vyčerpání popůrčí doby
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vyčerpání popůrčí doby
prosím o radu jsem nemocná od 22.5 a ted mi přišlo ze ossz že mi končí podpůrčí doba co pak to budu bez peněz? Na PN jsem šla s rizikovým těhotenstvím v červenci jsem potratila a od srpna přešla PN k obvodnímu s diagnozou střevní zanět UC a nyní jsem opět otěhotněla bohužel mi i ke konci roku končí pracovní smlouva která byla na dobu určitou tak zůstanu uplně bez peněz nebo jak to vlastnmě bude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, moc se v tom nevyznam, ale neni tam problem v tom, ze kdyz marodis nejakou dobu, tak se pak musi jit na LPK nebo jak se to jmenuje, aby rozhodli, jestli to neni na invalidni duchod? Zeptej se doktora nabo primo na ossz. Kdyz si na neschopence a skonci ti smlouva tak ti snad porad nalezi nemocenska, nebo aspon to tak bylo. Jinak bys po novym roce musela na pracak az ti zkonci smlouva. Nebo se taky muzes na jeden den nechat uschopnit a pak jit marodit znova. Jeden den v praci snad vydrzis a kdyz ne, vem si na ten jeden den dovolenou. Asi tim prides o nejaky penize, ale nemocenska by ti mela bezet dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš si prodloužit podpůrčí dobu, asi se to bude řešit přes dr. co vypsala neschopenku a ČSSZ. Jde o to, že nemůžeš brát nemocenskou neomezeně dlouho, potom se případně řeší ty invalidní důchody. Ale pokud uvidí, že jsi těhotná (tzn. nemocenská v dohledné době skončí nástupem na mateřskou dovolenou), tak ti podpůrčí dobu prodlouží a normálně budeš dostávat nemocenskou dál (si myslím teda) - přítel taky tohle řešil, nemocenskou mu prodlužovali, dokud se nevyřídil invalidní důchod. Takže tobě by ji měli prodloužit do mateřské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Musíš si prodloužit podpůrčí dobu, asi se to bude řešit přes dr. co vypsala neschopenku a ČSSZ. Jde o to, že nemůžeš brát nemocenskou neomezeně dlouho, potom se případně řeší ty invalidní důchody. Ale pokud uvidí, že jsi těhotná (tzn. nemocenská v dohledné době skončí nástupem na mateřskou dovolenou), tak ti podpůrčí dobu prodlouží a normálně budeš dostávat nemocenskou dál (si myslím teda) - přítel taky tohle řešil, nemocenskou mu prodlužovali, dokud se nevyřídil invalidní důchod. Takže tobě by ji měli prodloužit do mateřské.
Pipet děkuju snad to tak budou brát mám hrozný strach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já to taky řešila… cca 2 měsíce před koncem doby vyplácení nemocenský si skákneš na sociálku, kde vyplníš jednoduchý formulář, že žádáš o prodloužení vyplácení nemocenský… trvalo mi to cca 2 min… oni to vyřídí a pošlou tobě cca do měsíce vyrozumění, že to řeší a že se máš dostavit ke svému doktorovi co nejdříve. Já hned volala na gyndu (jsem taky na rizikovým) a tam už to sestra taky měla - formulář od sociálky, který doktor vyplnil a poslal zpět… pak mi dali termín, kdy se mám dostavit ke komisi… Tam to bylo v pohodě, tím , že jsem těhu, nic neřešili… jen kdy nastupuju na mateřskou - jenže já taky v průběhu nemoci skončila v zaměstnání… takže mi to prodloužili na 3 měsíce … na dýl nemůžou a že si mám zažádat ještě jednou, že mi to prodlouží a budou mě platit i 6 týdnů po porodu, abych pak mohla na mateřskou na 3 roky, jinak bych totiž musela na 4 (jako bych byla na pracáku)… Já stejně budu zkoušet sociálku bývalého zaměstnavatele, kde jsem vlastně pořád v době nemoci registrovaná…jestli dostanu mateřskou.. ale cca o měsíc mi to uteče… máš na ní nárok do 180 dní od výpovědi, což mi nevyjde ![]()
Jestli máš jakýkoliv dotaz, tak písni… mám to ještě v hlavě, protože jsem to řešila před 14ti dny
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Carrinko tak to jsme na tom stejně protože mě končí pracovní smlouva ted v prosinci takže myslíš že bych teoreticky šanci měla na prodloužení? Já měla strach zda nepočítají do podpůrčí doby i PPM. Tak v pátek jdu k obvodnímu a asi to budeme muset pořešit pokud mě bude chtít převest na gyndu tak tam jdu 22.12 tak se domluvím s paní doktorkou snad to všechno klapne protože mi teda ten stres moc nepřidává nějak se mi zhoršujou střeva a to jsem včera ráno volala gastro že je to 100% lepší no tak už zase není chjooo doufám že to prckovi neublíží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
počítá se to do nástupu na mateřskou… ale musíš to stihnout těch 180 dní od ukončení pracovního poměru… Je lepší zůstat doma - v klidu a pohodě… já měla hrozně stresovou práci a kdybych to neukončila i formálně, tak by se nám miminka nepovedla… hrozně se mi podepsáním výpovědi ulevilo, protože ten tlak a výhrůžky i v době nemocenský byli děsný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
carinko tak můj dr to rovnou řeší rázně poslal mě podat žádost o invalidní důchod tak jsem zvědavá ono je fakt že s těma střevama není lehký život a ted do toho ještě těhu tak jsem zvědavá jak dopadnu mám hrozný strach v červenci jsem potratila v 17TT a pak se mi rozjel ten zánět ve štřevě měla bych být v klidu jinak se mi to vždy zhorší tak se snažím myslet pozitivně už kvůli prcíkovi snad to dopadne dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
formulař
Ahojte, poradi me prosim nekdo kde sezenu formular na prodlouzeni podpurci doby nebo spise pod cim to mam naji??? jelikoz jsem hledala na netu a tam jsem nasla na WWW.cssz.cz pod tiskopisy jen zadost o výplatu nemocenského po uplynutí podpůrčí doby a nevim jestli je to ono… dekuji za radu ![]()
- Citovat
- Upravit