Rodičovský příspěvek

7
9.12.09 15:16

Rodičovský příspěvek

Dobrý den,jmenuji se Romana a mám takový malý problém. Chci nechat přepsat rodičovský příspěvek na přítele, jelikož nastupuji do zaměstnání. Je tu problém, že má exekuci a já nevím, zda-li mu může exekutor, vzít i tento rodičovský příspěvek. Je tu někdo, kdo poradí děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
9.12.09 15:28

No, myslím, že to není malý problém, ale velký 8-o Nejde vyřešit nejprve exekuci (tedy zaplatit?) Máte společné trvalé bydliště? Aby Tě exekutor nemile nepřekvapil… :-( A co třeba nechat napsat rodičák na Tvou mamku nebo tátu (pokud jsou už v důchodu nebo pokud sice budou pracovat, ale hlídání zajistí přítel, tak by snad šlo…)? S nima se třeba nějak domluvíš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.12.09 15:32

rodičovský příspěvek

Takže by mu mohli něco vzít, trvalé bydliště stejné nemáme. Dneska mi řekli na úřadě, že jde rodičák přepsat pouze na otce dítěte. Trvalé bydliště stejné nemáme, to ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.12.09 15:33

Rodičovský příspěvek

Já právě nevím, zda-li je možné pobírat rodičovský příspěvek a chodit do práce, to asi nejde co? Kdyby to šlo nic bych nepřepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
9.12.09 15:47
Romínek píše:
Já právě nevím, zda-li je možné pobírat rodičovský příspěvek a chodit do práce, to asi nejde co? Kdyby to šlo nic bych nepřepisovala.

jde to…já to taky tak měla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.12.09 15:50

Rodičovský příspěvek

Opravdu to tak jde? A to můžu jít pracovat normálně na plný úvazek, tudíž se můžu vrátit do zaměstnání před mateřskou? To budu pobírat normálně výplatu od zaměstnavatele a ještě rodičovský příspěvek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.12.09 16:02

Ano, je to tak, budeš pobírat obojí :palec: . Pouze musíš zajistit péči o dítě dospělou osobou a nesmí chodit do státních jeslí nebo školky víc jak 5 dnů v měsíci. Kamarádka to takhle udělala taky, od dvou let jí hlídá prcka babička.
Myslím, že ani nic nemusíš nikam hlásit, jen nastoupíš do zaměstnání (max do zdravotní pojišťovny, ale to udělá zaměstnavatel :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.12.09 16:06

Rodičovský příspěvek

A nemůžou mi ten příspěvek vzít, když budu mít rodičák a ještě výplatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
9.12.09 16:17

Ahoj,
určitě to tak jde, sousedka pobírá 3-letý rodičák a pracuje na plný úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.12.09 16:20

Rodičovský příspěvek

Děkuji Vám všem moc, tohle mi opravdu moc pomohlo, nebudu s tím mít žádnou práci a o prcka se postará tatínek a já půjdu do práce a nebudu nikde nic přepisovat. Děkuji srdečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.12.09 18:39

Tak jestli ti bude hlídat tatínek, tak je to v pohodě. Ale nesmíš dát prcka do školky nebo do jeslí, to bys o rodičák přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
4.1.10 23:00

Ahoj, trošku oživím tuhle diskuzi, ale s jiným dotazem týkající se rodičovského příspěvku, resp. volby varianty rodičovské.
Pídím se po informaci o platbě zdravotního pojištění za matku v případě, že si zvolí 2-letou variantu rodičovské, ale po této době nenastoupí do práce (z různých důvodů - nemá hlídání pro dítě, další nečeká, do zaměstnání zpět nespěchá…). Hádám, že v takovém případě si ZP musí hradit matka sama - na pracák nemůže (je zaměstnaná), ale do zaměstnání ještě nenastoupila, tudíž ani stát ani zaměstnavatel ZP nehradí. Je to tak? Nevíte některá? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
5.1.10 06:44

Nemusí si ZP platit, do 3 let věku dítěte je (může být) normálně na rodičovské dolovené, je úplně jedno na jak dlouho si zvolila rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.22 17:52

Příspěvek během 2 let

Ahoj. Prosím o radu, jelikož nevím jak na to :-) Chtěla bych se zeptat, zda je možné být doma s malým po narození 3 roky na rodičovské, ale rodičovský příspěvek si vybrat třeba během dvou let? A jak se to dá zařídit? Přímo na úřadě, kde o příspěvek žádám? Malé mám poprvé a nevím jak to chodí. Děkuji Vám.

• Citovat
  • Upravit
33005
16.8.22 18:11

Ano jde, pokud nás dostatečný denní vyměřovací základ. Vyřizuje se to na úřadu práce.
Ale sakra si rozmyslu, z čeho budeš žít, pokud nepůjdeš do práce po dovybrani RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat