Manžel mi závidí RD, vyměnit se ale zatím nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.12.25 08:37
@Yasmen píše: Více

Tak teď už chápu, že ten otec musel na RD, protože tohle řešit několik let dopředu musí být vyčerpávající. A jestli takhle prožíváš všechno, tak pro dítě je určitě lepší, že je víc času s tátou, který je snad víc v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
1914
11.12.25 08:37

Zakladatelka: nájdi si “férová domácnost”, je to taky auditový dotazník, kde si obaja vyplníte, na kom leží aká časť domácich povinností. Ideálne každý za seba a potom si sadnite a o výsledkoch sa pobavte. Často muži čumia jak puci, čo všetko vlastne tá “pohoda na RD” zahŕňa. A v tvojom prípade kedy ešte aj pracuješ to je fakt psycho, keď má pocit, že máš iba pohodu.
Skúsim dat aj link, ale tipujem že neprejde
 https://ferovadomacnost.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2754
11.12.25 08:46
@Anonymní píše: Více

Došli argumemty, tak následují nadávky? :jazyk: :D no, hele, vzhledem k tomu, že náš přístup byl „jdeme do toho, nějak to dopadne“ tak to je od tebe střela hodně vedle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 08:53

Tak proč jste řešili školku ještě před narozením dítěte a museli jste se kvůli tomu střídat na RD?

• Citovat
  • Upravit
2754
11.12.25 09:03

Ps. To je presne o čem mluvím. Proc predpokladas, ze reseni skolky dopredu byla vec co jsem iniciovala ja? :think: :D vzdyt to je prece spolecny problem, to je presne to, o cem tady celou dobu mluvim, dite je spolecna vec, zena neni sluzka a chuva ikdyz jsi o tom zjevne bytostne presvedcena :D :D :mrgreen: a proč museli střídat? A jak naše střídání se souvisí se školkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 09:08

Vždyť jsi psala, že to bylo tak náročný a proti jste se střídali a zmiňovala jsi tam tu školku.

• Citovat
  • Upravit
2754
11.12.25 09:20

Kde? Podle mne je rodičák pohodička :D střídáme se, kvůli vztahu k dítěti, k sobě navzájem a sdílení povinností. Ps. Náročná část přichází pro ženu, která se na sdílení poviností vykašlala, právě po konci rodičáku. Kdy má na hrbu všechny povinosti jako do teď + práci ;) a ikdyž si doma pokusí povinnosti rozdělit, tak spousta obíhaní okolo dětí prostě pár nadále bere jako jen a jen její problém. (Což jsi, mimochodem, před chvílí přesně dokázala, stejně jako 90% zdejších diskuzí, které se točí jen a pouze kolem tohodle :mrgreen: )

Příspěvek upraven 11.12.25 v 09:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 09:24

A už to někdo řekl, že ten vztah se dá budovat i bez střídání? A jaké povinnosti potřebujete tolik sdílet tím, že se střídáte na RD? To si večer neumíte sednout a rictz, je potřeba přihlásit dítě do školky, líbí se mi tahle a tahle?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.25 09:43

Tak my po rodičáku si ty povinnosti v pohodě rozdělili. O školce jsme se domluvili na nějaké procházce o víkendu.

• Citovat
  • Upravit
15514
11.12.25 12:00

U nás chlap fungoval od začátku jak měl. Nikdy jsem nemusela použít : hlídal mi. :roll: Protože mi nehlídal nikdy. Normálně se staral. :)
A i když na rd nebyl, byl oporou jak mohl. Mohl mít i homeoffice a kdykoli jsem potřebovala, plně mě zastoupil. :)
Vztah s dítětem máme oba skvělý :)
Ano, dítě je obou a vždy jsme to tak brali … a souhlasím, že v okolí takových párů moc není …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
11.12.25 12:53
@smile_xxx píše: Více

aby si zakladatelka našla další brigádu, protože kdo hledá způsoby, tak je najde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21408
11.12.25 13:05
@Keyllah píše: Více

A neni to malo, Antone Pavlovici? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
11.12.25 13:45
@PaníBovaryová píše: Více

jistě že je, vždyť má určitě volné víkendy!! a asi taky spí zbytečně moc! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.25 16:56

Pardon ze jsem nereagovala ale nejak nechapu jak.
Dalsi brigadu? Jako ze nemam jist ani radeji spat?

Chlap ma klasickou praci a mezi 7-17 (hrube) ho nevidim. Je to vice nez presne 8 hodin, peotoze cesta do prace z prace, obcas prescas, nakup, poledni pauza atd.

Pracovat muzu jen kdyz mi mala spi nebo chlap prijede z prace. Hlidani od pribuznych v tomto pripade neni zadne protoze dle nich se jedna o,,konicek,, a,,zabavu,, a v tydnu pohlidaji jen kvuli doktorum. Podnikani jim neprijde jako duvod aby prijeli a kdyz uz tu jsou tak si chteji se mnou povidat protoze,,kdyz uz se vidime tak nebudes preci na pocitaci,,.
A samozrejme vikendy muzu pracovat pokud chlap neco nema uz domluveneho nebo nejedeme na navstevu.

Ovsem i jako kazdy jiny chlap ma sve povinnosti mimo prace - auta, opravy, vybilit, velky nakup, pomoc rodinne, opravit zachod… neni to porad a hodne ale kazdej tejden se najde neco, kdy proste se proste nemuze 100% starat a naopak musim ja mam malou opravdu 24/7. Chce si vsechno chce udelat sam.

Ale nechapu jak to souvisi s puvodni otazkou, kdy mam dojem, ze chlap mi zavidi udajne volno na RD ale sam se nema k tomu, ze bychom se prohodili.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex