Rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jde, ale pak budeš doma bez peněz a taky musíš mít dost vysoký vyměřovací základ, abys to tak rychle mohla vybrat. Výši rodicaku si volis sama a délku rodičovské dovolené si domlouvas v práci, to nikoho na úřadu nezajíma, jak si to zaridis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovský příspěvek
Dobrý den potřebuji poradit zaměstnaná jsem na dobu neurčitou. mám rodičovský příspěvek na 3 roky, ale mám problém podle účtu na internetu bych měla mít tenhle měsíc poslední řodičák ale synovi budou 3 roky až květnu a do školky mi ho vezmou až v září. Co mám dělat má na něco nárok děkuji a hezký večer přeji Kristýna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mas nárok jít do práce
to je tvůj problém, ze sis nastavila moc vysokou měsíční částku a půl roku ti chybí. Žádné další dávky nejsou, to by mohl říct každý, ze rodicak došel a nastavovat ruku na další dávky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovský příspěvek
Já jsem měla rodičovský příspěvek 300 000 na tři roky a dostávám 10 000 ale asi jsem udělá chybu že jsem brzo ukončila mateřskou a hned jsem šla na rodičovský příspěvek hm děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýna 152021 to jde, ukončit dříve mateřskou a přejít na RP? Domnivala jsem se, že RP jde brát nejdřív po vyčerpání MD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýna 152021 to přece nejde ukončit mateřskou
ta je 28 týdnů a pak je ten rodicak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristýna 152021 jak jsi ukončila mateřskou brzo?
Jinak snad víš, do kdy máš nastavený čerpání RP? Tak jsi si ho měla prodloužit do žáří.
No a se zaměstnavatelem se buď domluv na neplacené volnu do září ( květen- září) a nebo urychleně hledej soukromou školku.
Stejně je to kec, protože nikdo normální to nezačne řešit až v lednu.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jde, kdyz je manžel na rodičovské, abych já šla na nemocenské z důvodu těhotenství? Nebo jak se to v tomto případě řeší?
Děkuji za odpověď
- Citovat
- Upravit
Proč by nešlo. Manžel je doma s dítětem, ty budeš marodit kvůli svému zdravotnímu stavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jde, kdyz je manžel na rodičovské, abych já šla na nemocenské z důvodu těhotenství? Nebo jak se to v tomto případě řeší?Děkuji za odpověď
Když je na rodičovské manžel, tak proč bys nemohla? Předpokládám, že tedy pracuješ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda jde, kdyz je manžel na rodičovské, abych já šla na nemocenské z důvodu těhotenství? Nebo jak se to v tomto případě řeší?Děkuji za odpověď
Jdeš z práce na nemocenskou.
Že je nějaký otec a že je na řidičáku nikoho nezajímá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Těhotenství není nemoc.
Pokud máš zdravotní potíže a doktor ti napíše neschopenku tak samozřejmě to ničemu nevadí.
Stejně tak může jít klidně manžel pracovat, pokud nemusíš jen ležet a zvládneš se o starší dítě postarat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud ty aktuálně pracuješ, tak to samozřejmě možné je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den,
Jak je to prosim s placenim zdravotniho pojisteni, kdyz v prubehu rodicaku u prvniho mi byl ukoncen pomer. Ted mam druhe a rodicovsky prispevek jsem si nechala prodlouzit do konce srpna. Jsem nekde vedena nebo si musim hradit pojisteni sama?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit