Vyčerpaná maminka z dítka

57
12.5.15 21:37

Vycerpana maminka

Zdravim vsechny maminky. Jsem doma s dvouletym deckem. Hyperaktivnim ale i celekm hodnym. Nicmene k veceru nebo tak okolo 4 na me pada totalni vycerpani, jsem podrazdena a zacinam v ten moment sve dite nesnaset. Porad po me leze. Nemuzu si sednout, v klidu se najist, v klidu si zajit na wc apod. Porad slysim mami mami, to mrnave vsetecne a zvedave dite, ktere po me Jen porad leze. Jsem zrala na psychiatra. Jsem sama bez rodicu a partner pracuje dlouho, tak nepomuze. Nemam nikoho kdo by mi pohlidal. Jak tyto stavy prezit? Jeste hodiny po tom co dite usne jsem neuveritelne vynervovana vnitrne podrazdena a psychicky rozhozena. Mam jen jedno dite a obdivuji maminky co jich maji vice. Ja uz nikdy zadne dalsi dite nechci. Toto jsem si prala, ale ten zaprah je neuveritelny a ja jsem totalne vycerpana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
518
12.5.15 21:40

Taky mi to občas leze na hlavu, ale je zase krásný, když po mě moje dítě leze, tulí se apod. Udělej si s prckem program :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
12.5.15 21:41

@cmirk Najít alespoň na 1 den soukromou školku a vypadnout odpočinout si do práce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
12.5.15 21:42

@cmirk Smířit se s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
12.5.15 21:45

Rozumím ti, já jsem sinalou naučila na určitý rituály, a hlavně mi po obědě spala.

ale co se narodila druhá, tak přestala po obědě spát, a to bylo něco. Miminko brečelo, a starší neustále volala mamí, mamí, mamí mamí a milion otázek. proč. taky to co uměla nyní neumí.

Naučila jsem jí na to, že teď piju kafíčko a to si nehrajeme, pač odpočíváme a vařím jí kakao. Takže pijeme spolu. Večer vypínám ve sprše co uložím holky. to je moje volná chvilka, která mě strašně nabíjí. :palec: a piju medunkový čaj.
nic jiného na mě nezafungovala. zkoušela jsem i relaxační hudbu, ale když mi do ní na youtube hodili po 2min reklamu, tak jsem PC málem prohodila oknem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
12.5.15 21:45

Chápu tě, taky mám doma vzteklounka, ale zároveň je i hodná, ale dosti umanutá, pořád po mě leze, mamí mamí je na pořádku denně i když je doma tatínek, takže si stejně neodpočinu, do toho jsem v 6. měsíci těhotenství a chodím 3× v týdnu do práce. Psycho, ale snažím se myslet pozitivně a právě si myslím, že tím sourozencem se to změní, že malá si začne pak hrát s ním a já budu mít trochu padla. Ale to asi slyšet nechceš, když nemáš v plánu další dítko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
12.5.15 21:48

Nespava maly po obede? Nase mala spi po O 2 hodky a to je pro me relax time, lezim v posteli a ctu si, nekdy spim taky, bez toho bych byla vecer podrazdena a unavena taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099

Naši se po mně začnou takhle sápat a lézt po mně, když se nudí :nevim: :nevim: oba jsou jak z divokých vajec, ale jsou i hodní… taky nemáme hlídání, takže děti mám buď já sama, nebo s mužem, když zrovna není v jedné nebo druhé práci.
jakmile po mně lezou, hned jdu něco vymýšlet. nesnáším to, raději něco vymyslím.

např.

• obléct a jít ven (bez ohledu na počasí)
  • postavit dítě ke dřezu a dát pár malinkých kelímků, lžiček, naběraček, míchadel
  • pytlík levné rýže vysypat do velké krabice/na plech a dát nějaké nádobíčko nebo malý bagřík apod.
  • prstové barvičky
  • dát zamrazit do misky vodu a do ní nastrkat různé věci - podle potřeby dát tohle dítěti s bezpečnými nástroji na kutání zamražených pokladů
  • atd. atd. atd. atd.

COKOLIV, jenom ať si děcka nevzpomenou na to, že by mohly lézt po mně!

binec ráda uklidím, nacákáno/rýže všude mi nevadí, pokud jsou děcka spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
@cmirk píše:
Zdravim vsechny maminky. Jsem doma s dvouletym deckem. Hyperaktivnim ale i celekm hodnym. Nicmene k veceru nebo tak okolo 4 na me pada totalni vycerpani, jsem podrazdena a zacinam v ten moment sve dite nesnaset. Porad po me leze. Nemuzu si sednout, v klidu se najist, v klidu si zajit na wc apod. Porad slysim mami mami, to mrnave vsetecne a zvedave dite, ktere po me Jen porad leze. Jsem zrala na psychiatra. Jsem sama bez rodicu a partner pracuje dlouho, tak nepomuze. Nemam nikoho kdo by mi pohlidal. Jak tyto stavy prezit? Jeste hodiny po tom co dite usne jsem neuveritelne vynervovana vnitrne podrazdena a psychicky rozhozena. Mam jen jedno dite a obdivuji maminky co jich maji vice. Ja uz nikdy zadne dalsi dite nechci. Toto jsem si prala, ale ten zaprah je neuveritelny a ja jsem totalne vycerpana.

Neboj, je to docasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
12.5.15 21:49

@cmirk Jojo, někdy je to těžké. Mám 3 děti s mírnou formou ADHD. :mrgreen: Občas to bylo :zed:. Ale co ti můžu poradit je důslednost. Po mamince se neleze. Vyleze, s mírným upozorněním sundám a řeknu, že po mamince se neleze. A pořád dokola, až to prcek bude respektovat. Po mě děti nelezly. Ale já jsem měla „výhodu“, že když bylo prvnímu (jen tak mimochodem nejdivočejšímu) kousek přes rok, byla jsem těhotná. Tak jsem říkávala:„Po mamince se neleze a neskáče, maminka má v bříšku miminko.“ Nakonec se skákalo jen po tatínkovi, když byl doma. :mrgreen:
Stejné to bylo, kdy jsem čekala třetího. Děti skákali jen po tatínkovi, po mamince se přece neleze ani neskáče. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.5.15 21:50

Pro dvouleťáka už bych našla miniškoličku nebo podobný program. On se zabaví, zvykne si, že nemusí být pořád jen s mámou, a ty budeš mít chvilku klidu. Aspoň tak bych to ráda vyřešila příští rok s dcerou, které je teď rok a kousek.
Jinak u nás platí, že se malá nesmí nudit. Teď je hezky, ideální je vypadnout každé odpoledne někam ven, na hřiště, do lesa, za kamarády s dětma… Učím ji, že dopoledne pracuju doma a po obědě jdeme ven, kde si pochodí, polozí na prolejzačkách na hřišti a unaví se. Když jsme doma, nudí se, dost prudí, otravuje a já mám taky tak kolem té čtvrté chuť ji někam zavřít a dát si pivo. Taky jsem na malou většinu času sama, akorát brácha mezi učením na zkoušky s ní občas poblbne, manžel je v týdnu v práci a na víkendy obvykle mizí pryč nebo si něco montuje v garáži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
12.5.15 21:54

Dítě se nudí…já mám 2 děcka hned po sobě mladšímu teď budou 2 a takhle se chovají, když se prostě nemají co dělat. Nejlepší je je sbalit, a vzít ven. Na hřiště..já si třeba sednu akoukám jak si hrajou..klidně chodíme domů teď až v 8 večer, vykoupeme se, najíme a děti padnou únavou. Být snima doma, tak jsem zralá na psychiatra :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.5.15 21:56

@cmirk chapu te… Ale ja mam hlidani a pracuji.. Je prima si v praci odpocinout. Co skolka? Aspon na 5 dni v mesici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
12.5.15 21:58

Do školky s ním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
12.5.15 22:05

@cmirk neber to tak tragicky, jen si potřebuješ odpočinout, kamarádky by nepohlídaly? paní na hlídání se nabízí. já mám 3,jeden s adhd. děs běs. neboj, jednou budeš vzpomínat s úsměvem. Se školou přijdou daleko horší starosti, ted je to ještě brnkačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí