omlouvala. Přitom jsem všechny zápočťáky doložila. Už v ní nemám stoprocentní důvěru.
Příspěvek upraven 01.04.26 v 08:47
@JancaS84 píše: Více
No, ony ne vsechny mzdovky delaji svou práci dobře, takže je vhodné mit povědomí o tom kolik asi tam ma vyjit…