Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucy75 píše: Více
Souhlasilm s tím, že nikdy jsem neměla na vše tolik času, jako na RD
Příspěvek upraven 11.12.25 v 15:20
@Anonymní píše: Více
Ja mela nejvíc času, dokud jsem nemela dítě ![]()
Hm. To já taky. S prvním dítětem. S druhým ani omylem. Ono taky záleží na dítěti…
Zkus se pozeptat v práci, jestli by ti nepřidali, že zvažuješ návrat, ale musí se ti to vyplatit. Není nad to si vyměnit role, myslím, že to tomu vztahu strašně prospěje. On zjistí, že je to pohodička jen proto, že není primární pečovatel, ty zase uvidíš tu jeho perspektivu té pracovní zátěže. Já si vyzkoušela obojí a musím říct, že nikdy jsem nebyla tak unavená jako na rodičáku. Byla to ponorka, stereotyp, nedostatek dospělých podnětů. Zároveň jsem měla víc času, to asi ano, ale byla jsem neustále nevyspalá. V práci se cítím mnohem líp a odpočinu si teda mnohem víc, když pracuju, než když jsem s dětmi. S dětmi je to mnohem náročnější.
Ale manžel má pravdu … Jsi doma celý den. A času máš dost …
Já jsem teda byla s tím volným časem spokojená. Pořád jsem někde courala. A když ne, tak jsem si pomalu zařizovala podnikání. Při klasické práci nevím nevím jestli bych do toho šla.
Pochybuji, že ti manžel závidí. Jen to prostě vidí ze svého pohledu.
Nicméně počkej, až se vrátíš do práce. Budeš na rd ráda vzpomínat ![]()
A pokud vydělá víc, tak je fakt blbost, aby jste se měnili … ![]()
A do práce klidně můžete oba. Dítě má rok, tak může do jeslí, nebo do DS.
ty třeba na půl úvazek. ![]()
Píšeš, ze vyděláva, dokáže se postarat o domacnost a o dceru i na úkor koníčku…co ti vadi? Ze si nekdy postezuje? Ty si nikdy na nic nestezujes?
Bud rada, ze si muzes 3 roky uzit doma s dcerou, pracovat budes cely zivot.
@Šmoulice píše: VíceÚplně presne…napadlo me to stejne.
Ja jsem rada, ze muzu byt doma s dcerou, jo je to narocne, ale myslim, ze az bude zamestnani, domacnost, vychova bude to horsi ![]()
O hlídání bych nevyjednavala, hlídání bych oznamovala. Pokud by byl nespokojen, tak ať ten čas vykryje on. Praci bych si se zaměstnavatelem domluvila na DPP. Byt x let jen doma s detma by mi hráblo. Par hodin dospelackeho života týdne bylo super. Nám tedy zvládly vypomoci prarodice, případně byl doma muž. Měla jsem velkou podporu.
Mám kámošky, které byly absolutně šťastné jen doma s dětmi a kámošky, které to měly jako já. Ani jedna varianta není špatná, když budeš spokojená ty i dítě.
@KKK85 píše: Více
No já jsem pochopila, že by klesli s příjmy proto, že zakladelka si na RD přivydělalává jako OSVČ a kdyby byl muž na RD tak by měli čistě jeden příjem + RP. Teď mají jeho příjem + její přivýdělek + RP ![]()
My jsme nikdy neuvazovali, ze by na RD zůstal manzel, to by nechtěl ani jeden z nas. Ale muz mel obcas tendence mit podobne řeči, jakože jsem doma, mam cas na cokoliv, pohoda jazz… přešlo ho to s prvním mým víkendovým pobytem mimo domov. Ta pece 24/7 je proste neco, co si chlap, co prijde domu odpoledne a rano zase frčí, nedovede představit. Někomu to staci rict, jinej to potřebuje zazit. Ted je z manzela bezva táta, co sám beze me bere deti na vícedenní vylety, domácnost zvládá stejne jak ja a na náročnost pece o deti si stezujeme spolu. A ja s láskou vzpomínám na to, kolik volného casu jsem mela, kdyz jsem byla na RD…
@werajsik píše: Více
Myslím že tam i psala že by ji nepřidali tak jsem pochopila že nižší příjem ze zaměstnání než on…a že on by určitě nešel na přivýdělek k rodičáku, ale nedočetla jsem se tam přímo že ona ted na brigády chodí a on by se staral…
@Eva2610 píše: Více
kdyby se mi jako první narodil syn, tak bych si to asi taky víc uvažovala…takto jsem jako první měla dítko, co se v noci budí co 2-3hod, trpí na koliky, zoubky, noční děsy a následně atopický ekzém a intoleraci na laktozu…prostě pořád něco a vyspala jsem se až po 3letech, kdy jsme si pořídili druhý kousek ![]()
@KKK85 píše: Více
No hned úvodu psala že by on neměl vedlejšák jako ona a v dalším psala, že by si určitě neudělal OSVČ jako to udělala ona. Takže z toho jsem já pochopila, že má nějaký přivydělek.
Ostatně, zakladatelko, můžeš nám to dovysvětlit, ať tu nehážeme domněnky.
Ty si na RD přivydělaláváš jako OSVČ? Nebo jsem to špatně pochopila?