Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jen trapné výmluvy. Remcá, přitom s žádným řešením není spokojený. Pokud má v práci takovou pohodičku, tak jsou to jen kecy a vyměnit by ve skutečnosti fakt nechtěl. Vždy, když začne s tím fňukáním a výčitkami, tak demonstrativně opusť místnost a nevšímej si ho.
Preci kvuli jeho blbym kecum nezacnes taky makat? ono ho to prejde…zkus treba na vikend odjet..ale ne ze mu navaris a naperes ![]()
@jkra jak rikam muselo by se to spocitat a zjistit, kolik by mi dali.
Bylo by to dost tesny a sahalo by se do uspor, protoze on si OSVC neudela aby prispival jako jsem to udelala ja.
Hlavne on je vychovyny ze ptec je zivitel rodiny takze v tom bude hrat roli i hrdost a pocit ze chlap doma neni chlap.
Plno chlapů vidí ženu na RD jako tu, co ma na vse cas a zároveň má pohodindu, protože noc nedělá
Díky za mého muže, ktery tohle nikdy neřekl, s čím bylo potřeba, pomohl, protoze priorita byla starost o dítě, co se nestihlo, s tím pak pomohl. A já chodila na brigádu, abych taky neco vydělala a byla mezi lidma. Plus mela i jine starosti a myšlenky ![]()
Tak já na rodičáku to tak měla jak říká tvůj muž jsem doma tak můžu… a měla jsem naklizeno, navařeno, kamarádky jsem stíhala uplně krásně, nákupy… vše. Jen jednou týdně jsem velký nákup udělala jak muž dojel domu z práce a jela sama autem. S kamáradkami jsem se viděla i bez dítěte, to byl muž s dítětem. A nebyla jsem vyčerpaná fyzický, ani psychický a společenský vůbec.
@Petra0009 tak ja bych sla do prace rada - prace me bavila.
Bohuzel zatim je problem si prosadit i hlidani - prej ze je mala a dite patri matce.
Rodice a prarodice hlidaci nemame, bud zemreli, jsou daleko nebo pracujici. Jen vyjimecne, nic na 2× do tydne neni.
On se vymenit nechce. Jinak by uz ted premyslel, jak to udelat.
A to, ze je mala a patri k matce, ti rika kdo? Manzel?
@PaníBovaryová taky mam ten pocit, ze by na RD nesel za nic, ale ja se mam mnohem lip nez on.
Resili jsme to uz v tehotenstvi kdo z nas pujde na RD a MD. Nejdriv vse odkejval ze klidne bude s malou doma a pak z nej v sestinedeli vypadlo ze to rekl protoze si myslel ze mam splasene hormony, ze je jasny ze doma budu ja, protoze dite ma byt s matkou, ze pujde pozdeji.
Tenkrate jsme meli prijem nastejno, jen ja jiste lepsi vyhody jako je prace z domova.
Ty jsi doma aby on mohl chodit do práce. Protože kdyby jsi nebyla doma, musel by on
tvoje práce je dítě. Ale to nemá pracovní dobu a je to blbě placený. Naopak jeho práce omezenou dobu. A on doma stejně evidentně být nechce, tak ať si ty kecy nechá. O penězích to neni.
@PaníBovaryová jj. Asi naucene z domova - chlapy furt v praci, zensky na RD.
@arinecka jak v cem ![]()
Presne tenhle model nesnáším a svoje dítě ucit nebudu. Jako ze matka resi deti a domacnost, otec penize ![]()
Ahojky, neni tu nekdo v podobne situaci?
Jsem doma s rocni dcerou. Jako pro mnoho zen je to pro me narocne - fyzicky, psychicky i spolecensky. Je to velice aktivni dite.
Manzel mi hodne pomaha ale posledni tydny mi prijde, ze moje,,stiznosti,, zlehcuje cim dal vice a jako by mi rodicovskou dovolenou zavidel.
Dceru miluje a rad s ni travi veskery volny cas i na ukor konicku.
Casto slysim vety ze,,jsem doma tak muzu…,, doplnte si sami - uklidit, uvarit, pracovat, odpocinout si, travit cas s kamaradkami…
Dle jeho slov ja MUZU byt s dcerou doma, delat neco tak naplnujiciho jako vychovavat dite, kdezto on MUSI chodit do prace. Asi si mysli ze mam v podstate volno.
Ja to zase vnimam obracene - on ma moznost jit mezi lidi, vydelat penize a travit cas i jinak. Navic skoro nikdy nechodi z prace buhvi jak unaveny. Naopak mi kolikrat rekne,,ze to byla nuda,,. Dokaze se o domacnost postarat take skvele.
Uz jsem nekolikrate navrhla, ze se vymenime - prospeje to me, jemu i dceri.
On argumentuje ze bych nevydelala tolik co on a tim to vzdy konci.
A je pravda ze on si na rodicaku na rozdil ode me zadny vedlejsak nenajde, takze klesne to o dost. Musela bych na zamestnavatele pritlacit aby mi pridal, coz po roce rodicovske nevim nevim a vse spocitat, a nebude to idealni, ale nevydelavam tak moc malo.
Mate nekdo zkusenost jak to resit?
Jak jste resili finance pri vymene pokud jsou vysi vydaje - hypoteka, najem a tak?
Napadlo me i aby kazdy sel na 1/2 uvazek, ale to u nej prej v praci nejde.