Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Paja421 píše: Více
jako další práci?
takže ted má přes den dítko, po večerech a nocích vydělává a měla by si podle tebe přibrat další práci…jako přes den, jo? protože manžel pohlídá? jako že mu dítě nabalí do práce??
seš solidně mimo, místo abys přiznala, žes to přehlídla budeš vymýšlet kraviny ![]()
Jo no, proč by ne. Spát není potřeba že jo. Stačí když JÍ manžel pohlídá…
@Keyllah píše: Více
Nemusíte se hnevat. Jak říkám, kdo chce hledá důvody, kdo chce způsoby. Mějte se hezky a nestresujte se.
Tak to pak čteme každá jinou diskuzi, protože ona si nestěžuje na peníze..
Ona si stěžuje na to, že má manžel pocit, že když je ona doma s dítětem, musí zvládat všechno v prstem v nose a nemá právo si stěžovat..
Ano, některé to zvládnou i s náročnějším dítětem, ale rozhodně to není povinnost všech žen.
Já sama jsem odmítla celou domácnost mít na hrbu jen já, i když jsem doma a zvládla bych to. A to proto, že doma jsem byla 3 roky (ne celý život), pak jsem se opět zapojila do pracovního procesu, a už vidím manžela, jak ochotně přebírá část úkolů v domácnosti, když jsem to ty tři roky před tím dělala já. Nevidím jediný důvod, proč by domácnost, ve které se vyskytují i další dospělí, měl mít na starosti jen jeden z nich.. ![]()
já se nehněvám, jen se bavím tvými nereálnými nápady ![]()
@werajsik píše: Více
a dotyčná ještě navrhuje, aby si zakladatelka k domácnosti, dítku a brigádě po večerech a nocí ještě přibrala další práci, když je manžel ochoten pohlídat
jo a nemá si proč stěžovat ![]()
@werajsik píše: Více
To urcite, rodiče jsou dva a pokud jsou normální, vždy se domluví.
@Yasmen píše: Více
Chlap si může vybudovat super vztah s dítětem, i když na md není. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Teoreticky ano. Prakticky je to jiné. A ne jenom k ditěti ale i ke mne a hlavně k povinostem okolo dítěte. Cokoliv od školky přes doktory, každé volné odpoledne, zaměstnání atd. je NÁŠ společný problém. Nikdy jen můj. To v okolí bohužel nevidím ![]()
@Šmoulice píše: Více
Super je na to flexibilnější práce, manžel je s dítětem dopoledne, uspi ho v kočáře a stejně se na něj večer dítě už zase poctivě těší. Dopoledne uklidím, nachystám věci k vaření a pracuji. Prohodit se by pro nás bylo asi 100tis měsíčně ![]()
@Yasmen píše: Více
Jakože jinde se lidé nedomlouvají?
Muz je u všeho, stejně jsem koordinátor já, mám na to povahu.
@Temnástranasíly píše: Více
Nevím, jak se kde ne/domlouvají, ale když na společné akce dorazí v 90 % jeden z páru, tak je to dost všeříkající… a ano, divný, že zrovna na koordinaci okolo dětí mají v tolika případech „povahu“ zrovna ženy. Ale koordinovat v pozici vyšší manažerky, na to mají povahu „najednou“ muži ![]()
@Anonymní píše: Více
Na jaké planetě žiješ? Školku/skupinky jsme začali řešit už před narozením dítěte, abychom věděli jaké máme reálné možnosti, vzhledem k tomu, že do státní má šanci se dostat až před 4. narozeninami. (Teď tedy nový zákon, takže má -možná- šanci od 3. narozenin. To uvidíme.)
Zakladatelka písala, že chlap viac hlídat nechce
tvoje riešenie na “mám toho toľko, že skoro padám na hubu a chlap to nevidí a zhadzuje ma, ale riešiť to nechce” je “pridaj si viac prace”, však to je absurdné.