Úklid - realita, mohla bych zvládnout více?

Anonymní
15.1.26 10:15

úklid - realita

Zajímalo by mě, co zvladate doma udělat v běžných dnech s malými dětmi. Mam dvě - starší tříletý má PAS, dojíždíme daleko do speciální školky, vozím já. Mladší je miminko - docela náročné, v noci moc nespím. Doma je čisto, každý den všude větrám, poklidím, v obýváku vysaju a vytřu. Občas stihnu uvařit, občas ne. Nežehlím. Prádlo je nekonečný příběh. Dětem se věnuju, se starším cvičím, s mladším si hraju, oba uspávám, jejich potřeby jsou 100 procentně naplněné. Rodina mi často říká, že místo uspavaní dětí mám jit žehlit a nechat je, ať usnou (vyřvou) se sami. Že se mám víc starat o manžela, který chudák je v práci a doma správně nemá nic dělat. Můj manžel je skvělý, když je doma něco potřeba, tak to udělá, sám si vypere, v péči o děti mě dokáže 100 procentně zastoupit. (kromě kojení)
Myslíte si, že bych měla zvládat víc? Starší je velmi náročný kvuli diagnóze+dojíždění do školky a mladší je malinké miminko, já moc nespím, sem fakt hodně unavená. Nevím, jak to ostatní zvládají, mě přijde, že jsem na pokraji sil a kdybych měla ještě po nocích uklízet poličky a žehlit, tak už bych opravdu nemohla fungovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4843
15.1.26 10:23

My mame proste doba takovy konstantni udrzitelny bordel. A kdyz prijdu ke komukoli s detmi na navstevu, vypada to podobne. Valejici se hracky, jidelni stul tak nejak plny vseho, nekde v rohu susak a hromada sucheho neuklizeneho pradla,… Mozna ti, co maji starsiho jedinacka, uz bordel nemaji :mrgreen: ja se za to nestydim ani neodsuzuju ty, kteri to maji jeste horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8048
15.1.26 10:29
@Anonymní píše: Více

Základ je se ze života neposrat. Žij tak, ať jsi ty spokojená a šťastná a ostatní ať si řeší pořádek u sebe doma, jejich názory neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7689
15.1.26 10:33

Za mě zvládáš úplně v pohodě, na to že starší má PAS a k tomu miminko. Manžel taky super přístup :palec:
Hlavně neposlouchej rodinu, že máš nechat děti řvát a místo toho šúrovat a že mažel má být doma s nohama na stole, to přišli z kterého století? 8o Není to jejich domácnost, takže vůbec neřeš 8)
Mně osobně se nejlíp dělá nějaký větší úklid když jsem doma úplně o víkendu, takže třeba v sobotu pošlu manžela a dítě ven a mezitím něco udělám. Ve všední dny max uvařím a uklidím to co hoří nejvíc, takže ten běžný co se musí průběžně - kuchyň po vaření, umyvadlo, vysát nebo zamést, nijak to nehrotím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21320
15.1.26 10:43

Měla bys rozhodně zvládat víc - víc zvládat poslat rodinu do prdeIe. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35706
15.1.26 10:46

Poslala bych rodinu kam slunce nesvítí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33519
15.1.26 10:51

No jo, zato ty máš doma celej den veget co? Dělej co zvládáš, a jestli se to někomu nelíbí, tak ti může pomáhat místo blbých řečí. Kašli na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
15.1.26 10:51

Ja treba uklid nehrotim. Denně řeším nádobí, jednu pračku zhruba, to dam do sušičky a pak rovnou sklidim do skříně, nežehlila sem roky. Denně vysávám, máme psa tak sou všude chlupy. Poklidim takove to, kdyz se nekde neco valí, odnesu odpadky, záchod podle potřeby a vetsi uklid pak delam o vikendu, to vytiram, delam koupelnu, proberu lednici, povleceni…. Varim tak ob den. Co sem v praci se doma tolik nenaděla bordel, kdyz sem byla doma tak se to zas líp rozvrhlo a uklizela sem průběžně, sem tam něco. Odmítám ukrojit cas co mam na deti, abych mela sterilní domácnost a deti rvaly samy v pokoji, zatímco žehlím. Tohle dělala moje mama a ja jedine vzpomínky na dětství mam ty, ze jen lita unavena s hadrem, ale nepamatuju si, ze by si s nama nekdy treba hrala :nevim: to uplne nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
15.1.26 11:26

To je nějaký vymyšlený příběh? Takhle napsané to přece nemůže nikdo myslet vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.1.26 11:30

Děláš to dobře a zvládáš až až. A určitě péče o děti má přednost před nějakým mega uklízením!!! Věnuj se dětem, ty tě potřebuji, jsou malé!!! Domácnost ano, ale nejnutnější. Rodinu bych poslala někam…
S dvěma malými dětmi je to náročné, zvládáš dobře a na řeči se vykašli. Věnuj se dětem, tak jak to děláš doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
15.1.26 11:35

Ta rodina, co ti říká tyhle nesmysly, je tvoje nebo manželova? Doporučuji je urychleně srovnat, že do vašeho způsobu života a úklidu jim je prd.

Nežehlím, naposledy jsem žehlila výbavičku na prvorozeneho (ambiciózní prvomatka :pankac: ). Pračka se pouští denně/obden…většinou já, někdy muž, na sušák dáváme, kdo má zrovna čas a nervy se tam popasovat i s „pomáhajícími“ dětmi. Myčka jede taky denně. Lehký úklid linky, dřezu delam já, většinou po obede/večeři. Vařím oběd (jedno jidlo, rychle, jednoduché…někdy na dva dny). Vysavame jednou týdně, někdy i jednou za 2 týdny, když jsme třeba odjeti na prodloužený víkend. Vytiram jednou za uhersky rok (loni nastal tak 4×). Někdy večer aspoň poklidim hračky, někdy ne. Koš vynáší, kdo jde zrovna ven. Koupelnu/wc myju já až se mi chce. Podle muže máme uklizeno až moc, podle me tak akorát, rodina není blbá, tak nám do toho nekecám. Rozhodně budu radši čas věnovat dětem než lítání s hadrem. Plíseň u nás není, na drobky ještě nikdo neumřel a kreslení do prachu je milá zábava :pankac: :pankac: :pankac:

Nedej se, s náročnými dětmi máš naloženo na hrbu až až! :hug: Jestli bude někdo mít příště kecy, pošli ho někam nebo mu dej hadr do ruky, ať se realizuje, že ty máš důležitější věci na práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
15.1.26 11:54

Děti jsou prvořadé a prvořadá ruku v ruce je tvoje pohoda a spokojenost. Děláš to, jak nejlíp umíš a můžeš. A je fajn, že tvůj chlap umí taky zabrat.
Co kdo z širší rodiny či známých říká k vašemu způsobu života, nemusíš vůbec poslouchat ani na to reagovat. Jim do toho nic není.
Já se umím zapojit do pomoci se svým vnoučetem, a do ničeho nekecám. Mladí i já jsme vždycky chodili úplně odlišně do práce, takže nemám problém pro ně ledacos udělat a oni mi to,, vracejí " zase jinou pomocí. Dovezou těžký nákup, seženou řemeslníka, posekají zahradu atd. Zas jsou rádi za vyžehlení, uvaření, upečení. Chodí do práce a tam si odvedou svoje, já, když jsem víc doma, tak to pro ně ráda udělám. Už jsme taky slyšeli různé kecy a už se umíme taky ozvat. Nám to takhle vyhovuje a každý ať si to doma spořádá, jak umí a nestrká k nám nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
15.1.26 11:55

Bordel v bytě, šťastné dítě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6640
15.1.26 12:19

Buď jsi velmi nejistá a podporu, nebo chceš pochvalu. Za mě, klidně dávám obojí.

Zvládáš toho dost a ostatní ať si dělají co chtějí a hlavně si hledí sebe.

Žij jak chceš ty, tvoje děti a manžel a ne někdo, kdo bydlí až o kus dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8488
15.1.26 12:36

Já bych omezila to denní vytírání. Koupila bych robota, co zametá i vytírá. Koupila bych sušičku. My na ni nemáme místo, tak jsem ji šoupla do pokojíku (nepotřebuje napojení na odpad) a bylo to to nej rozhodnutí, měla jsem to udělat dřív.

Koupila bych zdravá zavařená jídla (bez konzervantů) do zásoby (např. Hotovky z plechovky - měla jich teď plný šuplík i Nela Slováková ve Výměně).

Tím bych si usnadnila práci, abych nepadala na ústa únavou. Rozhodně bych nezačínala žehlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí